O-STA

Digitalizacija za vse in vsakogar

1. JUNIJ 2022

Strategijo digitalnega razvoja pametnega mesta in skupnosti Mestne občine Velenje za obdobje 2022-2030 so svetnice in svetniki na včerajšnji seji soglasno potrdili. Glavni namen strategije je začrtati pot digitalnega razvoja v smeri pametnega mesta, ki bo zadovoljevala potrebe občanov in izboljšala učinkovitost javnih servisov. Z obsežnim projektom digitalizacije želimo povezati različne deležnike in na enem mestu zbrati pomembne informacije tako za občane kot tudi za obiskovalce in osebe, ki so v našem mestu zaposlene.

Mestna občina Velenje na različnih področjih uvaja nove ukrepe, prepoznani smo po številnih dobrih praksah, s katerimi želimo nadaljevati tudi v prihodnje.

Glavni cilji digitalne strategije so pripraviti celostno analizo stanja na področju uporabe in razpoložljivosti informacijskih tehnologij, opredeliti temeljni koncept izgradnje platforme pametnega mesta in skupnosti ter opredeliti splošna načela, strateške cilje in ukrepe za razvoj pametnega mesta in skupnosti.

S pomočjo digitalnih rešitev želimo izboljšati kakovost življenja v mestu; vzpodbujati združevanje različnih ponudnikov in storitev na enem mestu; omogočiti izgradnjo enotne digitalne vstopne točke za občane, ki bo omogočila poslovanje in komuniciranje z občinsko upravo, dostopa do informacij in storitev; omogočiti pridobivanje znanj in veščin za aktivno in varno udejstvovanje v pametnem mestu.

Ponosni smo, da nas je Evropska unija v okviru projekta Misija Podnebno nevtralna in pametna mesta uvrstila med 100 evropskih mest, ki bodo delovala kot eksperimentalna in inovacijska središča. Misija bo podpirala, promovirala in predstavljala izbrana evropska mesta pri njihovi preobrazbi za doseganje podnebne nevtralnosti do leta 2030.

Strategijo digitalnega razvoja pametnega mesta in skupnosti Mestne občine Velenje za obdobje 2022-2030 smo že predstavili tako strokovni javnosti, drugim zainteresiranim kot tudi svetnicam in svetnikom, ki so jo na včerajšnji seji tudi soglasno podprli.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje