O-STA

Podjetje Mary Kay razglasilo zmagovalce izziva Svetovne serije inovacij (WSI) organizacije NFTE

V okviru izziva so bili mladi podjetniki pozvani, naj rešijo vprašanje enakosti spolov na delovnem mestu in tako pripomorejo k uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja ZN

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje Mary Kay Inc., vodilni korporativni zagovornik opolnomočenja žensk in podjetništva, je danes napovedalo svoj drugi izziv Svetovne serije inovacij ((World Series of Innovation - WSI) v sodelovanju z Mrežo za učenje podjetništva (Network for Teaching Entrepreneurship - NFTE). V okviru globalne izobraževalne izkušnje so mladi, stari od 13 do 24 let, vabljeni, da svoje kritično razmišljanje in sposobnosti reševanja problemov usmerijo v iskanje rešitev za največje izzive, s katerimi se danes sooča svet, in pomagajo pri uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja ZN (SDG), hkrati pa spodbujajo podjetniško miselnost.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20220421005111/en/

Svetovna serija izzivov za inovacije podjetja Mary Kay spodbuja mlade z vsega sveta, da predložijo inovativne rešitve za uresničevanje petega cilja trajnostnega razvoja: enakost spolov. V tem izzivu so bili dijaki pozvani, naj razmislijo o načinih za spodbujanje enakosti na delovnem mestu in zagotavljanje enakega dostopa do gospodarskih priložnosti za ženske in dekleta. Pred pandemijo covida-19 so desetletja podatki dokazovali, da se je število žensk na delovnem mestu povečalo. Čeprav je razlika v plačah še vedno obstajala, se je na trg dela vsako leto vključilo več žensk. Toda pandemična izguba delovnih mest je nesorazmerno vplivala na ženske in od leta 2020 je vzpon do enakosti na trgu dela še bolj strm.

"Čestitke zmagovalcem letošnjega izziva svetovne serije inovacij! Podjetje Mary Kay se zaveda pomena podjetništva in vloge, ki jo ima v svetu danes in v prihodnosti, zato vsako leto vlagamo v programe in pobude, ki pomagajo opolnomočiti ženske in dekleta po vsem svetu," je dejala Deborah Gibbins, operativna direktorica podjetja Mary Kay Inc. "Navdušeni smo nad tekmovalci in zmagovalci, ki so se spopadli s tem izzivom in pokazali, da razmišljajo o rešitvah, ter prepoznali odlične priložnosti za doseganje enakosti spolov na delovnem mestu."

NFTE je globalna izobraževalna neprofitna organizacija, ki se osredotoča na to, da bi mladim v skupnostih z nizkimi dohodki približala moč podjetništva. Izziv Svetovne serije inovacij (WSI) vabi k izzivom, ki jih sponzorirajo podjetja in obravnavajo cilje trajnostnega razvoja ZN.

V letošnjih izzivih WSI NFTE-ja, ki dosega več kot 50.000 mladih po vsem svetu, je ideje prijavilo več kot 3.000 študentov iz različnih okolij. V izzivu, ki ga je sponzorirala družba Mary Kay, je sodelovalo več kot 400 študentov. Trije zmagovalci Mary Kayevega izziva 2021 so:

  • Prvo mesto: STEMinists je ustvaril spletni portal, ki povezuje strokovnjakinje z mladimi študentkami STEM kot mentoricami, da bi spodbudil uspeh žensk na področju STEM. Razvila ga je 15-letna Misaki Nguyen s srednje šole Silver Creek v San Joseju v Kaliforniji.

  • Drugo mesto: Pads for Peace (Vložki za mir), naročniška storitev za ženske izdelke, za vsako kupljeno škatlo daruje škatlo zavetiščem za brezdomce. Razvile so ga 14-letnice Ashley Cohen, Olivia Mooney in Ashley Simonian s šole Brentwood v Los Angelesu.

  • Tretje mesto: Black Girls Mean Business (Temnopolta dekleta mislijo resno), virtualni poletni poslovni program za temnopolta srednješolska dekleta, ki mlade strokovnjake povezuje z mentorji iz vodilnih podjetij v panogi. Razvile so ga 17-letnice Brianna Holmes, Alyssa Torres, Rachel Holmes in 18-letna Cherry Zhang s srednje šole Silver Creek v San Joseju v Kaliforniji.

"Ekipe mladih z vsega sveta se vsako leto odzovejo na poziv WSI in s svojo ustvarjalnostjo iščejo inovativne rešitve za nekatere najbolj pereče probleme na svetu," je dejal Dr. J.D. LaRock, predsednik in izvršni direktor NFTE. "Mladi so drzni in ambiciozni ter jih pogosto motivira tisto, kar jih navdušuje. WSI jim ponuja priložnost, da razvijejo svoje ideje, in jih nagrajuje za ustvarjalno razmišljanje o vprašanjih, kot so revščina, enakost in vključenost ter socialna in okoljska pravičnost."

Svetovno serijo inovacij NFTE 2021 predstavlja fundacija Citi, v njej pa so z izzivi sodelovali Bank of the West, Citi Foundation, Ernst & Young LLP (EY US), Mary Kay Inc, Maxar Technologies, PIMCO in Saint-Gobain.

Več informacij o svetovni seriji inovacij in vseh izzivih je na voljo na spletni strani https://innovation.nfte.com

O podjetju Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki so prebile stekleni strop, je pred skoraj 60 leti ustanovila svoje kozmetično podjetje s tremi cilji: razviti priložnosti za nagrajevanje žensk, ponuditi izdelke, ki se jim ni moč upreti, in izboljšati svet. Z leti so se njene sanje razcvetele v večmilijardno podjetje z milijoni neodvisnih prodajalcev v skoraj 40 državah. Poleg vlaganja v znanost, ki stoji za lepoto, in proizvodnje vrhunskih izdelkov si Mary Kay prizadeva za opolnomočenje žensk in njihovih družin. S podpiranjem raziskav raka, zaščito preživelih žrtev nasilja v družini, lepšanjem skupnosti in spodbujanjem otrok, da sledijo svojim sanjam, naše podjetje zagotavlja, da prvotna vizija Mary Kay Ash sije še danes. Več informacij najdete na MaryKayGlobal.com.

O NFTE

Mreža za učenje podjetništva (Network for Teaching Entrepreneurship-NFTE) je globalna neprofitna organizacija, ki zagotavlja visokokakovostno podjetniško izobraževanje starejšim osnovnošolcem in srednješolcem iz skupnosti z omejenimi sredstvi ter programe za študente in odrasle. NFTE vsako leto doseže več kot 50.000 učencev v 25 zveznih državah po ZDA, programe pa ponuja še v 18 državah. Prek programov v šoli, izven šole, na fakulteti in v poletnih taborih, ki jih ponujamo osebno in prek spleta, smo izobrazili več kot milijon učencev. Če želite izvedeti več o tem, kako spodbujamo vključujoč kapitalizem in gradimo naslednjo generacijo različnih podjetnikov, obiščite www.nfte.com.

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220421005111/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. Global Corporate Communications
marykay.com/newsroom
(+1) 972-687-5332 ali media@mkcorp.com


Vir: Mary Kay Inc.

Večpredstavnostne vsebine

Mary Kay ob praznovanju dneva ustvarjalnosti in inovacij s ponosom razglaša STEMinists za zmagovalca svetovnega natečaja izziva Svetovne serije inovacij (WSI) organizacije NFTE, ki obravnava 5. cilj trajnostnega razvoja: enakost spolov. (Foto: Mary Kay Inc.)

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.