O-STA

Mary Kay nadaljuje s podporo opolnomočenja žensk na temeljni konferenci Mednarodnega ženskega foruma na Kitajskem

Predstavljena ekskluzivna raziskava o napredku enakosti spolov v zadnjih petindvajsetih letih v 18 latinoameriških državah

DALLAS, ZDA - (BUSINESS WIRE) - Podjetje Mary Kay Inc. s sponzorstvom temeljne konference Mednarodnega ženskega foruma (IWF) 2022 nadaljuje s svojo podporo ženskemu podjetništvu, opolnomočenju in idejnemu vodenju. Na konferenci, ki je potekala 17. in 18. maja v Santiagu, so se zbrali svetovni odločevalci in odločevalke, ki so preučili najbolj pereče izzive za napredek na področju enakosti spolov v latinskoameriški regiji.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Za ogled celotnega sporočila obiščite https://www.businesswire.com/news/home/20220812005257/en/

Raziskava IWF podjetja Latinobarómetro z naslovom Latinoameričanke: Demokracija in družba z vidika spola (Grafika: Mary Kay Inc.)

V sklopu priprav na konferenco je IWF tokrat prvič naročil prelomno študijo, ki jo je financiralo podjetje Mary Kay.

Študijo z naslovom Latinoameričanke: Demokracija in družna z vidika spola je izvedel Latinobarómetro, družba za javnomnenjske raziskave, ki jo je ustanovila Marta Lagos. Gre za prvo analizo četrtstoletnega (1995-2020) javnega mnenja ter odnosa do žensk in žensk do vprašanj enakosti spolov v 18 latinskoameriških državah.

"Marta Lagos, ena vodilnih svetovnih raziskovalk javnega mnenja, je razkrila ključne ugotovitve več kot petindvajset let trajajoče raziskave spolov, ki jo izvaja njeno podjetje Latinobarómetro. Že desetletja meri utrip Latinske Amerike o spremembah v odnosu do politike, družbe in kulture," je dejala izvršna direktorica Mednarodnega foruma žensk Stephanie O'Keefe. "Ponosni smo, da lahko zaradi partnerstva z Mary Kay te pomembne ugotovitve predstavimo svetovni javnosti."

"Danes je zbiranje podatkov o spolu bolj kot kdaj koli prej ključnega pomena zaradi zagotavljanja podatkov za delovanje na področju zagovorništva in politike. Zelo sem vesela, da je podjetje Mary Kay podprlo to impresivno zbirko raziskav 'Latinoameričanke: Demokracija in družba z vidika spola'. Naša skupna in individualna odgovornost je, da se učimo iz izkušenj žensk v Latinski Ameriki in da te podatke uporabimo za nadaljnji napredek pri doseganju enakosti spolov v regiji in po svetu," je dejala poslovna direktorica družbe Mary Kay Inc Deborah Gibbins.

Raziskava ne razkriva le najpomembnejših sprememb v mnenjih, stališčih in vedenju Latinoameričank v zadnjih petindvajsetih letih, temveč tudi ovire za spremembe. Najnovejši podatki so bili zbrani oktobra 2020 ob koncu prvega vala pandemije Covida-19, zato odražajo začetni vpliv pandemije in nazadovanje napredka na področju enakosti spolov, ki smo mu bili priča po vsem svetu.

Celotna študija in povzetek sta na voljo tukaj.

  • Latinobarómetro je opravil 453.817 intervjujev v 18 latinskoameriških državah v četrt stoletja med letom 1995 in oktobrom 2020.

  • Seznam držav: Argentina, Bolivija, Brazilija, Čile, Kolumbija, Kostarika, Dominikanska republika, Ekvador, Salvador, Gvatemala, Honduras, Mehika, Nikaragva, Panama, Paragvaj, Peru, Urugvaj, Venezuela.

  • Študija je na voljo v španščini in angleščini.

O MARY KAY

Mary Kay Ash je leta 1963 ustanovila svoje sanjsko kozmetično podjetje z enim samim ciljem: obogatiti življenje žensk. Te sanje so se razcvetele v večmilijardno podjetje z milijoni neodvisnih prodajalcev v skoraj 40 državah. Kot podjetje za razvoj podjetništva si Mary Kay prizadeva, da bi ženske opolnomočila z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, povezovanjem v mreže in z inovacijami. Družba Mary Kay vlaga v znanost, ki poganja lepoto in proizvaja vrhunske izdelke za nego kože, dekorativno kozmetiko, prehranska dopolnila in dišave. Mary Kay verjame, da je treba danes bogatiti življenja za trajnostni jutri, pri čemer sodeluje z organizacijami z vsega sveta in se osredotoča na spodbujanje poslovne odličnosti, podpiranje raziskav raka, spodbujanje enakosti spolov, zaščito žrtev nasilja v družini, lepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Za več informacij obiščite marykayglobal.com, poiščite nas na Facebooku, Instagramu in na LinkedInu ali nam sledite na Twitterju.

O MEDNADODNEM ŽESNKEM FORUMU

Mednarodni ženski forum (IWF) je mreža najuspešnejših žensk na svetu, ki se mu je možno prdružiti le s povabilom. Povezuje voditeljice iz vseh sektorjev, ki podpirajo druga drugo in skupno poslanstvo spodbujanja ženskega vodenja in zavzemanja za enakost po vsem svetu. IWF je bil ustanovljen leta 1974 v New Yorku, danes pa ga sestavlja več kot 7500 uglednih voditeljic v 33 državah. IWF je edina organizacija takšnega obsega, ki vzpostavlja pomembne odnose med ženskami na vodilnih položajih iz vseh sektorjev po vsem vetu. Za več informacij obiščite www.iwforum.org.

Za ogled izvorne različice na businesswire.com obiščite https://www.businesswire.com/news/home/20220812005257/en/

Kontakti

Korporativno komuniciranje Mary Kay Inc.
marykay.com/newsroom
972.687.5332 ali media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.

Večpredstavnostne vsebine

Foto

Raziskava IWF podjetja Latinobarómetro z naslovom Latinoameričanke: Demokracija in družba z vidika spola (Grafika: Mary Kay Inc.)


Phto

Deborah Gibbins, poslovna direktorica Mary Kay (Foto: Mary Kay Inc.)

Foto

Stephanie O'Keefe, izvršna direktorica Mednarodnega ženskega foruma (Foto: Mary Kay Inc.)

Foto

Logotip Mednarodnega ženskega foruma

Foto

Logotip Mary Kay

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.