O-STA

Milliken & Company v četrtem letnem poročilu o napredku pri trajnostnih pobudah

SPARTANBURG, S.C.--(BUSINESS WIRE)-- Globalno diverzificirano proizvodno podjetje Milliken & Company je danes objavilo četrto letno poročilo o trajnostnem razvoju, ki je ključni sestavni del poročanja o napredku podjetja pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja do leta 2025. V letu 2019 je družba Milliken kot načrt za doseganje bolj zdravega jutri določila 12 trajnostnih ciljev, osredotočenih na svoje ljudi, izdelke in planet. Teh 12 ciljev, ki jih vodijo cilji trajnostnega razvoja Združenih narodov, sporoča zavezanost podjetja k trajnostnemu razvoju v vseh oblikah.

To sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo si oglejte tu: https://www.businesswire.com/news/home/20220422005043/en/

Millikenovo četrto letno poročilo o trajnostnem razvoju osvetljuje napredek podjetja pri uresničevanju trajnostnih ciljev do leta 2025. (foto: Business Wire)

Leta 2021 je družba Milliken odpravila premog kot primarno gorivo, potem ko je vložila 25 milijonov dolarjev v soproizvodnjo, ki združuje proizvodnjo pare in električne energije. Podjetje Milliken je prav tako povečalo raznolikost svoje vodstvene ekipe v ZDA za 8 % in objavilo, da je njegov celoten portfelj talnih oblog zdaj ogljično nevtralen.

"Zaradi našega skupnega namena in strokovnega znanja na področju znanosti o materialih smo edinstveni Milliken," pravi predsednik in izvršni direktor družbe Milliken & Company Halsey Cook. "Sprejemamo ne le našo sposobnost, da pozitivno vplivamo na svet okoli nas, ampak tudi našo odgovornost, da gradimo bolj zdravo prihodnost za sedanjo in prihodnje generacije."

V skladu s standardi Globalne pobude za poročanje (GRI) četrto poročilo družbe Milliken vsebuje podrobnosti o celostnem trajnostnem napredku, doseženem v letu 2021. Ta prizadevanja vključujejo:

  • nič zgubljenega časa zaradi varnostnih incidentov v povezavi s covidom-19;

  • 27.000 prostovoljnih ur - največje število v zgodovini podjetja;

  • partnerstvo s skupinami, kot so Accelerating Circularity (Pospeševanje krožnosti), Polypropylene Coalition (Koalicija za recikliranje polipropilena), PureCycle Technologies (Tehnologije čistega cikla) in Alliance to End Plastic Waste (Zavezništvo za odpravo plastičnih odpadkov), kjer delimo znanje za reševanje izzivov preteka življenjske dobe izdelkov;

  • nadgradnja razsvetljave s svetilkami LED v 13 proizvodnih obratih, s čimer smo zmanjšali emisije toplogrednih plinov za 3.000 ton in dosegli polovico cilja, da do konca leta 2023 v vseh proizvodnih obratih preidemo na razsvetljavo LED;

  • porabo obnovljive energije povečali na 97.608 megavatnih ur (MWh) na leto, kar predstavlja več kot 97 % cilja 100.000 MWh na leto do leta 2025.

"Na naslovnici letošnjega poročila je podoba iz dokumentarnega filma Everest, ki opisuje dramatično resnično zgodbo skupine štirih alpinistov, ki so se povzpeli na goro," je dejal višji podpredsednik in glavni svetovalec Kasel Knight. "Milliken in Polartec sponzorirata 25. obletnico ponovnega izida tega filma. Ta zgodba o timskem delu, upanju in vztrajnosti je bila za nas naravno primerna za naše poročilo za leto 2021. Naši cilji so visoki, vendar vemo, da lahko s skupnimi močmi dosežemo svetlejši in bolj zdrav jutri."

Za ogled celotnega sporočila obiščite Millikenovo trajnostni center tu.

O podjetju Milliken

Milliken & Company je eno vodilnih proizvodnih podjetij na svetu, ki se osredotoča na znanost o materialih in že danes zagotavlja preboje prihodnosti. Milliken ustvarja izdelke, ki izboljšujejo življenja ljudi ter zagotavljajo rešitve za stranke in skupnosti, od ključnih molekul do trajnostnih inovacij. Na podlagi več tisoč patentov in portfelja, ki pokriva področja tekstila, talnih oblog, kemikalij in zdravstva, podjetje na podlagi skupnega občutka za integriteto in odličnost deluje za pozitiven vpliv na svet za več generacij. Odkrijte več o Millikenovi radovednosti in navdihujočih rešitvah na milliken.com in na omrežjih Facebook, Instagram, LinkedIn in Twitter.

Izvirno različico sporočila si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220422005043/en/

Kontati

Betsy Sikma
betsy.sikma@milliken.com
864.909.7908


Vir: Milliken & Company

Multimedijske vsebine

foto

Millikenovo četrto letno poročilo o trajnostnem razvoju osvetljuje napredek podjetja pri uresničevanju trajnostnih ciljev do leta 2025. (foto: Business Wire)


Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.