O-STA

GE Fanuc Embedded Systems prevzema SBS Technologies. Kombinacija ustvarja široko ponudbo za zadostitev povpraševanja kupcev.

CHARLOTTESVILLE, Va. & ALBUQUERQUE, N. M. (BUSINESS WIRE): 20. marec 2006 - GE Fanuc Embedded Systems (GE Fanuc Vgrajeni sistemi), divizija podjetja General Electric Company (NYSE: GE) in podjetje SBS technologies (R), Inc. (Nasdaq: SBSE) sta danes objavili, da bo podjetje GE Fanuc Embedded Systems prevzelo podjetje SBS Technologies, razvijalca vgrajenih računalniških proizvodov z odprto zasnovo (open architecture), ki omogočajo izdelovalcem originalne opreme, da nudijo storitve komercialnim, komunikacijskim in vladnim kupcem. V skladu s prevzemno transakcijo bodo delničarji podjetja SBS Technologies v denarju prejeli znesek 16,50 USD na delnico, celotno denarno nadomestilo bo po odbitku denarnih sredstev SBS Technologies znašalo približno 215 milijonov USD.

Kombinacija podjetij SBS Technologies in GE Fanuc Embedded Systems bo ustvarila močno prisotnost na svojem področju, ponujala široko linijo proizvodov, ki bodo segali od vgrajenih plošč v več form factor specifikacijah, arhitekturah vodila, mrež do polno integriranih sistemov, ki bodo glede na okolje na voljo v več različicah. Sedež SBS Technologies je v mestu Albuquerque v zvezni državi Nova Mehika v ZDA, z lokacijami v Minnesoti, Massachusettsu, Kaliforniji, Severni Karolini, Nemčiji, Kanadi in na Kitajskem.

"SBS Technologies je za GE Fanuc Embedded Systems več kot le prevzem, predstavlja tudi odlično strateško dopolnitev," je povedal Maryrose Sylvester, predsednik uprave GE Fanuc. "Kombinacija obeh podjetij bo nudila globino in širino na ključnih proizvodnih področjih, ki imajo odlične možnosti za rast."

"Navdušeni smo nad tem prevzemom," je nadaljeval gospod Sylvester, "in verjamemo, da bo združeno podjetje storitve nudilo različnim vrstam kupcev, vključno s tistimi, ki jih zanimajo komunikacije, medicinske slike, industrijska avtomatizacija in vojaški sistemi. SBS Technologies razvija in izdeluje računalniška vezja ter sisteme, ki omogočajo delovanje tehnološko naprednih proizvodov, kot so roboti, letala, vesoljska plovila in plovila brez posadke. Podjetje izdeluje več kot 500 elektronskih komponent, ki jih je mogoče konfigurirati na tisoče različnih načinov. Proizvodi vključujejo enokartične računalnike, komunikacijske in omrežne module ter celotne sisteme. Proizvodi SBS so razviti v skladu z odprtimi standardi, kot so CompactPCI(CPCI), VMEbus (VME), PCI, PCI-Express, PMC, PC/104, AdvancedMC inAdvancedTCA. Enokartični računalniki SBS Technologies temeljijo na Intel(R) arhitekturi ter procesorjih PowerPC(R) in FPGA."

"Ta prevzemna transakcija bo koristila kupcem SBS Technologies in kupcem GE Fanuc Embedded Systems," je povedal Clarence Peckham, predsednik uprave SBS Technologies. "Naše dopolnjujoče se skupine proizvodov že danes ponujajo našim kupcem dobro izbiro, združene zmogljivosti pa nas bodo povedle dlje v prihodnost, kot bi to samemu uspelo kateremukoli od obeh podjetij."

"SBS Technologies je prisoten na trgih Evrope in Azije ter dopolnjuje tim, ki ga ima GE Fanuc Embedded Systems na tem območju. Združeno podjetje bo imelo skupaj 900 zaposlenih, od katerih je 250 inženirjev.

V skladu s prevzemnim dogovorom bo podjetje GE Fanuc Embedded Systems prevzelo vse izdane navadne delnice SBS Technologies (Nasdaq: SBSE). Za prevzemno transakcijo, ki je predmet potrditve regulatorjev, delničarjev SBS Technologies in izpolnitve drugih pogojev, se pričakuje, da bo zaključena v tretjem četrtletju leta 2006.

Podjetje SBS Technologies

SBS Technologies, Inc. (NASDAQ: SBSE) je bilo ustanovljeno leta 1986 in načrtuje ter izdeluje več standardnih in namenskih vgrajenih računalniških proizvodov. Naši izdelki obsegajo procesorske plošče, vhodne in izhodne module, omrežne naprave ter celotne računalniške sisteme. Uporabljajo se na mnogih področjih, med drugim v telekomunikacijah, medicinski elektroniki, industrijski avtomatizaciji in obrambi. Podjetje s sedežem v Albuquerqueju v zvezni državi Nova Mehika v ZDA ima osem primarnih proizvodnih središč, regionalne prodajne pisarne po vseh Združenih državah Amerike ter mednarodne prodajne in podporne pisarne v šestih državah. Več podatkov o podjetju je na voljo na spletni strani www.sbs.com.

