O-STA

Nedvomno rekordna in nepozabna Škisova 2022!

Ljubljana, 6. maj 2022

(Za takojšnjo objavo)

Edinstvena Škisova tržnica 2022 včeraj podirala rekorde. Kardeljevo ploščad je namreč obiskalo več kot 28.000 obiskovalcev. Toplo vreme, stojnice študentskih klubov, aktivnosti partnerjev in top slovenski glasbeniki so z že 25. Škisovo tržnico postavili nov mejnik.

Škisova tržnica, ki je med študenti pridobila že prav posebno mesto, je prerasla v nekaj več kot samo prireditev. Postala je izkušnja, ki jo more doživeti prav vsak študent. "Posebna zahvala gre vsem študentskim klubom, saj brez njih Škisova tržnica ne bi mogla obstajati v obliki, ki jo poznamo. Pogled na mimohod je bil izjemen, predvsem zaradi študentskih klubov, ki so že 25. leto pripeljali svoj del lokalne kulinarike in kulture. Obenem pa bi se rad zahvalil tudi vsem partnerjem, obiskovalcem in častnim gostom, ki s svojo prisotnostjo izkazujete podporo nam in sami prireditvi. Verjamem, da se je v zadnjih dveh letih marsikaj spremenilo, a Škisova tržnica je dan, da odmislimo vse skrbi, obveznosti ter obenem ustvarimo milijon novih spominov in zgodb na 25. Škisovi tržnici," je povedal Mark Perko, predsednik Zveze študentskih klubov Slovenije.

Vse zbrane je nagovoril tudi Minister za obrambo Matej Tonin, otvoritveni del pa je z govorom zaključil predsednik države Borut Pahor, ki je organizacijski ekipi predal pohvalo za 25. let delovanja na področju združevanja mladih in ustvarjanja tako edinstvenega dogodka kot je Škisova.

Včeraj je Škisova tržnica podirala rekorde v vseh pogledih. Spektakel je obiskalo več 28.000 ljudi, kar je preseglo število obiskovalcev, zadnje rekordne Tržnice leta 2018. Obiskovalci so lahko obiskali klube iz 6 različnih regijah, kateri so pripravili svoje lokalne kulinarične specialitete, atrakcije in predstavitve svojih klubov. Naziv "najboljša stojnica" je prejel Študentski klub Jesenice, regija, ki je imela najbolj čist otoček pa je postala osrednja regija. V študentskih igrah je letos svoje konkurente premagala gorenjska regija. Za pester zaključek večera so na glavnem odru poskrbeli viaEntropia, Smetnaki, Dare Acoustic, Zmelkoow, Vlado Kreslin, Mi2 in Siddharta. Zaradi bolezni žal ni nastopila glasbena skupina Alo!Stari, so pa zato Škisovo tržnico zaključili Rock Partyzani. Na elektro odru pa so od 16. ure naprej obiskovalci lahko uživali v ritmih RotorMotor, Mayell, Alex Ranerro b2b Teo in Brtinzz.

Zveza ŠKIS, glavni organizator Škisove tržnice, je v pripravo izvedbe prireditve vložila več kot 7 mesecev dela, za obiskovalce pripravila kar 14 ur pestrega dnevnega in večernega programa, v 9 urah pa se je na dveh glasbenih odrih zvrstilo več kot 12 izvajalcev.

"Škisova tržnica je s strani organizacije dogodek, v katerega se zaljubiš in zanj delaš vse, kar je v tvoji moči, da ga narediš najboljšega. Je res edinstven dogodek in letošnja pohvala s strani predsednika države Boruta Pahorja in takšno veliko število obiskovalcev, so pohvala za vse tiste, ki so pred 25 leti postavili temelje, za vse pretekle in trenutno organizacijsko ekipo, ter motivacija za vnaprej, da Škisova za vedno ostane edinstvena," je povedala Tiffany Žižek, vodja Škisove tržnice 2022.

EDINSTVENA. ŠKISOVA.

Več informacij o Škisovi tržnici 2022:

Maruša Pajer

Vodja protokola in odnosov z javnostmi na Škisovi tržnici 2022

marusa.pajer@skis-zveza.si

+386 70 705 534