O-STA

Vabljeni na tradicionalne prvomajske dogodke

V Mestni občini Velenje ohranjamo in spodbujamo tradicijo prvomajskih praznovanj ter vabimo na dogodke ob praznovanju praznika dela.

V soboto, 30. aprila, od 19. ure dalje vabljeni na kresovanje pri Belem dvoru na Gorici, kjer bo ob 20.30 zaigral Pihalni orkester Premogovnika Velenje, ob 21. uri pa bo zbrane nagovoril župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

V nedeljo, 1. maja, bodo od 5.45 dalje na dvanajstih lokacijah po Velenju odmevale tradicionalne prvomajske budnice. Ob 7.30 bodo člani Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje zaigrali na Titovem trgu, kjer jih bo pozdravil tudi župan Peter Dermol. Ob 8. uri občanke in občane vabimo na pohod, in sicer peš s Titovega trga na Graško goro, kjer bo ob 11. uri sledilo tradicionalno prvomajsko srečanje na športnem igrišču. Slavnostni govornik bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, slavnostni nagovor v imenu sindikatov pa bo imel tudi Goran Lukić, predsednik društva Delavska svetovalnica.

Vsak obiskovalec Graške gore bo dobil brezplačen golaž.

Na srečanje na Graško goro smo tudi letos povabili župana Mestne občine Slovenj Gradec in Občine Mislinja. Podžupan Mestne občine Slovenj Gradec dr. Peter Pungartnik in župan Občine Mislinja Bojan Borovnik bosta skupaj z županom Mestne občine Velenje položila venec pri spomeniku XIV. divizije in enotah IV. operativne cone pod Hriberškovim vrhom.

Prvim 30 obiskovalcem, mlajšim od 20 let, ki bodo osvojili Jesenjakov vrh na Graški gori, bomo podarili brezplačno vstopnico za majski koncert skupin Joker out in Siddharta na Visti.

Kulturno-zabavni program bodo pripravili Pihalni orkester Premogovnika Velenje, Moški pevski zbor Društva upokojencev Velenje in ansambel Pajdaši.

Za vse udeležence prvomajskega srečanja bo na voljo brezplačen avtobusni prevoz vsake pol ure od 8. ure dalje iz Velenja in ob 9. uri iz Šoštanja. Odhodi avtobusov z Graške gore bodo med 13. in 17. uro.

Prvi maj, mednarodni praznik dela, je posvečen boju za delavske pravice, ki jih moramo v procesu prestrukturiranja doline v prihodnjem desetletju še posebej ohranjati in zaščititi.

Prijazno vabljeni, da se udeležite dogodkov!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje