O-STA

EIG vzpostavil čilsko platformo za obnovljive vire Grupo Cerro

Novoustanovljeno podjetje vključuje nedavno zaključen prevzem 11 hidroelektrarn na tekočih rekah podjetja ANPAC, kakor tudi obstoječe elektrarne podjetja Cerro Dominador

Platforma ima dobro izhodišče, da podpre čilski energetski prehod z inovativnimi projekti, ki neprenehoma zagotavljajo obnovljivo energijo.

WASHINGTON IN SANTIAGO, Čile --(BUSINESS WIRE)- EIG, institucionalni vlagatelj v svetovni energetski sektor in eden vodilnih svetovnih vlagateljev v infrastrukturo, je danes ustanovil Grupo Cerro, novo platformo za obnovljivo energijo v Čilu. Novo ustanovljena enota vključuje elektrarne Cerro Dominador, ki so v lasti EIG, in nedavno kupljeno podjetje ANPAC, ki je lastnik 11 malih in srednjih hidroelektrarn na rekah v regijah O'Higgins, El Maule, Bio Bio in La Araucania. Portfelj družbe ANPAC z zmogljivostjo 110 MW vključuje delujoče elektrarne ter projekte v različnih fazah gradnje in razvoja na promptnih trgih in trgih s stabiliziranimi tarifami.

Po prevzemu skupina Grupo Cerro upravlja z več kot 280 MW obstoječe zmogljivosti v Čilu, vključno s fotovoltaičnimi elektrarnami Cerro Dominador in elektrarnami za koncentrirano sončno energijo (CSP). Portfelj skupine vključuje tudi več projektov v naprednih fazah gradnje in razvoja, vključno s kompleksom Likana Solar, enim največjih projektov CSP na svetu z zmogljivostjo 690 MW, Pampa Union, elektrarno z močjo 600 MW, ter hidroelektrarnami na tekočih rekah z več kot 40 MW moči.

R. Blair Thomas, predsednik uprave in generalni direktor družbe EIG, je dejal: "Transakcija naj bi zagotovila sinergije v portfelju hidroelektrarn, povečala učinkovitost poslovanja ter tehnološko in geografsko razpršenost družbe Grupo Cerro. Po tem, ko smo leta 2021 dokončali in sinhronizirali prelomno sončno elektrarno Cerro Dominador, prvi projekt CSP v Latinski Ameriki, ta transakcija predstavlja še en pomemben mejnik v naši strategiji vlaganja v visokokakovostna sredstva, najboljše ekipe v svojem razredu in energetsko infrastrukturo, ki podpira energetski prehod v Čilu."

Fernando Gonzalez, generalni direktor družbe Grupo Cerro, je dejal: "S to transakcijo se še dodatno zavzemamo za rast Čila. Te elektrarne bodo skupaj z našima projektoma Likana Solar in Pampa Union, ki sta trenutno v fazi razvoja, pomagale geografsko razpršiti naš portfelj obnovljivih virov energije, da bomo lahko še naprej zagotavljali nizkocenovno proizvodnjo obnovljive energije za čilski trg in še naprej zagotavljali čisto energijo po vsej državi 24 ur na dan."

O EIG

EIG je vodilni institucionalni vlagatelj v svetovni energetski sektor, ki je 31. marca 2022 upravljal s 25,0 milijardami ameriških dolarjev. Družba EIG je specializirana za zasebne naložbe v energijo in z njo povezano infrastrukturo na svetovni ravni. V svoji 40-letni zgodovini je EIG namenil več kot 40 milijard dolarjev energetskemu sektorju z več kot 380 projekti ali podjetji v 38 državah na šestih celinah. Med strankami skupine EIG so številni vodilni pokojninski načrti, zavarovalnice, donatorji, fundacije in državni premoženjski skladi v ZDA, Aziji in Evropi. Družba EIG ima sedež v Washingtonu, pisarne pa v Houstonu, Londonu, Sydneyju, Riu de Janeiru, Hongkongu in Seulu. Dodatne informacije so na voljo na spletni strani EIG na naslovu www.eigpartners.com.

O podjetju Grupo Cerro

Grupo Cerro je novoustanovljeno podjetje za obnovljive vire energije, katerega cilj je graditi trajnostno prihodnost, tako da čilskemu sistemu in strankam zagotavlja čisto in obvladljivo energijo 24 ur na dan. Podjetje upravlja s portfeljem več kot 280 MW delujočih projektov po vsem Čilu in z 1,3 GW razvojnih projektov.

Oglejte si izvirno različico na https://www.businesswire.com/news/home/20220629005646/en/.

Kontakti

Stiki za medije:

EIG

FGS Global

Kelly Kimberly / Brandon Messina

+1 212-687-8080

EIG-SVC@sardverb.com

Cerro Dominador

María José López

mjlopez@cerrodominador.com

Direktorica za kadrovske in korporativne zadeve

Vir: EIG


Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.