O-STA

Zavarovalnica Stewart Title Ltd. v osrednji Evropi zavarovala transakcije v višini več kot 3 milijarde evrov

LONDON, Združeno kraljestvo - (BUSINESS WIRE) - 8. marec 2006

Stewart je z izpeljavo svojih prvih transakcij v Istambulu v Turčiji dosegel mejnik v razvoju

Stewart Title Ltd. je v centralni Evropi zavarovala transakcije v višini več kot 3 milijarde evrov s sklenitvijo sporazuma o zavarovanju in pozavarovanju čezmejne večtočkovne trgovske transakcije s podjetjem Bainbridge Retail Properties. Projekt je izpeljal in nadzoroval pariški sponzor in upravljalec skladov Groupe Leonard de Vinci.

Ta transakcija je vključevala 20 hipermarketov in trgovskih centrov na Češkem, Slovaškem, v Poljski in Turčiji. Stewart Title Ltd. je izdal tako lastniške kot dolžniške police in uporabil podružnice in pozavarovalnice Stewart Little, ki že obstajajo v teh državah. Z njihovo pomočjo je bil projekt izpeljan z vso potrebno skrbnostjo.

Stewart Title Ltd. in Stewart Information International sta v izključni lasti Stewart Information Services Corp.(Stewart) (NYSE:STC).

"Stewart s svojim razvojem specifičnih proizvodov po svojih regionalnih oddelkih omogoča ponudbo storitve, ki jih naše stranke pričakujejo in si jih tudi zaslužijo," je povedal Steve Lessack, predsednik uprave Stewart Title Ltd., in član uprave Stewart Information International. "Naša prva uspešno izvedena transakcija v Turčijo je močno doprinesla k doseganju mejnika pri razvoju takih storitev. Kot vodilna zavarovalnica na področju zavarovanj transakcij bo Stewart še nadalje izpolnjeval zahteve strank na obstoječih in novih trgih," je dodal Lessack."

Cilj vsake večje nepremičninske transakcije je ustvarjanje vrednosti, in dodatno zmanjševanje tveganj in zaščita investicij," je dejal Franck Ruimy, upravitelj portfeljev pri Groupe Leonard de Vinci. "Tudi najbolj sposobni in razgledani pravniki lahko naletijo na težave in negotovosti pri takem tipu pozavarovanj. Za Stewart smo se odločili zaradi njihovega poznavanja trgov in naših potreb ter tako dodatno zavarovali našo investicijo in investitorje.

"Stewart je svojo prvo zavarovanje transakcije v osrednji Evropi izvedel leta 2003. Vrednost poslov je v zadnjih 24 mesecih presegla 3 milijarde evrov. Bainbridge transakcija je trenutno zadnja od večjih transakcij družbe Stewart v srednji Evropi."

Zaradi vse večjega števila institucionalnih investitorjev na nepremičninskem trgu srednje Evrope se je povečalo tudi zanimanje za zavarovanje transakcij," je dodal Lessack. "Stewart bo lahko bistveno zmanjšal tveganje in ponudil povračilo za že izpeljana zavarovanja tveganja ter tako zagotovil izpeljavo večjih projektov.

"O Stewart Title Ltd.

Kot Stewartova poglavitna pozavarovalnica za transakcije v Evropi, Stewart Title Limited svojim strankam zagotavlja potrebno znanje za spopad s specifikami posameznih držav in tržnimi izzivi. Stewart Title Limited, ki ima sedež v Združenem kraljestvu, je pod nadzorom britanske ustanove za nadzor nad delovanjem finančnih institucij (Financial Services Authority). Stewart Title Limited ponuja celoten razpon zavarovanj transakcij ter tako odvetnikom in pravnikom olajša postopke prepisov premoženja in končnih postopkov, s čimer jim pomaga pri reševanju zapletenih situacij na področju zavarovanja transakcij. Za več informacij si oglejte www.stewartuk.com for.

O Stewart Information International, Inc.

Stewart Information International nadzira in vodi projekte, s katerimi se Stewart širi na trge izven Združenih držav Amerike. Velik obseg poslovanja v ZDA je zavarovalnici Stewart Information International omogočil uspešen razvoj in trženje storitev na področju pozavarovanja transakcij in povezanih storitev, ki so prilagojene specifičnim zahtevam v različnih državah. Stewart Information International omogoča izboljšavo transakcijskega procesa, ponuja garancijo in zavarovalne police za transakcije, zavarovanje hipotekarne registracije, deponentne storitve ter podatke o tržišču nepremičnin v preko 40 državah. Podjetje ima podružnice v Anguilli, Avstraliji, na Češkem, v Dominikanski republiki, Južni Koreji, Kanadi, Kostariki, Mehiki, na Poljskem, v Romuniji, na Slovaškem, Škotskem, v Španiji, Združenem kraljestvu in v Združenih državah. Podjetje ima 18 let izkušenj pri nudenju nepremičninskih informacij različnim držav, vključno z Antigvo, Slovaško, Trinidadom in Tobagom, Sveto Lucijo , Madžarsko, Kostariko, Washingtonom D.C. in ostalimi ameriškimi državami. Več o podjetju si preberite na http://international.stewart.com.

O družbi Stewart

Stewart Information Services Corp. je tehnološko napredno in strateško konkurenčno podjetje za podatke o nepremičninah in izvajanje transakcij. Stewart nudi storitve zavarovanja transakcij in povezane informacije, ki jih uporablja več kot 8.500 hipotekarnih in nepremičninskih zavarovalnih agentov v Združenih državah in drugod po svetu. Stewart nudi tudi izposojevalne storitve, predizdelane upravljalne storitve, avtomatizirane zemljiške knjige po okrožjih, kartografiranje lastništva, geografske informacijske sisteme, poročila o lastništvih, potrdila o poplavah, pripravo dokumentov, poizvedbene storitve in strokovno znanje neobdavčene o davčno ugodnih menjavah. Več o podjetju je na voljo na http://www.stewart.com.

Stewart Information Services Corp.

Michael B. Skalka,

713-625-8247

mskalka@stewart.com

or

Katja Huitikka,

+44 (0) 20 7010 7820

katja.huitikka@stewartuk.com

http://www.stewart.com