O-STA

Guidant objavil registracijo prvega pacienta v kliničnem testiranju prve popolno bioabsorbljive impregnirane koronarne žilne opornice na svetu; Inovativna tehnologija bi lahko predstavljala novi mejnik v zdravljenju srčne bolezni

INDIANAPOLIS & SANTA CLARA, Kalifornija. - (BUSINESS WIRE) - 9. marec 2006 - Podjetje Guidant Corporation (NYSE:GDT) je danes objavilo registracijo prvega pacienta v kliničnih testiranjih, ki so namenjena oceni varnosti popolno bioabsorbljive impregnirane koronarne žilne opornice za zdravljenje koronarne arterijske bolezni. V testiranje, poimenovano ABSORB, bo vključenih do 60 pacientov iz Belgije, Danske, Francije, Nove Zelandije, Poljske in Nizozemske.

"Kot prvo klinično testiranje popolno bioabsorbljive impregnirane koronarne žilne opornice na svetu predstavlja ta začetna vsaditev velik mejnik za podjetje Guidant. Ta študija bo postavila temelje za naše nadaljnje delo v smeri ponudbe pomembne alternative trenutnim impregniranim koronarnim vsadkom žilne opornice, ki so permanetno vsajeni v zdravljeno koronarno arterijo," je povedal dr. John M. Capek, predsednik Vascular Intervention, Guidant Corporation. "Navdušeni smo nad našim programom bioabsorbljive impregnirane koronarne žilne opornice, ki je v skladu z Guidantovo strategijo nadaljnjega razvoja bioabsorbljivih tehnologij s ciljem ponudbe inovativne specifične terapije za zdravljenje srčne bolezni."

Testiranje ABSORB bo namenjeno raziskavam varnosti bioabsorbljivih impregniranih koronarnih žilnih opornic, ki jih je razvilo podjetje Bioabsorbable Vascular Solutions, podružnica podjetja Guidant Vascualar Intervention, ki je bilo ustanovljeno v letu 2003 v Silicijevi dolini. Te žilne opornice so bile zasnovane tako, da so v celoti absorbljive v vaskularnem tkivu po ponovni vzpostavitvi krvnega obtoka in impregniranja pri pacientih s koronarno arterijsko boleznijo. Guidant je končal obsežne predklinične študije svoje bioabsorbljive koronarne žilne opornice, z zbiranjem podatkov o varnosti, doziranju zdravil in mehanskih lastnostih žilne opornice. Klinično testiranje ABSORB je nenaključna študija z začetno oceno varnosti (MACE in stopnja tromboze žilne opornice) po šestih mesecih in po obdobju petih let.

Prvo vsaditev je opravila skupina, ki sta jo vodila dr. John Ormiston in dr. Mark Webster iz bolnišnice Auckland City na Novi Zelandiji. Dr. Ormiston in profesor Patric Serruys iz Thoraxcentra, univerzitetne bolnišnice Erasmus v Rotterdamu, bosta v študiji sodelovala kot sodelujoča raziskovalca.

"V času, ko pacienti dobivajo naraščajoče število koronarnih žilnih opornic v zahtevnejših anatomijah, potrebujemo klinične rešitve, ki zmanjšujejo količino vsaditev permanentnih kovinskih platform žilnih opornic in ponujajo povečano prilagodljivost v spremljanju in zdravljenju pacientov v daljšem obdobju," je povedal dr. Ormiston. "Dosedanji napredek z Guidantovo bioabsorbljivo tehnologijo je zelo opogumljajoč in veselimo se nadaljnjega raziskovanja njegovega potenciala v okviru testiranja ABSORB."

Guidant Corporation (www.guidant.com) je eno vodilnih svetovnih podjetij pri zdravljenju bolezni srca in ožilja. Podjetje je inovator na področju tehnologij za reševanje življenj in nudi priložnost za boljše življenje milijonom bolnikov, ki bolehajo za boleznimi srca in ožilja. Guidant razvija, proizvaja in trži širok nabor proizvodov in storitev, ki omogočajo manj invazivno zdravljenje nekaterih življenjsko najnevarnejših bolezni. Za več informacij obiščite www.guidant.com.

Opozorilo medijem: Za več informacij o podjetju Guidant, vključno z njegovimi proizvodi in storitvami, vas vabimo, da obiščete informacijsko spletno stran podjetja www.guidant.com/newsroom.

To obvestilo vsebuje napovedi. Izjave temeljijo na predpostavkah o mnogo pomembnih dejavnikih, vključno s pričakovanji podjetja v povezavi s kliničnimi podatki, ki bodo rezultat testiranj in drugih dejavnikov, identificiranih v postavki 1A v najnovejši objavi podjetja na obrazcu 10-K. Dejanski izidi se lahko znatno razlikujejo od pričakovanj. Podjetje ne načrtuje osvežitve svojih napovedi.

Guidant Corporation

Corporate Communications

Steven Tragash, 317-971-2031

or

Guidant Corporation

Investor Relations

Doug Hughes,

317-971-2039

Andy Rieth,

317-971-2061