O-STA

Z nakupom jabolk podprimo tabor ki uči otroke zdravih življenjskih navad

Ustanovitelj Zavoda Gibaj in Zmagaj Marko Janko
V dobrodelno-prodajni akciji nakup lokalno pridelane hrane podpira gibanje otrok


Redno gibanje in uravnotežena prehrana sta še posebej pomembna pri otrocih, saj vplivata na njihov celostni razvoj. Zadnje ugotovitve nacionalnega sistema Športnovzgojni karton (ŠVK) kažejo, da so se od začetka epidemije covida-19 poslabšale vse gibalne sposobnosti otrok, delež otrok z debelostjo v Sloveniji pa se je povečal za 30 odstotkov. V začetku julija se bodo šesto leto zapored zbrali strokovnjaki Zavoda Gibaj in zmagaj, ki na svojem inkluzivnem poletnem taboru pomagajo otrokom s prekomerno težo, prav tako pa je tabor namenjen otrokom, ki želijo počitnice preživeti aktivno ter se ob tem zabavati. Pri HOFERju bodo poletni tabor podprli z donacijo, ki jo bodo v juniju zbirali tudi s pomočjo kupcev.

Zdrave navade se začnejo doma

V Zavodu Gibaj in zmagaj radi poudarijo, da je glavno vodilo za zdrav življenjski slog zmernost. To velja tudi pri usvajanju novih, dobrih navad. Namesto nenadnih, drastičnih sprememb, priporočajo postopne korake, ki bodo vsem družinskim članom pokazali, da je zdravo lahko zabavno, preprosto in enostavno dobro. Njihov inkluzivni poletni tabor je zasnovan tako, da predstavlja "odskočno desko" v bolj zdravo in srečno prihodnost za celotno družino, ki lahko s pridobljenim znanjem spremeni svoj življenjski slog. Pri tem sodelujejo s skupino strokovnjakov - od zdravnikov in nutricionistov do športnih in socialnih pedagogov ter vedenjskih terapevtov. Že od začetka jih v sklopu lastne iniciative Danes za jutri podpira tudi podjetje HOFER, s katerim so skupaj zasnovali Dnevnik Gibaj in zmagaj ter Tabelo zdravih navad, ki sta družinam v pomoč in oporo pri učenju dobrih navad.

Jabolko na dan pelje otroke na tabor zdravja, športa in zabave

Svoje dolgoletno sodelovanje sta podjetje HOFER ter Zavod Gibaj in zmagaj letos nadgradila s posebno akcijo, ki bo v vseh trgovinah HOFER potekala med 30. majem in 25. junijem. Pri HOFERju so se skupaj z dolgoletnim dobaviteljem Evrosad d.o.o. Krško dogovorili, da bodo v tem času od vsakega prodanega dvokilogramskega paketa slovenskih zelenih jabolk namenili 20 centov za izvedbo inkluzivnega poletnega tabora. Sredstva bodo zavodu olajšala kritje organizacijskih stroškov in omogočila brezplačno udeležbo na taboru za socialno ogrožene. Z nakupom lokalno pridelane hrane lahko tako HOFERjevi kupci poskrbijo zase in hkrati spodbudijo gibanje otrok.

Več o Zavodu Gibaj in zmagaj si lahko preberete na njihovi spletni strani, kjer so omogočene tudi prijave na letošnji tabor, ki bo med 3. in 9. julijem na Kokarski jasi v Kokarjah pri Nazarjah: www.gibajinzmagaj.si.