O-STA

Načrtujete zabavo z (brezalkoholnimi) koktajli?

Koktajli in sladoledi so osnovni del osvežilnih trenutkov vročih dni v letu. Vse bolj priljubljeno pa je njihovo združevanje v eno samo poslastico, ki bi jo lahko poimenovali sladoledni koktajli. Tokrat jih bomo predstavili z manjšim "spinom" na klasiko, saj so ti primerni tudi za nosečnice in tiste, ki ne smejo piti alkohola. Seveda govorimo o sladolednih brezalkoholnih koktajlih.

Kaj sploh je alkoholni sladoled brez alkohola?

Alkoholni sladoled brez sladoleda je točno to, kar pove že samo ime. Gre za sladoled z okusom po alkoholu, a brez vsebnosti samega alkohola. Celoten trik skrivajo aromati, s katerimi pripravimo brezalkoholne sladolede in koktajle. Ker pa želimo zajeti okus alkoholne pijače, morajo biti aromati narejeni prav za to. Ujeti morajo klasiko alkoholnih pijač in ta okus (brez alkohola!) prenesti v sladoled, koktajl ali sladoledni koktajl.

Klasični okus alkohola brez alkohola

Četudi se sliši tako nevsakdanje, je situacija povsem resnična. Verjetno si lahko zamislite, kakšen okus imajo whiskey, rum punč, pina colada, rok cheri in mojito? Super, saj bodo imeli tak okus tudi sladoledi in koktajli, le da bodo brez vsebnosti alkohola. To pomeni, da jih bodo lahko uživali tudi otroci, nosečnice in vsi tisti, ki ne smejo piti alkohola.

Top 5 sladolednih koktajlov brez alkohola

· Punč rum brez alkohola

· Mojito

· Whiskey

· Rok Cheri

· Pina Colada

K vsem naštetim odlično spadajo tudi aromati malaga, cola in energy ice, ki prinesejo še dodaten val svežine za brezalkoholne koktajle in sladolede. Okusi alkohola še nikoli niso bili tako varni in okusni.

Podjetje Rokmar d. o. o. v svojem laboratoriju skrbi za inovativne in kakovostne okuse sladoledov in koktajlov. Pri njih boste našli vse potrebno za najboljšo zabavo s sladoledi in koktajli, aromati pa bodo ustvarili izjemne okuse alkoholnih pijač - in to brez alkohola!