O-STA

Serbia Broadband prva stranka za NDS-ov VideoGuard Express

LONDON, Velika Britanija - (BUSINESS WIRE) - 9. marec 2006 - NDS Group plc (NASDAQ:NNDS)(EURONEXT:NNDS)(BSE:NNDS):

Poudarki:

-- Prva stranka za NDS VideoGuard Express.

-- Serbia Broadband (SBB) začenja v vsej jugovzhodni Evropi ponujati novo storitev direktnega sprejema (DTH) TotalTV

-- Nova platforma bo uporabljala NDS-ov pogojni dostop, vmesno opremo MediaHighway in elektronski napovednik programov

-- VideoGuard Express operaterjem omogoča zagon varnega digitalnega oddajanja v samo nekaj mesecih

-- Posodobitve operaterjem omogočajo, da v prihodnosti dodajajo nove aplikacije za generiranje prihodkov, na primer video na zahtevo (VOD), bližnji video na zahtevo (NVOD) ter interaktivne osebne zapisovalnike in predvajalnike multimedijskih vsebin (PVR).

NDS Group plc, eden izmed vodilnih ponudnikov tehnoloških rešitev za digitalno plačljivo televizijo, je danes sporočil, da je podjetje Serbia Broadband, vodilni kabelski operater v Srbiji, za oddajanje plačljivih vsebin preko njihove nove DTH storitve izbralo NDS-ov VideoGuard Express. Rešitev vključuje vmesno opremo NDS MediaHighway in elektronski napovednik sporedov. Serbia Broadband je največji kabelski operater v Srbiji.

NDS VideoGuard Express je zgrajen na preverjeni VideoGuard(R) tehnologiji za pogojni dostop, ki poganja nekatere izmed najbolj uspešnih plačljivih TV storitev na svetu. Ti operaterji so za upravljanje svojih TV storitev izbrali NDS, ker je to najbolj varna rešitev, saj operaterjem daje dostop do najboljših vsebin, kar pritegne in ohranja zvestobo naročnikov.

Dragan Solak, predsednik uprave Serbia Broadband, je dejal: "Že sedaj imamo uspešen kabelski sistem, strankam, ki nimajo kabelskega dostopa, pa hočemo sedaj ponuditi novo platformo preko satelita. Z novo satelitsko storitvijo bomo lahko ponudili večjo izbiro programov, za začetek na 25 programih."

David Nabozny, član uprave NDS, pristojen za Evropo, je dodal: "Izjemno smo zadovoljni, da nas je SBB izbral za dobavo tehnologije VideoGuard Express, kar je za NDS izjemna priložnost. NDS-ove glavne prednosti so zaščita vsebin, vmesna oprema in elektronski napovednik, ob tem pa so naši veliki sistemi znani po vsem svetu. Zadovoljni smo, da Serbia Broadband dokazuje, da naša tehnologija dobro deluje tudi na manjših sistemih."

O podjetju NDS

NDS Group plc (NASDAQ/ Euronext Brussels: NNDS), podružnica družba News Corporation, je eden izmed vodilnih dobaviteljev končnih rešitev za digitalno plačljivo televizijo za varno oddajanje zabavnih in informativnih vsebin do TV-komunikatorja in IP naprav. Več informacij o podjetju je na voljo na www.nds.com.

O podjetju Serbia Broadband

Serbia Broadband je največji kabelski operater v Srbiji, ki ima naročnike v več kot 30 mestih po vsej državi. SBB je realiziral precejšnje investicije v opremo in nove tehnologije, kar mu omogoča, da ponuja številne napredne storitve, na primer širokopasovni kabelski internet in plačljive televizijske pakete. SBB je začel ponujati tudi direktni sprejem (distribucijo TV kanalov preko satelita) pod blagovno znamko TotalTV.

Previdne izjave v zvezi z izjavami o napovedih

Ta dokument vsebuje določene "izjave o napovedih" v smislu zakona Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995. Te izjave temeljijo na trenutnih mnenjih in pričakovanjih uprave glede prihodnjih dogodkov in poslovnih dosežkov. Dejanski dosežki se lahko zaradi sprememb globalnih ekonomskih, konkurenčnih, tržnih in regulatornih faktorjev bistveno razlikujejo od teh pričakovanj. Več informacij o teh in drugih dejavnikih, ki bi lahko vplivali na prihodnje rezultate, je na voljo v naših poročilih Komisiji za trg vrednostnih papirjev (Securities and Exchange Commission). "Izjave o napovedih" v tem dokumentu se nanašajo na datum objave dokumenta. Podjetje ne prevzema nikakršne odgovornosti za javno posodabljanje kakršnihkoli "izjav o napovedih", ki bi odražale kasnejše dogodke ali okoliščine, razen če to zahteva zakonodaja.

KONTAKTI:

NDS Group plc

Margot Field, Director of Public Relations

D: +44 (0)20 8476 8158

M: +44 (0)788 191 8158

ali

Shared Value

Noah Schwartz, Vice President

D: +44 (0)20 7321 5032

M: +44 (0)7713 642 717

ali

Breakaway Communications

Kelly Fitzgerald, Managing Partner

D: +1 212 590 2555

ali

Serbia Broadband

Aleksandra Glodjovic

alex@sbb.co.yu

ali

Predrag Milicevic PR Manager

D: +381 11 330 52 66

pedya@sbb.co.yu