O-STA

Rezultati trajnostnega delovanja Royal Robbins so tukaj!

Vse od ustanovitve leta 1968 se blagovna znamka oblačil za prosti čas Royal Robbins zavezuje k spoštovanju in varovanju okolja. Royal Robbins je predan izdelovanju trpežnih, kakovostnih in okolju prijaznih oblačil, ki potrošnikom omogočajo še več pustolovščin z manj negativnimi vplivi na okolje.

Ustanovitelja Liz in Royal sta bila goreča zagovornika ohranjanja našega planeta. Podjetje ostaja zvesto svojim koreninam trajnosti in ohranjanju narave za prihodnje generacije, zato napoveduje nove prakse s še manjšim vplivom.

Ker proizvodnja materialov predstavlja največji del odtisa izdelka na ekosisteme in okolje, je Royal Robbins skrbno izbral vlakna, pa tudi tehnologije z manjšim vplivom, ki pomagajo zmanjšati količino odpadkov, uporabo kemikalij, porabo vode in emisije toplogrednih plinov.

Najnovejše inovacije med materiali

● Tkanine S. Café® preja S.Cafe je izdelana iz dveh virov odpadkov: recikliranih plastenk in uporabljene kavne usedline iz kavarn v Tajvanu, kjer je po ocenah dnevno ustvarjenih 30 ton kavne usedline. Partner v mlinu Royal Robbins, Singtex, lastnik S.Cafe, predela okoli 1 % ali 10-15 ton uporabljene kavne usedline letno.

Poliester Seawool® je narejen iz recikliranih plastenk in zdrobljenih lupin ostrig, zbranih iz farm ostrig v Tajvanu. Tajvanska industrija gojenja ostrig vsako leto zavrže 160.000 ton lupin ostrig. Partner za proizvodnjo vlaken Royal Robbins s temi vlakni letno preusmeri 7 ton.

Tehnologija e-Flow temelji na nanomehurčkih zraka, ki delujejo za prenos in učinkovito razpršitev kemikalij v oblačilo z minimalno količino vode in ničelnim izpustom v primerjavi s tradicionalnimi postopki pranja oblačil.

● uporaba nebeljene in nebarvane mešanice konopljinih pletenin Vacationer porabi 73 % manj kilovatnih ur (kWh) energije, 77 % manj litrov vode in 100 % manj kemikalij kot tradicionalni postopek barvanja kosov.

To sezono kar 59 % oblačil v liniji ustreza najvišjemu trajnostnemu standardu znamke, ki pravi, da morajo biti izdelani iz več kot 50 % iz materialov kot so: organski bombaž, konoplja, recikliran polimer ali prednostnih gozdnih materialov.

Kolekcija skozi prizmo trajnostnega delovanja

● 97 % oblačil na osnovi bombaža je narejenih z bombažem, pridobljenim na bolj trajnosten način (to je 12 % več od jeseni 21)*

● 75 % oblačil na osnovi poliestra je izdelanih iz recikliranega poliestra (to je 30 % več od jeseni 21)*

● VSA oblačila, ki uporabljajo gozdne materiale, ima certifikat FCS ali PEFC (to je 42 % več od jeseni 21)*

Cilj, ki si ga je Royal Robbins postavil za v prihodnje je vsaj 50 % volne bo do leta 2025 sledljive in certificirane.

*Da se šteje, da je na osnovi bombaža ali polimera, mora glavni material vsebovati vsaj 20 % te vrste vlaken.

O Royal Robbins®

Podjetje Royal Robbins, ki sta ga leta 1968 ustanovila svetovno znana avanturista Royal in Liz Robbins, je vodilni oblikovalec, proizvajalec in prodajalec oblačil za prosti čas na prostem. Blagovna znamka je pridobila svetovno prepoznavnost zaradi visokokakovostnih, funkcionalnih oblačil ter zavezanosti okoljski in družbeni odgovornosti. Ustvaril si je sloves integracije tehničnih funkcij za aktivne potrošnike na prostem, ki iščejo oblačila, ki so usmerjena v učinkovitost, vendar s stilom in udobjem. Zbirko moških in ženskih izdelkov Royal Robbins lahko najdete pri zunanjih in specializiranih maloprodajnih partnerjih po vsej ZDA in tujini. Če želite izvedeti več, obiščite www.royalrobbins.eu.