O-STA

Sprejeli evropska prvaka in veteranko v taekwondoju

Člani Taekwon-do&kickbox kluba Skala se lahko pohvalijo s 4 zlatimi, 2 srebrnima in 2 bronastima medaljama, pokalom za najboljšo veteranko in pokalom za 3. mesto v seštevku otroških medalj, ki so jih osvojili na evropskem prvenstvu v Poreču. Evropska prvaka v članski kategoriji Stašo Lipnik in Deana Vukančiča, evropsko prvakinjo pri veteranih Tanjo Verboten in predsednika kluba Petra Landekerja sta sprejela župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je pohvalil njihove odlične nastope v vseh starostnih skupinah. "Ponosen sem, da delate dobro ter kvalitetno vzgajate športnike iz generacije v generacijo. To je za lokalno skupnost izjemno pomembno, saj si prizadevamo, da je Velenje mesto, ki je prijazno mladim. Zato potrebujemo kvalitetne klube, institucije, društva, da lahko mladim na različnih področjih ponudimo dobre vsebine za preživljanje prostega časa in ustvarjanje. Zavedam se, da v športu dobri rezultati ne pridejo sami od sebe, da je potrebnega tudi precej odrekanja. Še enkrat iskrena hvala za sanje, ki jih podarjate mladim. Vi ste najboljši vzor." Čestitkam in zahvalam se je pridružil tudi predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.

Na Hrvaškem v Poreču je med 27. marcem in 2. aprilom potekalo XXXVI. člansko, XXVII. mladinsko, XIII. veteransko in XI. otroško evropsko prvenstvo v taekwondoju verzije ITF. Sodelovali so tekmovalci iz dvajsetih evropskih držav, ki so se pomerili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki.

Med člani sta naslova evropskih prvakov osvojila Staša Lipnik in Dean Vukančič. Drugo mesto je med starejšimi mladinkami osvojila Pia Zoja Glavnik v borbah do 52 kilogramov. Bronasto medaljo pa si je med mlajšimi mladinkami v borbah do 50 kilogramov priborila Tina Sušec. V kategoriji deklic je naslov evropske prvakinje osvojila Lina Halilović. Na tretje mesto v formah rdeči pas se je povzpela Tadeja Sušec. Med veterankami od 40 do 49 let je postala evropska prvakinja v formah črni pas III. dan Tanja Verboten, ki je osvojila tudi pokal za najuspešnejšo veteranko prvenstva.

Vsem športnicam, športnikom, trenerju in staršem iskreno čestitamo!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje