O-STA

Zaključeni bogati Dnevi humanistike (11. - 15. 4. 2022)

Pretekli teden je bil na UP FHŠ posvečen Dnevom humanistike ter predstavitvi dela in rezultatov fakultete tako študentom in zaposlenim univerze kot širši javnosti.

Teden je bil pester, organizirali so 20 dogodkov, ki se jih je udeležilo približno 250 udeležencev. Predavanja domačih in tujih strokovnjakov, predstavitve zaključnih del, pogovori ob ogledu filmov, predstavitve študentskih projektov ter ostale zanimivi in raznovrstni dogodki z različnih zanimivih in aktualnih področij humanistike so predstavljali bogat program.

Ob koncu tedna se je v avli Armerije odvila tudi prva okrogla miza Alumni kluba UP FHŠ, na kateri so diplomanti UP FHŠ delili svoje izkušnje iz študentskih let ter izkušnje in nasvete, ki so jih pridobili na svoji karierni poti in poti skozi življenje. Gostje okrogle mize so srečanje zaključili s skupno mislijo, da je humanistika v naši družbi še kako pomembna in potrebna, česar bi se morali zavedati prav vsi, tako širša javnost, kot tudi humanisti sami, ki bi svoje znanje in svojo vrednost morali še toliko bolj ceniti.

Teden so zaključili s podelitvijo Bartolovih nagrad in priznanj za izjemne dosežke predavateljev in študentov naše fakultete v študijskem letu 2020/21. Prejemniki so:

Bartolovo nagrado za visokošolskega učitelja je prejela: doc. dr. Aleksandra Schuller

Bartolovo plaketo prijateljem fakultete "PRO AMICIS FACULTATIS" so podelili dr. Mariu Novaku in Inšitutu za novejšo zgodovino.

Bartolovo nagrado za študenta pa sta prejela: Matej Markič (I. stopnja) in Urška Ule (II. Stopnja).

Vsem prejemnicam in prejemnikom iskreno čestitamo!