O-STA

Podjetje TransPod predstavilo FluxJet, prvo ultrahitro vozilo na svetu s hitrostjo več kot 1000 km/h

Vozilo FluxJet, ki vozi z izjemno visoko hitrostjo znotraj linije TransPod (Foto: Business Wire)

Revolucionarna kanadska inovacija bo potnikom drastično izboljšala cenovno dotopnost in trajanje potovanja, zmanjšala ogljični odtis in občutno spodbudila gospodarsjko rast v regiji.

TORONTO--(BUSINESS WIRE)-- TransPod, zagonsko podjetje, ki gradi progo TransPod Line - nov ultra hitri prometni sistem, ki bo spremenil in na novo opredelil komercialni prevoz - je premierno predstavilo vozilo FluxJet, inovacijo, ki bo na novo opredelila industrijo ter spremenila naš način življenja, dela in potovanja.

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20220721005004/en/

FluxJet temelji na revolucionarnih inovacijah na področju pogona in sistemov čiste energije brez fosilnih goriv ter je popolnoma električno vozilo, pravzaprav hibrid med letalom in vlakom. S tehnološkim preskokom na področju brezkontaktnega prenosa energije in novega področja fizike, ki so ga poimenovali nadzorni tok, vozilo FluxJet potuje po zaščitenem vodilu s hitrostjo več kot 1000 km/h - hitreje kot reaktivno letalo in trikrat hitreje kot hitri vlak.

FluxJet bo vozil izključno na liniji TransPod, omrežnem sistemu s postajami na ključnih lokacijah in v večjih mestih z visoko pogostostjo odhodov vlakov, ki so zasnovani tako, da omogočajo hitro, cenovno dostopno in varno potovanje. Pred kratkim je podjetje TransPod potrdilo investicijo v višini 550 milijonov ameriških dolarjev in napovedalo naslednjo fazo infrastrukturnega projekta v vrednosti 18 milijard dolarjev za izgradnjo proge TransPod Line, ki bo povezala mesti Calgary in Edmonton v kanadski Alberti. Pripravljalna gradbena dela, vključno s presojo vplivov na okolje, so se že začela. Ta ključni projekt bo ustvaril do 140.000 delovnih mest in med gradnjo prispeval 19,2 milijarde dolarjev k regionalnemu BDP-ju. Ko bo proga TransPod začela obratovati, bo potovanje po koridorju potnike stalo približno 44 odstotkov manj kot letalska vozovnica, emisije CO2 pa se bodo letno zmanjšale za 636.000 ton.

"Trdo delo zadnjih nekaj let je pripeljalo do tega prelomnega trenutka, ko tisto, o čemer smo le govorili, postaja resničnost. Tehnologija je preizkušena, vlagatelji, vlade in partnerji pa nam zaupajo, da si bomo še naprej prizadevali za učinkovito redefinicijo prometa," je dejal Sebastien Gendron, soustanovitelj in izvršni direktor podjetja TransPod.

Na predstavitvi TransPodovega FluxJeta v Torontu je bil v živo predstavljen FluxJet v zmanjšani različici, prikazali pa so tudi njegove sposobnosti letenja. S skoraj enotonskim vozilom FluxJet so prikazali vzlet, vožnjo in pristanek znotraj njegovega vodila. Posnetek dogodka in predstavitvenega prikaza si lahko ogledate tukaj.

"Ta prelomni dogodek predstavlja izjemen korak naprej," je povedal Ryan Janzen, soustanovitelj in glavni inženir TransPod. "FluxJet je na stičišču znanstvenih raziskav, industrijskega razvoja in infrastrukture velikih razsežnosti s ciljem zadovoljiti potrebe potnikov in zmanjšati našo odvisnost od letal in avtocestnega prometa, velikih porabnikov fosilnih goriv."

"TransPod popolnoma spreminja pravila igre z ultrahitrim potniškim prometom brez emisij in prevozom tovora med glavnimi prehodnimi mesti," je dejal Yung Wu, izvršni direktor korporacije MaRS Discovery District. "Čas je, da naši oblikovalci politik, vlagatelji in upravljavci sprejmejo drzne ukrepe za podporo komercializaciji inovacij, kot je TransPod, narejenih v Kanadi če hočemo biti vodilni v svetovnem inovacijskem gospodarstvu, vrednem več trilijonov dolarjev."

"FluxJet je prva tovrstna kanadska inovacija in je naslednji veliki infrastrukturni projekt na svetovnem trgu," je dejal Janzen. "Linija TransPod se razvija v sodelovanju z našimi partnerji v Evropi, ZDA in drugod, vključno z univerzami, raziskovalnimi centri, letalsko in vesoljsko industrijo, arhitekturo, železniškim prometom in gradbenimi partnerji."

Razkritje linije TransPod FluxJet so s podporo in sodelovanjem omogočili gradbeni sindikati Alberte, kanadski gradbeni sindikati, podjetja Dassault Systèmes, DHL Express, MaRS, Ikos Consulting, REC Architecture in SADE Engineering

O podjetju TransPod Inc.

Cilj podjetja TransPod je spremeniti in na novo opredeliti komercialni prevoz med večjimi mesti na razvitih in razvijajočih se trgih. Zagonsko podjetje je bilo ustanovljeno leta 2015, da bi zgradilo vodilni svetovni sistem cevnega prevoza (TransPod Line) za povezovanje ljudi, mest in podjetij s hitrim, cenovno dostopnim in okoljsko trajnostnim prevozom. Podjetje TransPod Inc. ima sedež v Torontu v Kanadi in povezane družbe v kanadski Alberti, Franciji in Združenih arabskih emiratih. Za več informacij obiščite www.transpod.com.

Izvirno različico si lahko ogledate na: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220721005004/en/

Kontaktni podatki

Dianna Lai Read
Direktorica, stiki z javnostjo

TransPod Inc.
dianna.lai@transpod.com

Vir: TransPod Inc.

Večpredstavnostne vsebine

Foto

Vozilo FluxJet, ki vozi z izjemno visoko hitrostjo znotraj linije TransPod (Foto: Business Wire)

Logo