O-STA

Podjetje Porsche Slovenija podarilo vrednostni bon za nakup šolskih potrebščin

Sodelavci podjetja Porsche Kredit in Leasing so bili v soboto, 22. 9. 2001, z učenci Zavoda za slepo in slabovidno mladino na celodnevnem izletu v Zakojci. Podjetje je Zavodu podarilo tudi vrednostni bon za nakup šolskih potrebščin.

Cilj podjetja Porsche Kredit in Leasing je med drugim tudi humanitarno udejstvovanje v okolju, v katerem deluje. Zavod podjetje na različne načine podpira že od leta 1996 (brezplačna uporaba dveh vozil, finančna podpora pri izvajanju določenih aktivnosti). S skupnim izletom in druženjem pa jim izkažejo dodatno podporo in razumevanje njihove problematike. Letos je bilo druženje v Zakojci, rojstnemu kraju mladinskega pisatelja Franceta Bevka.

"V Zakojci mi je bilo zelo lepo. Lahko sem jahal konje. V Bevkovi domači hiši sem lahko potipal vse predmete." je druženje na kratko opisal Rok, učenec Zavoda.

Ker je začetek šolskega leta so jim izročili tudi vrednostni bon za nakup šolskih potrebščin. Z njim bo Zavod prišel do učnih pripomočkom, učenci pa do želenega znanja.