O-STA

Airbee in Radiocrafts AS bosta sodelovala pri uvajanju nove ZigBee aplikacije

ROCKVILLE, Maryland, ZDA in OSLO, Norveška - (BUSINESS WIRE) - 16. marec 2006 - Podjetji Airbee Wireless (OTC:ABEW) in Radiocrafts AS sta danes predstavili novo brezžično aplikacijo zgrajeno na skladu Airbee-ZNS ZigBee z Radiocraftsovimi moduli ZigBee. Podjetji sta sklenili licenčni sporazum za Airbeejevo vgrajeno mrežno programsko opremo, ki temelji na standardu ZigBee. Rezultat partnerstva je za uporabo pripravljena platforma za integratorje in proizvajalce OEM, ki bi radi imeli integrirano ZigBee rešitev za uporabo modularnih platform in aplikacij na osnovi standarda ZigBee.

Aplikacija SPPIO (Serial Port Profile and I/O mapping) ima obsežen nabor raznovrstnih in zmogljivih lastnosti, ki jih lahko inženirji hitro in ekonomično uporabljajo pri vrsti brezžičnih aplikacij kratkega dosega. Aplikacija SPPIO ne zahteva posebnih in dragih programskih orodij ali sposobnosti, saj konfiguracija naprav in izgradnja omrežja poteka s pomočjo preprostih AT ukazov.

Aplikacija SPPIO je prava rešitev za brezžična omrežja pri aplikacijah kot so avtomatizacija zgradb, sistemi HVAC, domače varnostne naprave in drugi sistemi, ki zahtevajo dvosmerni prenos podatkov preko sistema centraliziranega zbiranja podatkov.

G. Peder Martin Evjen, izvršni direktor Radiocrafts AS, je dodal: "Z Airbeejevo SPPIO aplikacijo in našimi ZigBee moduli lahko sedaj nudimo preprosto in celovito rešitev, ki ima kratek zagonski čas in jo je moč prilagoditi velikosti omrežja. Sedaj imamo ZigBee modul, ki je popolnoma pripravljen za namestitev in vključuje protokolno platformo za integratorje in proizvajalce OEM, ki potrebujejo celovite ZigBee rešitve."

"Proizvajalci OEM brez potrebnega strokovnega znanja o radiofrekvenčnih (RF) tehnologijah lahko sedaj svojim prostorsko omejenim produktom preprosto dodajajo visoke zmogljivosti ZigBee zankastega omrežja in tako pomembno zmanjšajo zagonski čas in stroške razvoja. Za uporabo produkta ni potreben nikakršen razvoj programske opreme," je dejal David McCartney, član uprave Airbee, pristojen za trženje. Radiocraftov RC2200AT-SPPIO je zaokrožen modul na osnovi standardov ZigBee, ki ima popolnoma integriran aplikacijski profil in protokole za zankasto omrežje, ki podpirajo operacije Full Function Device (FFD) in Reduced Function Device (RFD). Kompaktni modul meri samo 16,5 x 35,6 x 3,5 mm, vključno z integrirano anteno. Modul deluje kot modem za zaporedna vrata, ob tem pa omogoča še do 16 digitalnih in analognih vhodno-izhodnih signalov, ki jih je moč sinhronizirati s katerimkoli modulom v zankastem omrežju. Vse konfiguracije so na voljo v preglednem in preprostem AT ukaznem vmesniku na zaporednih vratih. SPPIO aplikacija je kompatibilna z Airbee-ZNS ZigBee standardi in ima vgrajen testni vmesnik, ki se uporablja s sistemom za upravljanje omrežja ZigBee Network Management System (ZNMS), ki ga nudi Airbee. ZNMS je izjemno zmogljivo orodje za upravljanje omrežja.

O podjetju Airbee

Podjetje Airbee je inovator na področju inteligentnih programskih rešitev za brezžična glasovna, podatkovna in video omrežja. Njihov portfelj produktov vključuje vdelano programsko opremo, upravljavske platforme ter orodja in storitve za razvijalce. Airbee tehnologijo uporabljajo proizvajalci OEM, dobavitelji silicija in integratorji. Vsi produkti so skladni z globalnimi standardi ZigBee / IEEE 802.15.4. Tehnologija Airbee ponuja najboljše razmerje na trgu med ceno, fleksibilnostjo in zagonskim časom. Več informacij o Life Unwired(TM) z Airbeejevo tehnologijo dobite na spletni strani www.airbeewireless.com, ali na telefonu +1 (301) 517-1860.

O podjetju Radiocrafts AS

Radiocrafts je eno izmed vodilnih podjetij na področju oblikovanja in izdelave RF modulov. Radiocraftsovi standardni RF moduli so kompaktne, cenovno ugodne, energijsko varčne in visoko zmogljive rešitve, ki so preproste za uporabo v številnih brezžičnih aplikacijah, ki uporabljajo nelicenčne ISM pasovne širine. Radiocrafts nudi tudi specifičen razvoj produktov za individualne potrebe kupcev in aplikacij, pri čemer nudi podporo od idejne zasnove do dobave produktov. Za več informacij pokličite generalnega direktorja Pedra Martinaa Evjena na telefon +47 970 86 676 ali pišite na p.m.evjen@radiocrafts.com

Pravni poduk glede izjave o napovedih:

Ta izjava za javnost lahko vsebuje "izjave o napovedih", ki se nanašajo na bodoče dogodke in našo finančno uspešnost. Te izjave so samo napovedi in se lahko bistveno razlikujejo od dejanskih prihodnjih rezultatov ali dogodkov. Airbee Wireless, Inc. se odvezuje vsakršne namere ali obveznosti, da spreminja katerekoli izjave o napovedih, ne glede na to, ali gre za posledico novih informacij, bodočih dogodkov ali česar drugega. Pri tem obstajajo pomembni dejavniki tveganja, zaradi katerih so lahko dejanski rezultati drugačni od tistih, navedenih v izjavah o napovedih. Ti vključujejo a niso omejeni na: spremembe splošnih ekonomskih in poslovnih pogojev (tudi v sektorjih IT in finančnih informacij); dejanja naših konkurentov; zmožnost razvijanja novih storitev oziroma trgov za naše storitve; čas in strošek takšnih razvojnih aktivnosti; povpraševanje; sprejem naših storitev na trgu in/ali sprememb naših poslovnih strategij.

Airbee Wireless, Inc.

Odnosi z mediji:

Gene Sharer,

301-517-1860