O-STA

Cheniere Energy odpira predstavništvo v Evropi; G. Jean Abiteboul bo imenovan za izvršnega direktorja podjetja Cheniere LNG International, SARL

HOUSTON--(BUSINESS WIRE)--27. februar 2006--Podjetje Cheniere Energy, Inc. (AMEX:LNG) je sporočilo, da v Parizu odpira evropsko predstavništvo, ki bo pripomoglo k aktivnostim v smeri zagotavljanja dobave zemeljskega plina v Severno Ameriko iz razvijajočega se dobaviteljskega trga za utekočinjen zemeljski plin (LNG). Hkrati je podjetja najelo G. Jeana Abiteboula za izvršnega direktorja podružnice Cheniere LNG International, SARL.

G. Abiteboul je bil pred tem svetovalec predsednika uprave in sekretar uprave podjetja Gaz de France (GDF), kjer je v 30-letni karieri opravljal dolžnosti izvršnega direktorja za mednarodno poslovanje; izvršnega direktorja za dobavo, trgovanje in trženje; predsednika uprave podjetja Gaselys, podružnice GDF in banke Societe Generale za trgovanje z energijo; vodje GDF-US in GDF-Quebec; ter člana uprav raznih povezanih podjetij v ZDA (Tejas Power Corporation), Kanadi in Franciji. Poleg tega je bil sopredsedujoči uprave podjetja Methane Transport, ki se ukvarja z pomorskim prevozom LNG, in direktor podjetja Gazocean Armement.

Predstavništvo bo delovalo na naslovu 46, rue Pierre CHARRON - PARIS (8. arrondissement).

Cheniere Energy, Inc. je energetsko podjetje s sedežem v Houstonu, ki sodeluje pri razvoju terminalov za LNG in vrtanju ter črpanju v Mehiškem zalivu. Cheniere v samostojni investiciji v bližini mesta Sabine Pass v okrožju Cameron v Ameriški zvezni državi Louisiani gradi sprejemni terminal za LNG. Prav tako razvija lastne sprejemne terminale v bližini mesta Corpus Christi v Teksasu in blizu Creole Trail v louisianskem okrožju Cameron. Cheniere s 30 odstotki kot partner z omejeno odgovornostjo sodeluje še pri projektu Freeport LNG Development, L.P., ki gradi sprejemni terminal v teksaškem Freeportu. Cheniere raziskave nafte in zemeljskega plina v Mehiškem zalivu opravlja s pomočjo regionalne baze seizmičnih podatkov PSTM 3D, ki zajema 7000 kvadratnih kilometrov. Več informacij o podjetju Cheniere Energy, Inc. najdete na spletni strani www.cheniere.com.

Ta izjava za javnost vsebuje določene izjave, ki lahko predstavljajo "izjave o napovedih" v smislu odstavka A 27. člena zakona o varnostnih papirjih iz leta 1933 in odstavka E 21. člena zakona o trgu vrednostnih papirjev iz leta 1934. Vse izjave razen tistih, ki predstavljajo zgodovinska dejstva, se štejejo za "izjave o napovedih". Mednje med drugim spadajo (i) izjave o poslovni strategiji, načrtih in ciljih podjetja Cheniere in (ii) izjave, ki izražajo prepričanja in pričakovanja glede razvoja sprejemnih terminalov podjetja. Čeprav Cheniere verjame, da so pričakovanja v izjavah o prihodnosti smiselna, le-ta vsebujejo predvidevanja, tveganja in negotovosti, zaradi katerih se lahko ta pričakovanja izkažejo za napačna. Dejanski rezultati podjetja Cheniere se lahko iz več razlogov materialno razlikujejo od pričakovanj v izjavah o napovedih, tudi zaradi razlogov, ki jih Cheniere navaja v poročilih Komisiji za nadzor vrednostnih papirjev (Securities and Exchange Commission), kjer so tudi na voljo. Zaradi navedenih razlogov se ni primerno pretirano zanašati na te izjave o napovedih, ki govorijo samo o dogodkih po datumu te izjave za javnost. Razen če je v zakonu določeno drugače, Cheniere ne prevzema dolžnosti za dopolnjevanje teh izjav o napovedih.

David Castaneda,

713-265-0202