O-STA

V Evropski teden mobilnosti vstopamo s kolesarskim zajtrkom


1. september 2022

V Evropski teden mobilnosti

vstopamo s kolesarskim zajtrkom

Mestna občina Velenje bo tudi letos sodelovala pri projektu Evropski teden mobilnosti (ETM), ki bo potekal v času med 16. in 22. septembrom. S sodelovanjem pri projektu opozarjamo na to, kako pomembno je spreminjanje potovalnih navad. Verjamemo namreč, da lahko vse razdalje krajše od dveh kilometrov, pa tudi tiste malo daljše, premagujemo na okolju bolj trajnosten način. Recimo peš, s kolesom, z mestnim avtobusom Lokalcem ... Velenje letos sodeluje pri projektu že 17. leto. Z aktivnostmi v okviru ETM bomo začeli že jutri, 2. septembra, ko bomo na Vodnikovi cesti ob mostu pri Osnovni šoli Gustava Šiliha med 6. in 8. uro delili brezplačni kolesarski zajtrk za vsakega kolesarja, ki bo pripeljal mimo na svoji poti do službe, šole, itd. Zajtrke bomo ob isti uri in na isti lokaciji razdeljevali vse petke v mesecu septembru (tudi 9., 16., 23. in 30 septembra).

V tednu mobilnosti bo pri stavbi steklene direkcije organizirana točka "Poljubi in odpelji" (kiss&ride) za starše, ki pripeljejo šolarje v bližnjo osnovno in srednjo šolo.

V sredo, 21. septembra, bomo v okviru ETM organizirali Dan brez avtomobila, zato bomo zaprli Rudarsko cesto za ves promet. Na njej se bodo odvijale različne športne dejavnosti in pester kulturni program, s katerim bomo pokazali, kaj vse se lahko dogaja na površinah, kjer sedaj poteka promet. Dogodki bodo namenjeni vsem našim občanom, še posebej pa bomo z njimi osveščali otroke in mladostnike.

Podroben program dogajanja v okviru ETM bomo objavili na naši spletni strani www.velenje.si, o aktivnostih pa bomo javnost redno obveščali tudi preko socialnih omrežij.

Aktivnosti se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje in prostor - Sklad za podnebne spremembe ter bodo izvedene v skladu s trenutno veljavnimi smernicami NIJZ.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje