O-STA

Kako poskrbeti za dobro počutje v vročih poletnih dneh?

Poletna vročina in julijski sončni žarki ne popuščajo, zato je pomembno, da ustrezno poskrbimo za zaščito kože, dovolj hidracije in se v najbolj vročem delu dneva umaknemo s sonca. Nekateri so se že odpravili na osvežitev ob morje, jezera ali reke, drugi pa zaslužen oddih še načrtujejo. Da bo poletje čim bolj brezskrbno, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako poskrbeti za dobro počutje.

#1 Dobra hidracija in zdrava prehrana

Za ohlajanje telesa je izjemno pomembno, da spijete dovolj tekočine, najbolje vode. Na dan je priporočljivo spiti vsaj dva litra vode, kar lahko zagotovite z uporabo steklenice za vodo, ki naj bo zmeraj pri roki. Pestro izbiro stekleničk in ostalih dodatkov za popoln dopust boste našli v Europarkovih trgovinah Interspar, 1001 Dar, Müller in mnogih drugih. Dobro počutje lahko zagotovite tudi s pripravo manjših zdravih obrokov, sestavljenih pretežno iz sveže zelenjave in sadja. V nakupovalnem središču boste vsako sredo od 14. do 19. ure našli Ekološko tržnico z najbolj svežimi lokalnimi proizvodi in številnimi idejami za pripravo jedi.

#2 Zadržujte se v hladnih in zračnih prostorih

Pred vročinskimi valovi v stanovanjih se dobro ubranite tako, da prostore ob večerih prezračite, ob jutrih pa spustite senčila in zaprete vrata. V času najhujše pripeke se lahko zatečete tudi v klimatizirane senčne prostore, kot so na primer nakupovalna središča. Umaknete se lahko v eno izmed kavarn ali gostinskih lokalov mariborskega Europarka ter se ob osvežilni pijači, okusnem sladoledu ali dobri kavi podružite s prijatelji. V največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije je svež zrak pred ohladitvijo ustrezno filtriran, kar dodatno poskrbi za prijetno počutje obiskovalcev.

#3 Nanos sončne kreme in uporaba zaščitnih pokrival

Pred soncem kožo ustrezno zaščitite z uporabo kreme z zaščitnim faktorjem najmanj SPF30, ki bo obenem preprečila prezgodnje staranje kože in nastanek pigmentnih madežev. V poletnih mesecih je pomembno, da kožo in lase ustrezno negujete in bogato navlažite. V Europarku boste v trgovinah dm drogerie markt, Müller, L'Occitane, The Body Shop, Sanolabor, Biotopic in drugih našli številne izdelke za nego telesa v vročih tednih, ki prihajajo. Odlična zaščita pred soncem je tudi lep slamnik.

Ne zamudite Europarkovih poletnih znižanj in ugodnosti pri nakupih vsega potrebnega za osvežujoče poletne dni. Več informacij o aktualni ponudbi je na voljo na spletni strani in družbenih omrežjih.