O-STA

Univerza v Oxfordu bo podelila še tretjo štipendijo za študijski program poslovne ekonomije v letu 2006

OXFORD, Velika Britanija - (BUSINESS WIRE)--8. februar, 2006--Oxford Študijski program poslovne ekonomije na Univerzi v Oxfordu je eden najstarejših in najbolj prestižnih študijev poslovnega izobraževanja na svetu. Sedaj je univerza objavila razpis za še tretjo nagradno štipendijo za kandidata, ki bo izbran za sodelovanje v poletni šoli 2006.

Odločitev je rezultat uspeha prvih dveh nagradnih štipendij v letu 2005, ki sta dvema kandidatoma omogočili brezplačno obiskovanje tečaja. 14.000 funtov vreden tečaj privablja številne mednarodne delegate, izvajajo pa ga vodilni profesorji ekonomske fakultete univerze v Oxfordu, profesorji iz drugih ustanov in vodilne osebnosti s področja politike, poslovanja in financ.

"Zavedamo se, da je ogromno kandidatov, predvsem iz ekonomsko manj razvitih držav, ki bi si resnično zaslužili sodelovanje, vendar si zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ne morejo privoščiti udeležbe. S pomočjo štipendij bomo predstavnikom vladnih in nevladnih organizacij, delavskih sindikatov, malih in srednje velikih podjetij, dobrodelnih organizacij in medijev ponudili možnost za sodelovanje. V preteklem letu smo štipendiji podelili kandidatoma iz Slovenije in Velike Britanije. Upam, da bo letos izbira še bolj pestra", so povedali.

"Poletna šola je odlična priložnost za vse, ki želijo razumeti učinke ekonomije na poslovanje podjetij, ne glede na to, ali že imajo formalno izobrazbo s področja ekonomske teorije ali ne," je povedala novinarka Anna Petherick, dobitnica štipendije v letu 2005. "Predavanja so intenzivna in potekajo na najvišji ravni," je še dodala.

Osnovni pogoji, ki jih morajo kandidati izpolnjevati za prijavo na razpis, so naslednji:

- Dokončana visokošolsko izobrazba priznane ustanove in visok položaj na aktualnem delovnem mestu

- Kandidati morajo predstavljati organizacijo, ki si po mnenju komisije v normalnih razmerah ne bi mogla privoščiti polne cene študijskega programa

- Pripravljenost kandidata, da deli svoje delovne izkušnje z ostalimi sodelujočimi

Vse študijske stroške, vključno z nastanitvijo, bo krila komisija.

Poletna šola poslovne ekonomije na Univerzi v Oxfordu bo potekala od 15. do 28. julija 2006, v Templeton Collegeu v Oxfordu. Vse nadaljnje informacije si lahko ogledate na spletni strani www.oubep.ox.ac.uk.

Kontakt:

Oxford University Business Economics Programme

Lorraine Olley

OUBEP programme manager

+44 (0)1865 730065

lorraineolley@oubep.com

www.oubep.ox.ac.uk