O-STA

Poučno in zanimivo jesensko dogajanje v Europarku

V največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije so v septembru pripravili številne dogodke in poučne razstave za obiskovalce. V soboto, 17. 9., ob 11. uri si bodo najmlajši lahko ogledali otroško predstavo "Črtek v mestu". Do 21. 9. bo na ogled tudi zanimiva razstava Pokrajinskega arhiva Maribor ob 90. obletnici ustanovitve Mariborskih mestnih podjetij.

Pogled v zgodovino: 90. obletnica ustanovitve Mariborskih mestnih podjetij

Na osrednjem prireditvenem prostoru v Europarku je od ponedeljka na ogled razstava arhivskih fotografij, ki so jo pripravili sodelavci Pokrajinskega arhiva Maribor v sodelovanju z Javnim holdingom Maribor, ki letos obeležuje drugo obletnico. Na razstavi boste izvedeli, katera mariborska podjetja so se povezala prva in katere dejavnosti so izvajala. Prvo organizirano povezovanje mariborskih javnih podjetij se je zgodilo 1. septembra 1932, ko je mariborski občinski svet sprejel statut Mariborskih mestnih podjetij. Kaj se je s povezovanjem dogajalo od takrat pa vse do danes, si lahko ogledate na razstavi "90 let povezovanja mariborskih javnih podjetij", ki bo v Europarku na ogled do 21. septembra.

Otroška predstava "Črtek v mestu"

V soboto, 17. 9., ob 11. uri bo pri kavarni Ginger na ogled otroška predstava "Črtek v mestu", ki pripoveduje zgodbo o tigrčku, ki ga radovednost popelje iz živalskega vrta v mesto. Otroci se bodo med interaktivno predstavo skozi pesmice poučili o nevarnostih cestnega prometa in spoznali okolju prijazne oblike prevoza - vlak, avtobus in kolo. Poučna predstava v izvedbi Gledališča Ku-Kuc krepi vrednote sodelovanja, solidarnosti in empatije. Po predstavi bo otroke pozdravila maskota Europarka - Veverica Mica.

Že naslednji petek, 23. 9., bo v Europarku potekala jesenska modna revija, na kateri bo nastopila glasbena gostja Nina Pušlar. Konec septembra pa bo minil v znamenju fotografske razstave o Lentu. Za informacije o dogajanju spremljajte Europarkovo spletno stran www.europark.si in družabna omrežja.