O-STA

Prvi alumni teden UP ponuja tudi okroglo mizo

V mesecu maju 2021 je bil ustanovljen Alumni klub Univerze na Primorskem (Alumni UP), ki pod svojim okriljem združuje diplomantke in diplomante Univerze na Primorskem ter Alumni klube članic Univerze na Primorskem. Alumni UP predstavlja stičišče medsebojnega povezovanja diplomantov, nudi priložnosti mreženja in spodbujanja nadaljnjega profesionalnega ter osebnega razvoja, vseživljenjskega učenja, raziskovanja in nenazadnje druženja.

Dolgoročni cilj je, da se Alumni UP razvije v skupnost prijateljev Univerze na Primorskem, ki delijo navdihujoče zgodbe, informacije, znanje in veščine ter skupnost, ki predstavlja trajno vez med člani in širšim družbenim okoljem. Teden Alumni UP je rezultat dosedanjih prizadevanj in predstavlja temelj prihodnjega razvijanja aktivnosti Alumni UP. Ob prvi vzpostavitvi "Tedna Alumni UP" so med 11. 4. in 15. 4. 2022 članom ponujene različne vsebine.

V okviru prvega "Tedna Alumni UP" bo osrednji dogodek družabno srečanje z okroglo mizo z naslovom "Ustvarjanje povezanosti: kako lahko Alumni klub prispeva k razvoju Univerze in družbe?", ki bo v sredo, 13. 4. 2022, s pričetkom ob 17.00 uri. Okrogla miza bo predvajana tudi prek spleta. Na srečanju bodo sodelovali Alumni UP ambasadorji, in sicer: predsednik Alumni UP, izr. prof. dr. Mirko Prosen; Tjaša Likar, Alumni UP FHŠ; Marko Grgurović, Alumni UP Famnit; Vasilij Žbogar, Alumni UP FM; izr. prof. dr. Sabina Ličen, Alumni UP FVZ; Ajda Zvonar, Alumni UP FTŠ Turistica; Elen Stanič, Alumni UP PEF.

Na uvodnem omizju bo beseda tekla o razvoju karierne poti z vidika vloge, ki jo je pri tem odigrala Univerza/Fakulteta, spominu na zanimive dogodke med študijem, pomembnosti ohranjanja povezanosti z Univerzo oziroma širšim družbenim okolje in vlogi Alumni klubov pri tem ter nenazadnje o viziji razvoja združenj diplomantov kot tudi obliki aktivnosti teh združenj. Na srečanju se bo predstavila skupina mladih glasbenikov, ki ustvarja pod imenom Godalni kvartet PRIMA. Gre za zasedbo štirih mladih glasbenikov iz vrst študentov.

Več informacij o delovanju Alumni UP na spletni strani ali prek alumni@upr.si.