O-STA

Uspešni v boju proti vandalizmu na Bicy sistemu

Prejšnji teden smo obveščali o dejanjih vandalizma, ki so se pojavila že prve dni ponovne vzpostavitve Bicy sistema za izposojo koles. Objavili smo tudi fotografije in posnetke varnostnih kamer, ki so nameščene na vseh postajah, in občane pozvali, da naj nas obvestijo, če prepoznajo osebe na posnetkih. Odziv javnosti je bil neverjeten, za kar se vsem občankam in občanom zahvaljujemo. Dokazali smo, da se skupaj lahko uspešno borimo proti vandalizmu. Policijska postaja Velenje je zelo hitro dobila informacije o vseh storilcih in začela voditi kazenske postopke zoper njih. Veseli nas, da odkar smo objavili posnetek, varnostne kamere niso zabeležile nobenega dejanja vandalizma na sistemu Bicy.

V času od 6. do 10. aprila je bilo z dejanji vandalizma poškodovanih 14 stebričkov in 16 koles, pri katerih je poškodovana ključavnica.

Lani smo za nastalo škodo zaradi vandalizma pri zavarovalnici uveljavljali za okrog 24 tisoč evrov škodnih zahtevkov. V letošnjem letu smo na vse Bicy postaje namestili kamere, kar nam omogoča vpogled na dogajanje na postajah. Verjamemo, da bomo z objavo posnetkov uspešni v boju proti vandalizmu tudi v prihodnje.

Naslednji teden, v četrtek, 21. aprila, bomo ob 13. uri na vhodu v Premogovnik Velenje pripravili manjši dogodek, s katerim bomo zaznamovali postavitev nove Bicy postaje v bližini upravne stavbe Premogovnika Velenje, s čimer želimo spodbuditi, da bi tudi zaposleni na Premogovniku Velenje začeli uporabljati sistem. O dogodku bomo še obveščali.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje