O-STA

Midea objavila poslovne rezultate za prvo polletje 2022: stabilna rast prihodkov in dobička, pospešili tehnološko usmerjeno preobrazbo

31. avgusta 2022 09:36 UTC

FOSHAN, Kitajska - (BUSINESS WIRE) - Skupina Midea je objavila poslovno poročilo za prvo polovico letošnjega leta, ki kaže na polletno rast prihodkov za 5% na 183,7 milijarde juanov. Rast čistega dobička je bila še hitrejša od rasti prihodkov, in sicer je znašala 16 milijard juanov, kar predstavlja 6,6% rast.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo je na voljo na https://www.businesswire.com/news/home/20220830006040/en/
Mideini poslovni rezultati za prvo polletje 2022 (Foto: Business Wire)

Prihodki družbe Midea Smart Home, katere poslovanje je enakomerno usmerjeno tako na podjetja kot na posamezne stranke, so v prvem polletju letošnjega leta znašali 126,9 milijarde juanov. Glede na povprečje spremenljivih stroškov so tako spletni kot nespletni domači tržni deleži gospodinjskih aparatov podjetja Midea v prvem polletju 2022 zasedli prvo mesto v sedmih kategorijah gospodinjskih aparatov, vključno s klimatskimi napravami in mikrovalovnimi pečicami.
Mideina blagovna znamka Industrial Technology je imela 12,1 milijarde prihodkov in dosegla 13,3-odstotno letno rast, na globalnem trgu hišnih klimatskih kompresorjev pa je Midea dosegla 44-ostotni delež in zasedla prvo mesto. Prodaja motorjev za hišne klimatske naprave in pralnih strojev je predstavljala 42% njihovega globalnega prometa.

Building Technology je zabeležil občutno rast prihodkov, in sicer je ta znašala 33,1 % oziroma 12.2 milijarde juanov. Komercialne klimatske naprave so se uvrstile na prvo mesto na domačem trgu, medtem ko se je izvozna vrednost Mideine toplotne črpalke na medletni ravni povečala za več kot 200 %, njen obseg izvoza pa je na prvem mestu v kitajski industriji toplotnih črpalk.
Mideini prihodki iz tujine so v prvi polovici leta 2022 znašali 77,8 milijarde juanov in so se na letni ravni povečali za 5,2 %. V skladu z načelom "Kitajska oskrba za svet + lokalna oskrba" je Midea pospešila gradnjo proizvodnih baz v Egiptu in Braziliji, da bi pokrila lokalne trge, začela gradnjo indijskih baz za proizvodnjo kompresorjev klimatskih naprav in si pridružila tajsko podjetje za proizvodnjo kompresorjev. Družba Midea z več kot 20.000 novimi prodajnimi mrežami in s tem, ko so njene prodajalne z neposredno prodajo v Braziliji in Filipinih začele poslovati, še naprej izboljšuje svoje distribucijske kanale v tujini.

Midea s svojo dolgoročno strategijo tehnološkega vodenja odločno nadaljuje z gradnjo tehničnih zmogljivosti umetne inteligence in je v prvi polovici leta 2022 v raziskave in razvoj vložila 5,9 milijarde juanov, kar je 10,5% več kot v enakem obdobju lani. Midea ima v lasti 35 svetovnih centrov za raziskave in razvoj in je lastnica več kot 77.000 odobrenih patentov.
Midea loT, ki jo poganja inteligenca, ima skoraj 13 milijonov enot novo povezanih naprav in storitev za več kot 70 milijonov družin.

O skupini Midea
Skupina Midea temelji na petih strateških poslovnih temeljih: pametnem domu, industrijski tehnologiji, tehnologiji gradnje, robotike in avtomatizacije ter digitalnih inovacijah. Skupina Midea ima več kot 160 000 zaposlenih v več kot 200 državah in regijah ter je na lestvici Global Fortune 500 za leto 2022 dosegla 245. mesto.

Izvirno različico si lahko ogledate na businesswire.com na https://www.businesswire.com/news/home/20220830006040/en/
Kontakti

Lori Luo, luory17@midea.com

Vir: Midea Group
Večpredstavnostne vsebine

Foto

Mideini poslovni rezultati za prvo polletje 2022 (Foto: Business Wire)

Logo

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.