O-STA

Isosport prevzema slovensko podjetje Tomplast

Po uspešnem prevzemu poljskega podjetja Novo Tech konec junija nadaljnji korak k rasti.

Eisenstadt - Podjetje Isosport je specializirano za inovativne izdelke in rešitve iz termoplastov. Podjetje s sedežem v Eisenstadtu je vodilno na svetovnem trgu plastičnih kompozitnih materialov za izdelavo smuči, snežnih desk ter kakovosten dobavitelj izdelkov za uporabo v številnih panogah, od okoljske tehnologije do gradbeništva in avtomobilske industrije. Isosport je s svojo hčerinsko družbo Isokon, ki je specializirana za proizvodnjo ekstrudiranih in stiskanih termoplastov, že 27 let dejaven v Sloveniji, kjer zaposluje približno 300 ljudi.

Skupina Isosport Group sedaj napoveduje naslednji korak k rasti na slovenskem trgu: Isosport je z 21.7.2022 prevzel slovensko podjetje Tomplast z dvema lokacijama in približno 300 zaposlenimi. Stranki sta se dogovorili, da kupnina ostane nerazkrita.

Podjetje Tomplast se ponaša s 35-letno tradicijo v izdelavi komponent iz termoplastov s tehnologijo brizganja. Njihovi izdelki se uporabljajo v avtomobilski in počitniški industriji, ter industriji električnih orodij in industrijski opremi.

Skupina Isosport je pritegnila pozornost že v začetku julija, ko je prevzela poljsko podjetje Novo Tech. Karl Mad, izvršni direktor podjetja Isosport: "Prevzem podjetja Tomplast je naslednji logični korak v naši strategiji rasti. Kot strateški vlagatelj se osredotočamo na tržne niše z možnostjo rasti. Tomplast je nesporni strokovnjak na področju tehnologije brizganja in je zato odlična dopolnitev družine Isosport."

O podjetju Tomplast

Tomplast je proizvodno podjetje za izdelavo sestavnih delov iz termoplastov s tehnologijo brizganja. Podjetje ima 35-letno tradicijo v avtomobilski in počitniški industriji, ter industriji električnih orodij in industrijski opremi. Tomplast je nesporni strokovnjak na svojem področju. Podjetje, katerega promet je leta 2021 znašal 53 milijonov evrov, ima v Sloveniji dve proizvodni lokaciji, v Mirni in Semiču in zaposluje približno 300 ljudi.

O podjetju Isosport

Podjetje Isosport je vodilno na svetovnem trgu plastičnih kompozitnih materialov za smučarsko industrijo in industrijo snežnih desk, hkrati pa je tudi kakovosten dobavitelj tehničnih folij, sendvič kompozitnih plošč, kompozitnih materialov iz vlaken in teniških strun. Podružnica ISOKON v Sloveniji je specializirana za proizvodnjo ekstrudiranih in stiskanih termoplastov za različne industrije, na primer živilsko, avtomobilsko in strojno. Od 30.6.2022 je del skupine tudi poljsko podjetje Novo Tech. Podjetje se osredotoča na inovativne rešitve, prilagojene individualnim potrebam strank. Skupina zaposluje približno 750 ljudi. Pričakuje se, da bo Isosportov promet leta 2022, vključno z Novo Techom, znašal 150 milijonov evrov. Kot del zasebno upravljane mednarodne industrijske skupine Constantia Industries AG se izdelki distribuirajo po vsem svetu.

Mira Leodolter

Gaisberg Consulting GmbH

+43 664 88 10 45 81

mira.leodolter@gaisberg.eu