Podjetje GE Fanuc Embedded Systems

GE Fanuc Embedded Systems, Inc. je del podjetja GE Fanuc AutomationCorporation, ki je v lasti podjetij GE in FANUC LTD of Japan. GE Fanuc izdeluje strojno in programsko opremo za avtomatizacijo, ki kupcem opreme omogoča, da znižajo stroške, izboljšajo učinkovitost in zvišajo dobičkonosnost poslovanja. Z rešitvami in storitvami za skoraj vsa področja ponuja GE Fanuc široko paleto zmogljivosti in izdelkov, vključno s krmilniki, vgrajenimi sistemi, napredno programsko opremo, sistemi kontrole gibov, CNC, upravljavskimi vmesniki, industrijskimi računalniki in laserji. S sedežem v mestu Charlottesville je GE Fanuc del GEIndustrial in združuje globalne prednosti družine GE z lokalno prisotnostjo, ki jo kupci potrebujejo za načrtovanje, razvoj in vzdrževanje svojih investicij v avtomatizacijo.

Za več informacij obiščite spletno stran www.gefanuc.com/embedded ali stopite v stik z GE Fanuc Embedded Systems, 12090 S. Memorial Pkwy, Huntsville, AL35803, telefon: (800) 322-3616, telefaks: (256) 882-0859, elektronski naslov:info.embeddedsystems@gefanuc.com.

Vse blagovne znamke so last svojih lastnikov.

Previdnost z napovednimi izjavami:

Ta dokument vsebuje napovedne izjave.To so izjave, ki se nanašajo na prihodnje in ne na pretekle dogodke. V tem kontekstu se napovedne izjave pogosto nanašajo na pričakovano prihodnjo poslovno in finančno uspešnost ter velikokrat vsebujejo izjave, kot so "se pričakuje", "se predvideva", "se namerava", "se načrtuje", "se verjame", "se išče" ali "bo". Napovedi se po svoji naravi nanašajo na stvari, ki so v različnih stopnjah negotove. Za podjetje GE negotovosti izhajajo iz obnašanja finančnih trgov, vključno z nihanji obrestnih mer in cen surovin, iz prihodnjih integracij prevzetih podjetij, iz prihodnje finančne uspešnosti področij, ki jim nudimo storitve, vključno z in brez omejitev, zračnim in železniškim prevozom, proizvodnjo energije, mediji, nepremičninskim in zdravstvenim področjem, iz nepredvidenih izgub v našem zavarovalniškem poslu in iz številnih drugih dejavnikov na državni, regionalni in globalni ravni, vključno s tistimi, ki so politične, ekonomske, poslovne, konkurenčne ali regulativne narave. Te negotovosti lahko povzročijo, da so dejanski prihodnji rezultati drugačni od tistih, podanih v napovednih izjavah. GE in SBS Technologies ne nameravata posodobiti svojih napovednih izjav.

POMEMBNE INFORMACIJE

Ko bo poročilo postalo razpoložljivo, naj vlagatelji in lastniki vrednostnih papirjev SBS Technologies preberejo poročilo pooblaščencev delničarjem o prevzemni transakciji, ki je omenjena v zgoraj podanih izjavah, ker bo le-to vsebovalo pomembne informacije. Poročilo pooblaščencev delničarjem bo SBC Technologies vložil na ameriško agencijo za trg vrednostnih papirjev - Securities and Exchange Commission (SEC). Vlagatelji in lastniki vrednostnih papirjev lahko kopijo poročila pooblaščencev delničarjem (ko bo le-to na voljo) in druge dokumente, ki jih bosta vložila SBS Technologies na SEC, brezplačno dobijo na spletni strani www.sec.gov. Poročilo pooblaščencev delničarjem (ko bo le-to na voljo) in druge dokumente je mogoče brezplačno dobiti tudi od SBS Technologies. Ustrezni zahtevek naslovite na SBS Technologies, Inc., 7401 Snaproll NE, Albuquerque, New Mexico 87109, attention of Investor Relations (Oddelek za stike z vlagatelji).

NEKATERE INFORMACIJE ZA UDELEŽENCE

Vlagatelji lahko za potrditev prevzemne transakcije, predstavljene v zgornjih izjavah iz SEC obrazca 14A, ki ga bo vložilo podjetje SBS Technologies, dobijo podroben seznam imen, povezanosti in interesov udeležencev v zbiranju soglasij delničarjev.

Media Contacts:

Elli Holman

GE Fanuc

508-698-7456

elli.holman@gefanuc.com

or

Russell Wilkerson

GE 203-373-3193

or

Jennifer D. Wade

SBS Technologies,

Albuquerque

505-875-0600

(Investor Relations)

jwade@sbs.com