O-STA

Z otroki na bazen: 5 nasvetov za varna in zabavna doživetja

Med poletno vročino se lahko osvežite v osenčenih bazenih medžimurskih term Sveti Martin (arhiv Terme Sveti Martin)
Otvoritev Martilandije bo v soboto, 25. junija, pospremila zabava z DJ-em in nepozabnim programom
Na zabavi ob odprtju aquaparka se boste lahko posladkali z domačim sladoledom (arhiv Terme Sveti Martin)
Odprtje aquaparka Martilandia je lepa priložnost za družinski izlet ob koncu šolskega leta (arhiv Terme Sveti Martin)
Terme Sveti Martin ležijo sredi neokrnjene narave, ki ponuja številne možnosti za raziskovanje (arhiv Terme Sveti Martin)

Poletne počitnice so tik pred vrati in ena od idej za aktivno preživljanje dopusta je tudi obisk term z bazeni, ki so med družinami zelo priljubljeni. Otroci obožujejo čofotanje in vožnjo po toboganih, starši pa se lahko v termalnih vrelcih sprostijo in pozabijo na skrbi. Čedalje več bazenskih kompleksov je prijaznih tudi do hišnih ljubljenčkov, za katere je lepo poskrbljeno. Da boste v družinskih avanturah kar najbolj uživali, z vami delimo nekaj nasvetov, kako na bazenu poskrbeti za varnost in dobro počutje otrok.

#1 Zaščita pred sončnimi žarki

Že ptički na vejah čivkajo, da je pretirano izpostavljanje soncu škodljivo, sploh v času najhujše pripeke, med 10. in 16. uro. Za učinkovito zaščito pred opeklinami poskrbite z ustreznimi pokrivali in izbiro kopalk, ki pokrivajo večji del telesa. Večkrat na dan se namažite s kremo z zaščitnim faktorjem vsaj SPF 30 in oči zaščitite s sončnimi očali z UV-filtrom. Najbolje je, da se izogibamo "praženju" na soncu in se raje umaknemo v senco. V aquaparku z bazeni in tobogani MartiLandia, ki je del medžimurskih Term Sveti Martin, je družinam na voljo osenčen bazen, v katerem se otroci lahko brezskrbno kopajo in zabavajo.

#2 Poskrbite za varnost

Ko se z otroki odpravite na bazen, je zelo pomembno, da poskrbite za njihovo varnost, saj nesreča nikoli ne počiva. Otroci, ki še ne znajo plavati, naj se zadržujejo v bazenih z nižjo vodo, v katerih lahko dosežejo tla. Tudi otrok, ki znajo plavati ali uporabljajo rokavčke in obroče, nikoli ne pustite samih in jih pozorno spremljajte. Zaradi mokrih površin obstaja nevarnost padcev, ki jih lahko preprečijo nedrseči čevlji in dodatna pazljivost.

#3 Zdrava malica in dovolj tekočine

Pred odhodom na bazen pripravite prigrizke in načrtujte obroke, da ne boste sredi vodnih avantur na toboganih ostali brez energije. Najboljša je zdrava malica iz svežega sezonskega sadja in polnovrednih živil. V Termah Sveti Martin obroke pripravljajo iz lokalnih sestavin ponudnikov iz okolice, kar jedem zagotavlja odličen okus. Še posebej znani so po slastnih jabolkih. V poletni vročini je pomembno tudi, da se ustrezno hidrirate, še najbolje z navadno vodo.

#4 Kaj pa hišni ljubljenčki?

Mnoga letovišča so v zadnjih letih svoja vrata odprla tudi hišnim ljubljenčkom, kar je dobra novica za vse, ki si poletnih počitnic brez štirinožnih prijateljev ne znate predstavljati. Terme Sveti Martin so pet-friendly letovišče, v katerem se lahko zabava cela družina. Skrb za to, kdo bo doma skrbel za vašega psa ali mačko, je tako popolnoma odveč.

#5 Naj vodna doživetja pospremi raziskovanje narave

Obisk term je poleg plavanja in spuščanja po toboganih lahko lepa priložnost za raziskovanje okolice in športne aktivnosti. Medžimurske terme obkrožajo hektarji neokrnjene narave, gozdov in gričkov z vinogradi. Okolico lahko odkrivate na izletu z vlakcem. Če boste imeli srečo, boste na poti naleteli na navihane jelene. Ste že spoznali maskoti MartiLandije, prikupna jelenčka Martija in Martino?

Naj bodo letošnje poletne počitnice polne zabavnih doživetij, izvrstne hrane in aktivnosti na svežem zraku, ne glede na to, kam se boste odpravili.

Velika zabava ob otvoritvi aquaparka MartiLandia

V Termah Sveti Martin bodo v soboto, 25. junija, uradno odprli MartiLandio. Za obiskovalce pripravljajo zabavo z DJ-em in nepozabnim programom, ki se bo začel ob 14. uri. Odprtje aquaparka je idealna priložnost, da otroke ob koncu šolskega leta presenetite z izletom na bazen. Čakajo vas nagradne igre, plesni nastopi in nepozaben animacijski program. Organizirali bodo tudi masaže pod krošnjami in gin party. Brbončice obiskovalcev bodo razvajali z okusno hrano, pripravljeno iz lokalnih sestavin, in domačim sladoledom.

V primeru slabega vremena bo zabava prestavljena na drug termin, ki bo pravočasno objavljen na spletni strani in družbenih omrežjih. Najbolj ažurne informacije o dogajanju in ponudbi so na voljo na Facebook profilu Term Sveti Martin.