O-STA

SoftBank imenovala Alexa Clavela za glavnega izvršnega direktorja SoftBank Group International

Michel Combes se po petih letih v SoftBanku poslavlja

Clavel bo na položaj prinesel dolgoletne izkušnje z globalno banko SoftBank

Tokio, Japonska (BUSINESS WIRE)-- Družba SoftBank Group Corp. ("SoftBank") je danes objavila, da je bil Alex Clavel, trenutno vodilni partner družbe SoftBank Group International ("SBGI"), imenovan za glavnega izvršnega direktorja družbe SBGI, in sicer od 30. junija 2022 dalje. Clavel bo nasledil Michela Combesa, ki se je odločil zapustiti banko SoftBank in se posvetiti novim priložnostim.

Gospod Clavel bo na to mesto prinesel sedemletne vodstvene izkušnje pri SoftBanku v Tokiu, Silicijevi dolini in New Yorku, kjer bo med drugim nadzoroval poslovanje in naložbeni portfelj družbe SBGI, vključno z deleži v družbah Boston Dynamics, SoFi, Fortress, T-Mobile, Arm in drugih portfeljskih družbah. Skupaj s skladi SoftBank Vision je odgovoren za vse dejavnosti skupine SoftBank Group Corp. zunaj Japonske, vključno z Evropo, ZDA, Azijo in Latinsko Ameriko.

Masayoshi Son, direktor podjetja, predsednik in izvršni direktor družbe SoftBank Group Corp., je dejal: ''Alex je na podlagi več kot dveh desetletij izkušenj na področju razvoja podjetij in naložb že dolgo zaupanja vreden vodja v družbi SoftBank na več lokacijah po svetu. Prepričan sem, da nam bodo njegove izkušnje - skupaj z močno ekipo SoftBank, ki ga obkroža - dobro služile, ko nadaljujemo pot kot Vision Capital."

Gospod Son je nadaljeval: "Michelu bi se rad zahvalil za njegov ključni prispevek k Softbanku v zadnjih petih letih. Imel je ključno vlogo pri nekaterih naših najpomembnejših naložbah in sredstvih ter mu želim vse najboljše pri njegovih prihodnjih načrtih. Vesel sem, da bo ostal del družine SoftBank in nas bo še naprej zastopal v različnih odborih portfeljskih podjetij."

Gospod Clavel je komentiral: "Počaščen sem, da mi je Masa izkazal zaupanje pri vodenju SBGI, in srečen, da sem lahko delal z Michelom. Veseli me, da bom lahko nadgradil naš uspeh in se veselil tega, kar bo še prišlo."

Gospod Combes je dejal: "V veselje mi je bilo delati z Maso in nadarjenimi ekipami banke SoftBank. Odhajam iz banke SoftBank ponosen, ker sem dosegel vse, kar sem si zadal, vključno s preobratom podjetja Sprint in izvedbo združitve s podjetjem T-Mobile, preoblikovanjem podjetja WeWork in njegovo uspešno javno objavo ter nedavno integracijo skladov SoftBank za Latinsko Ameriko v sklad Vision , kakor tudi nadzorom strateških naložb banke SoftBank v francoska in evropska portfeljska podjetja. Z veseljem predajam štafetno palico Alexu. Zadnji dve leti je bil moj partner in prepričan sem, da je dobro pripravljen voditi ekipo in nadaljevati naš uspeh v prihodnosti."

Alex Clavel - biografski podatki

V zadnjem času je bil odgovoren za upravljanje več Softbankovih mednarodnih naložbenih platform zunaj skladov Vision, vključno z družbami T-Mobile, Deutsche Telecom, WeWork in OneWeb. Je direktor v upravnih odborih številnih podjetij in naložbenih nosilcev, med drugim Arm China, Boston Dynamics, InMobi, SB Energy, Goggo in Levere Holdings Corp. Gospod Clavel se je družbi SoftBank pridružil leta 2015 v Tokiu in delal v njeni pisarni v Silicijevi dolini, nato pa se je leta 2018 z družbo SoftBank preselil v New York.

Preden se je pridružil banki SoftBank, je gospod Clavel 19 let delal pri banki Morgan Stanley v investicijskem bančništvu, kjer se je osredotočal na združitve in prevzeme na področju tehnologije, medijev in telekomunikacij. Diplomiral je na univerzi Princeton ter govori francosko, japonsko in kitajsko mandarinščino.

O skupini SoftBank

Skupina SoftBank Group vlaga v prebojno tehnologijo za izboljšanje kakovosti življenja ljudi po vsem svetu. Skupino SoftBank Group sestavljajo SoftBank Group Corp. (TOKIO: 9984), investicijski holding, ki ima deleže v telekomunikacijah, internetnih storitvah, umetni inteligenci, pametni robotiki, internetu stvari in ponudnikih tehnologije čiste energije; skladi SoftBank Vision Funds, ki želijo z investiranjem več kot 140 milijard ameriških dolarjev pomagati izjemnim podjetnikom pri preoblikovanju industrij in oblikovanju novih; skladi SoftBank Latin America Funds vredne 8 milijard ameriških dolarjev; in naložbe v premalo zastopane ustanovitelje, vključno s skladom SB Opportunity Fund v vrednosti 100 milijonov ameriških dolarjev, ki vlaga v črnske, latinoameriške in indijanske ustanovitelje ter globalnim programom Emerge družbe SoftBank Investment Advisers. Če želite izvedeti več, obiščite https://group.softbank/en.

Izvirnik si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220621006036/en/

Kontakti

Japonska:
sbpr@softbank.co.jp
+81 3 6889 2300


ZDA:
FGS Global

Benjamin Spicehandler / Hannah Dunning
SoftBank-SVC@sardverb.com


Vir: SoftBank Group Corp.


Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.