O-STA

EIG zaključil razdelitev delnic družbe Harbour Energy plc

EIG bo ostal največji delničar Harbourja

WASHINGTON--(BUSINESS WIRE)-- EIG, eden vodilnih institucionalnih vlagateljev v svetovni energetski sektor in infrastrukturo, je danes sporočil, da je razdelil delnice družbe Harbour Energy plc (HBR.L ali "družba"), ki so v lasti družbe Harbour North Sea Holdings Ltd. ("Harbour North Sea") vlagateljem sklada EIG z vrsto izplačil. Po združitvi podjetij Premier Oil plc in Chrysaor Holdings Ltd. je podjetje Harbour North Sea prejelo 36,46 % družbe. EIG upravlja deleže v družbi prek investicijskega sklada prek več holdinških družb ("Holdinška struktura EIG"). Razdelitev delnic prek Holdinške strukture EIG bo zahtevala številna naznanila regulatorjem.

EIG bi želela poudariti sledeče:

  • V okviru te razdelitve ni bila prodana nobena delnica družbe.

  • Po razdelitvi bo EIG ostal največji delničar družbe s približno 16-odstotnim deležem delnic v obtoku prek družb, ki jih upravlja in direktnega lastništva.

  • R. Blair Thomas in Steven Farris ostajata predsednik oziroma direktor družbe.

  • Za nekatere delničarje, povezane z družbo EIG, je razdelitev obdavčljiv dogodek, zato lahko nekateri od teh delničarjev po potrebi prodajo delnice, da bi pokrili te davčne obveznosti.

"Danes je EIG razdelil delnice družbe Harbour Energy vlagateljem našega sklada. Ker je EIG po razdelitvi še vedno največji delničar, smo še naprej zavezani temu sektorju, prepričani o trenutni strategiji družbe in podpiramo njeno vodstveno ekipo," je dejal glavni izvršni direktor EIG R. Blair Thomas.

O EIG

EIG je vodilni institucionalni vlagatelj v svetovni energetski in infrastrukturni sektor, ki je 31. marca 2022 upravljal s 25,0 milijardami ameriških dolarjev. Družba EIG je specializirana za zasebne naložbe v energijo in z njo povezano infrastrukturo na svetovni ravni. V svoji 40-letni zgodovini je EIG namenil 40,1 milijard dolarjev energetskemu sektorju z več kot 380 projekti ali podjetji v 38 državah na šestih celinah. Med strankami skupine EIG so številni vodilne pokojninske sheme, zavarovalnice, donatorji, fundacije in državni premoženjski skladi v ZDA, Aziji in Evropi. Družba EIG ima sedež v Washingtonu, pisarne pa v Houstonu, Londonu, Sydneyju, Riu de Janeiru, Hongkongu in Seulu. Dodatne informacije so na voljo na spletni strani EIG na naslovu www.eigpartners.com.

Izvirno različico si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220707005792/en/

Kontakti

Kontakt za medije
FGS Global

Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080

EIG-SVC@sardverb.com

Vir: EIG

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.