O-STA

Slovenski oblikovalci spletnih strani narekujejo trende na mednarodnih trgih

V Termah Sveti Martin so želeli, da se healthness koncept, ki mu sledijo, odraža tudi na prenovljeni spletni strani (arhiv Term Sveti Martin)

Pri oblikovanju spletnih strani imamo Slovenci odlične ideje, ki sežejo tudi onkraj naših meja. Dober primer je spletna stran Term Sveti Martin, ki se je z januarjem 2022 odela v prenovljeno podobo in je nominirana kot najboljša spletna stran v kategoriji turizma na konferenci digitalnih komunikacij in trendov Diggit. Prav tako je med top nominiranci za mednarodno nagrado Awwwards za spletni dizajn, kreativnost in inovativnost.

Obisk spletne strani kot uvod v healthness doživetje

Spletna stran hrvaških term prinaša novosti na področju podajanja vsebin na spletnih straneh. Pri celostni prenovi je bil cilj prenos edinstvenega healthness koncepta, ki mu sledijo v resortu, tudi na postopek spletne rezervacije oddiha. Nuša Korotaj, generalna direktorica Term Sveti Martin, pojasnjuje: "Kot prvi v hotelirstvu smo se oddaljili od hektične prodajne komunikacije ter se naslonili na prihodnost - zdrav oddih že ob rezervaciji. Spletna stran temelji na 100 % pomirjujočih video vsebinah, zato smo poleg nove vizualne podobe ustvarili več kot 30 lastnih kratkih in cinemagraph videov. Za pravo vizualno digitalno sprostitev. Želeli smo inovativno in pomirjujočo izkušnjo za vse naše potencialne goste." Medžimurske terme se sicer ponašajo z nazivom prvega healthness resorta v Evropi. S kombinacijo zdravilne termomineralne vode, tehnologijo frekvenčne medicine ter ekološkimi in biodinamičnimi lokalnimi produkti ponujajo celovito inovativno healthness izkušnjo za vse goste: healthness oddih za odrasle, zdrave počitnice za najmlajše in športne počitnice za najbolj aktivne.

Prestižne nominacije potrjujejo korak v pravo smer

O tem, da so oblikovalci spletne strani z idejo zadeli žebljico na glavico in se vzpostavili kot trend-setter, pričajo tudi prestižne nominacije. Nova spletna stran Term Sveti Martin, ki je luč sveta ugledala v začetku leta 2022 in je že nominirana kot najboljša spletna stran v kategoriji turizma na konferenci digitalnih komunikacij in trendov Diggit, ki bo potekala 12. maja. Prav tako je med top nominiranci za mednarodno nagrado Awwwards za spletni dizajn, kreativnost in inovativnost. Direktorica term Nuša Korotaj ob tem še dodaja: "Nad rezultati smo navdušeni. Nominirali so nas za najboljšo spletno stran tako v Sloveniji kot tudi v tujini, kar je lep dosežek. Da smo naredili korak v pravo smer, pa potrjuje tudi povečan obisk naših gostov. Ljudje tudi v turizmu bežijo pred "vsiljivo prodajno komunikacijo". Čas je za sveže pristope in zdrave vsebine."

Spletno stran Term Sveti Martin je oblikovala ekipa slovenskih strokovnjakov za splet. Skupaj z idejo in vizijo ekipe Term Sveti Martin je programiranje prevzelo podjetje Specto, vsebinski, uredniški in organizacijski del ekipa Rajketing, vodilni in ključen UX dizajn pa je sestavil oblikovalec Borut Kajbič.