O-STA

Enakost med spoloma ne more čakati 132 let

Izjava Julie A. Simon, vodje pravne službe ter vodje službe za raznolikost in vključevanje v družbi Mary Kay

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-Izjava Julie A. Simon, vodje pravne službe ter vodje službe za raznolikost in vključevanje v družbi Mary Kay Inc., ob izidu Globalnega poročila o razlikah med spoloma (Global Gender Gap Report) Svetovnega goposdarskega foruma 2022.

Sporočilu za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20220831005218/en/

Julia Simon, vodja pravne službe ter vodja službe za raznolikost in vključevanje v družbi (Foto: Mary Kay Inc.)

Glede na streznitveno ugotovitev poročila Svetovnega gospodarskega foruma o globalnih razlikah med spoloma za leto 2022 bo v času naših življenj nemogoče doseči enakost med spoloma. Poročilo navaja, da bo za uresničitev enakosti spolov potrebnih 132 let, za odpravo razlik v gospodarski udeležbi in priložnostih pa 151 let. Niti ena od 146 pregledanih držav še ni dosegla enakosti spolov.

To je slaba novica.

Dobra novica? Še vedno je čas, da to spremenimo. Ugotovitve iz leta 2022 so me pretresle, vendar me niso odvrnile. Tudi vas ne bi smele.

Enakost spolov ni le predpogoj za človekov razvoj, temveč tudi za trajnostno gospodarsko rast. Številni podatki kažejo, da brez enakosti spolov ni mogoče zmanjšati revščine, doseči prehranske varnosti, obravnavati podnebnih vplivov ali zagotoviti mirnejše in bolj vključujoče družbe. Enakost spolov ni nekaj, kar je "lepo imeti". Prav tako ni le prednost razvitih držav. Je bistveni pogoj za razvoj in blaginjo vseh držav.

Da bi ublažili nadaljnje nazadovanje, je treba odpraviti strukturne ovire, ki omejujejo udeležbo žensk na trgu dela, vključno z njihovim ponovnim vstopom na trg dela in ostajanjem na njem po Covidu-19. Potrebne so tudi ciljno usmerjene politike, ki podpirajo razvoj talentov žensk v panogah prihodnosti in pospešujejo njihovo napredovanje na vodilne in vodstvene položaje.

Zasebni sektor ima ključno vlogo pri odpravljanju razlik med spoloma na delovnem mestu in pri razvoju nabora žensk za vodilne položaje. Ker gre za podjetje, ki ga je pred skoraj 60 leti ustanovila poslovna ženska, ki je premagovala ovire, je to za Mary Kay osebna zadeva.

Družba Mary Kay je leta 2019 podpisala načela opolnomočenja žensk (Women's Empowerment Principles- WEPs), leta 2021 pa je podjetje postalo zavezanec akcijskih koalicij Foruma za enakost generacij (Generation Equality Forum Action Coalitions), da bi pospešilo napredek na področju enakosti spolov in doseglo cilje trajnostnega razvoja.

Družba Mary Kay sodeluje v pospeševalnem programu Globalnega dogovora ZN za enakost spolov za obdobje 2022-2023 (UN Global Compact Target Gender Equality accelerator programme), da bi nadaljevala z izvajanjem ambicioznih ciljev podjetja glede zastopanosti in vodenja žensk v podjetju in v naši dobavni verigi. Družba Mary Kay, ki vodi z zgledom, v skladu s svojim prepričanjem o večji vključenosti žensk uresničuje svoje vrednote in zaveze:

Zastopanost in vodenje žensk v podjetju Mary Kay (podatki iz avgusta 2022):

- 62% naše globalne delovne sile so ženske

- 50% naše vodstvene ekipe je ženskega spola

- 53% podpredsedniških in višjih položajev zasedajo ženske

- 57% naših direktorskih in višjih položajev zasedajo ženske

- 59% naših menedžerskih in višjih položajev zasedajo ženske

- 70% naših vodilnih na trgu je žensk

- 60% naših vodij na desetih najpomembnejših trgih je žensk.

Naročanje in raznolikost dobaviteljev v podjetju Mary Kay glede na spol (podatki o dobavni verigi samo v ZDA iz februarja 2021):

- 66% naše ekipe za nabavo je žensk

- 12% naših posrednih dobaviteljev so ženske, manjšine ali veterani

- 5% naših neposrednih dobaviteljev so ženske, manjšine ali veterani

Naša desetletna trajnostna strategija z naslovom "Obogatitev življenja danes za trajnostni jutri" (Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow) je celovit pristop k spodbujanju enakosti spolov in opolnomočenju žensk z naslednjimi ključnimi zavezami, ki jih želimo doseči do leta 2030:

  • ekonomsko opolnomočiti 5 milijonov žensk po vsem svetu

  • zagotoviti dostop do izobraževanja 250.000 ženskam in dekletom po vsem svetu

  • več kot 10 milijonom žensk po vsem svetu zagotoviti podporne storitve v primeru nasilja na podlagi spola in

  • razviti 10-letno politično agendo za obravnavo pravic žensk.

Kot podjetje za razvoj podjetništva, ki ga je ustanovila ženska za ženske, nas naše poslanstvo navdihuje, zato si prizadevamo za spodbujanje ženskega podjetništva in odpravljanje ovir, ki ženskam preprečujejo gospodarsko opolnomočenje. To vizijo smo leta 2019 predstavili Združenim narodom in skupaj s šestimi agencijami ZN uvedli podjetniški pospeševalnik za ženske (WEA), da bi ustvarili ugoden ekosistem za podjetnice.

Čas za ukrepanje je zdaj. Sedenje na stranskem tiru in čakanje 132 let preprosto ne pride v poštev. Srečanje o vplivu na trajnostni razvoj z naslovom "Spodbujanje enakosti spolov", ki ta mesec poteka v New Yorku, je priložnost za voditelje iz javnega in zasebnega sektorja, da opredelijo orodja in strategije za odpravo razlik med spoloma. Prihodnjim generacijam smo dolžni, da združimo svoja prizadevanja in dosežemo preobrazbene spremembe, ki so za ženske in dekleta tako zelo potrebne.

O MARY KAY

Mary Kay Ash, ena od prvih uspešnih podjetnic, je leta 1963 ustanovila svoje sanjsko kozmetično podjetje z enim samim ciljem: obogatiti življenje žensk. Te sanje so se razcvetele v večmilijardno podjetje z milijoni neodvisnih prodajalcev v skoraj 40 državah. Kot podjetje za razvoj podjetništva si Mary Kay prizadeva, da bi ženske opolnomočila z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, povezovanjem v mreže in z inovacijami. Družba Mary Kay vlaga v znanost, ki poganja lepoto in proizvaja vrhunske izdelke za nego kože, dekorativno kozmetiko, prehranska dopolnila in dišave. Mary Kay verjame, da je treba danes bogatiti življenja za trajnostni jutri, pri čemer sodeluje z organizacijami z vsega sveta in se osredotoča na spodbujanje poslovne odličnosti, podpiranje raziskav raka, spodbujanje enakosti spolov, zaščito žrtev nasilja v družini, lepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Za več informacij obiščite marykayglobal.com, poiščite nas na Facebooku, Instagramu in na LinkedInu ali nam sledite na Twitterju.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220831005218/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. poslovno komuniciranje
marykay.com/newsroom

972.687.5332 ali media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.

Večpredstavnostne vsebine

Foto

Julia Simon, vodja pravne službe ter vodja službe za raznolikost in vključevanje v družbi (Foto: Mary Kay Inc.)

Foto

Mary Kay Inc. logotip

Logotip

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.