O-STA

Jutri javna predstavitev digitalnega razvoja pametnega mesta

Jutri, 10. maja, bomo ob 16. uri v sejni dvorani Mestne občine Velenje (Titov trg 1) pripravili javno predstavitev Strategije digitalnega razvoja pametnega mesta in skupnosti Mestne občine Velenje za obdobje 2022-2030. V preteklem tednu smo dokument že predstavili strokovni javnosti, konec meseca se bo s strategijo seznanil tudi Svet Mestne občine Velenje. Sodelujoči so podali konkretne predloge, s katerimi bomo lahko še izboljšali nadaljnji razvoj pametnega mesta.

Mestna občina Velenje je bila v preteklosti večkrat prepoznana kot napredna občina, ki aktivno podpira in razvija elektronske storitve. Ena izmed naših prioritet bo tudi v prihodnje ohranjati visoko kvaliteto življenja za občanke in občane. Tudi zaradi tega ocenjujemo, da je potrebno določiti nov digitalni preskok, ki bo s pomočjo sodobnih tehnologij celovito zadovoljeval potrebe občanov ter izboljševal učinkovitost obstoječega javnega servisa. Prav s tem namenom pripravljamo Strategijo digitalnega razvoja pametnega mesta in skupnosti Mestne občine Velenje za obdobje 2022-2030.

Ves čas, še posebej pa v času epidemije, občane pozivamo, da z občinsko upravo ko-municirajo digitalno, in sicer po elektronski pošti (info@velenje.si), z elektronsko oddajo vlog, ki so objavljene na občinski spletni strani www.velenje.si (E-vloge in obrazci), in z uporabo spletnega servisa Sooblikujmo Velenje https://pobude.velenje.si/#.

Na podlagi spremembe in dopolnitve Uredbe o upravnem poslovanju smo tudi že uvedli spremembe pri elektronskem poslovanju. Prešli smo na notranje poslovanje z dokumenti v elektronski obliki, kar pomeni, da jih praviloma izdajamo v elektronski obliki.

Izredno pomemben del procesa priprave strategije predstavljajo tudi lokalni prebivalci, širša poslovna in splošna javnost ter vsi drugi deležniki digitalnega razvoja. Prav zaradi tega vse zainteresirane jutri vljudno vabimo na javno predstavitev. Po končani predstavitvi bo čas za podajanje predlogov, mnenj, sugestij in tudi vprašanj.

Naša želja je, da intenzivno nadaljujemo z digitalnim razvojem ter skupaj z različnimi deležniki soustvarimo vključujoče, pametno, zeleno in prijazno mesto za prebivalce in obiskovalce. Naj bo "Velenje - pametno in digitalno za vse"!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje