O-STA

Kako izbrati popolno obleko in čevlje za posebne priložnosti?

V Europarku Maribor boste našli široko paleto modnih oblačil in obutve za posebne priložnosti (foto_Bojan Mihalič)

Začela se je sezona porok, maturantskih plesov, birm in drugih slavnostnih dogodkov, ki jih po okrnjenem dogajanju v zadnjih dveh letih vsi že nestrpno pričakujemo. Zaradi sončnih dni in možnosti praznovanja na prostem se mnogo parov odloči, da bodo usodni da izrekli prav v prihajajočih mesecih. Po dolgem času se bomo spet zbrali s prijatelji in sorodniki, se poveselili ob dobri glasbi in poklepetali. Med priprave na poletne zabave spada tudi izbira popolne obleke in čevljev, s katerimi bomo dogodek ohranili v še posebej lepem spominu. V prodajalnah mariborskega Europarka boste našli široko paleto oblačil, obutve in dodatkov za različne priložnosti, med katero boste zagotovo našli kaj po svoji meri.

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu oblačil

Pri izbiranju obleke najprej premislite, kakšni kroji, barve in vzorci so vam pisani na kožo. Z oblačili namreč izražamo svoj značaj in pritegnemo pozornost sogovornikov. V poletnih mesecih se lahko odločite za sproščeno obleko s kančkom glamurja, v kateri se boste počutili udobno. V trgovini Peak&Cloppenburg boste našli bogato ponudbo kosov za posebne priložnosti. Pri odločitvi upoštevajte kroj obleke, ali se vam dobro prilega, iz kakšnega materiala je, pa tudi navodila za pranje in nego. Pri nakupu se splača odšteti kak evro več za kvalitetno sešito obleko, ki jo boste lahko v različnih kombinacijah nosili še dolgo, s tem pa bo vaša garderobna omara tudi bolj trajnostna. Če se znajdete v dvomu, vam bodo prijazni prodajalci v Europarku Maribor z veseljem priskočili na pomoč. V iskanju elegantnih oblačil pobrskajte tudi po trgovinah Comma, s.Oliver, s.Oliver Black Label, Jones, Luna, Zara, 365, Sportina, JUST-R, XYZ, Galileo in drugih modnih trgovinah največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije. Prav vsak bo našel nekaj zase.

Kaj pa čevlji?

Pri čevljih najpomembnejšo vlogo igrata udobje in videz. Dekleta in ženske s klasičnimi črnimi salonarji ne morete zgrešiti, bolj drzne pa lahko posežete tudi po živobarvnih cvetličnih vzorcih ali bleščicah. Glede na barvo obleke lahko moški izberite črne ali rjave usnjene čevlje, tisti z bolj sproščenim slogom pa se lahko odločite tudi za modne superge. V trgovinah ECCO, Geox, Mass, OFFICE SHOES, CCC, HUMANIC in Princess boste našli obutev, ki se bo skladala z izbranim oblačilom. Pred nakupom premislite, kako boste čevlje nosili z drugimi kosi v svoji garderobi. V trgovini se prepričajte, da je številka čevljev prava ter da se dobro prilegajo vašemu stopalu. Le tako boste znova in znova segali po njih. Če boste za obutev lepo skrbeli, bo en par kakovostnih čevljev zdržal zelo dolgo.

Ste v dvomu glede izbire darila?

Ob posebnih dogodkih je v navadi, da slavljence obdarimo s skrbno izbranim darilom. Naj gre za izbiro poročnega darila ali pozornost, s katero boste nagradili maturanta ali maturantko, z darilnimi boni Desetak ne boste zgrešiti. Darilni boni bodo navdušili še tako izbirčnega obdarovanca, saj jih je mogoče unovčiti v kar petih nakupovalnih središčih po Sloveniji in 450 različnih trgovinah. Darilne bone Desetak lahko poiščete na info točki v Europarku ali pa jih naročite preko spleta ter izberete dostavo na dom. Pozabite na iskanje primernega darila v zadnjem trenutku, z Desetaki boste zadeli v polno. Več informacij najdete na spletni strani www.desetak.si.