O-STA

Vse o aromatih za sladoled

Okus je eden najpomembnejših elementov vsake jedi, saj odtehta še tako neroden videz. Pri sladoledu nas prepriča s svojo intenzivnostjo, ki ne zamre kljub svežini sladice. Kako pa lahko poskrbimo, da so okusi karseda najboljši? Odgovor se skriva v aromatih.

Kaj so aromati v sladoledu?

V osnovi sestavne dele sladoleda delimo na baze, dekoracijo in aromate. Slednji so tista sestavina, ki sladoledu vdahne okus in navduši naše brbončice. Pred leti so bili najbolj priljubljeni čokolada in vanilija, saj sta bila to klasična aromata, ki nikdar ne bosta ušla iz mode. Kmalu so se pridružili še številni sadni aromati, danes pa poznamo že širok nabor aromatov, ki zajemajo skorajda vsak okus našega planeta. Da lahko sladoled postane, kar si zaželimo, potrebujemo aromate.

Klasični aromati, ki jim bomo vedno zaupali

Sadni aromati ponujajo širok nabor okusov sadja in zraven prinašajo še barvo, vonj in možnost dodajanja sadnih koščkov. Vse od eksotičnega manga in marakuje do klasične jagode in limone. Še tako nore želje se lahko izpolnijo z vsestranskimi sadnimi aromati. Enako je pri čokoladnih in vaniljevih aromatih, ki so trajnostni in bodo za vedno zapisani med najbolj priljubljene sladoledne okuse in aromate nasploh. Z njimi ne gre zgrešiti.

Aromati, ki dodajo k tradiciji sladoleda

V to skupino bomo všteli tiste aromate, ki so z nami že kar nekaj let in so prijetno nadgradili sladoledne okuse. Mlečni aromati so temelj kremaste strukture in primerni za pripravo najbolj priljubljenih okusov. So aromati za okuse jogurta, mascarponeja, cheesecaka ali drugih. Zelo podobna zgodba je z aromati oreščkov, ki sladoledu vdahnejo okus lešnikov, pistacije, arašidov in drugih okusov. To so aromati, primerni tudi za najbolj zahtevne mojstre.

Navdihujoči aromati sladolednega sveta

Preverili smo tradicijo in klasiko, zdaj pa se lahko lotimo novosti in norosti. Cvetlični aromati so skupaj z zeliščnimi aromati tista skupina, ki popestri sladoledno vitrino. Okus mediteranske sivke ali vrtnice se sliši vrhunsko, visoko in okusno. Za vse navdušence nad norimi in zabavnimi okusi pa so na voljo party aromati. Pritegovanje pozornosti je njihova glavna lastnost, saj sta mojito in pina colada ustvarjena prav za to.

Najboljši aromati za sladolede

Da lahko sladoledu vdahnemo okus, potrebujemo aromate. Da pa je lahko ta okus vrhunski, potrebujemo najboljše aromate. Za to poskrbi Rokmar, ki že vrsto let s svojimi izkušnjami in inovacijami skrbi za okusne in raznolike aromate. Izbira je jasna, okus pa briljanten.