O-STA

Izdali publikacijo, s katero predstavljamo pomembnejše projekte za razvoj občine


Mestna občina Velenje je izdala drugo številko publikacije Pozdravljena prihodnost, ki je včeraj izšla kot priloga lokalnega časopisa Naš čas. V njej so predstavljeni največji in najpomembnejši projekti, ki smo jih realizirali pred kratkim, ali jih načrtujemo v naslednjem obdobju. V publikaciji predstavljamo različna področja: Pametno Velenje, Zeleno Velenje, Družbeno Velenje, Celostni in trajnostni razvoj Velenja in Zelena preobrazba. Cilji vseh projektov, aktivnosti in načrtov so zagotavljanje kakovostnega življenja v našem mestu in odpiranje novih možnosti za razvoj. Poseben poudarek dajemo tudi iskanju najboljših rešitev za prihodnost sistema daljinskega ogrevanja v Šaleški dolini.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je v uvodnik publikacije zapisal: "Zadali smo si veliko. Do leta 2027 želimo ustvariti 1.000 novih delovnih mest in zgraditi vsaj 400 novih stanovanj. Verjamemo, da bo vedno več podjetij svoje prostore iskalo pri nas, saj ustvarjamo dobre pogoje za to. In to bo naša prioriteta tudi v prihodnje, saj si želimo, da bo Velenje čez 10 let polno življenja, še bolj moderno, bivanje pa bo še na višjem nivoju."

Mestno občino Velenje zaradi izstopa regije iz premoga čaka pomembno in tudi zahtevno obdobje. Proces prestrukturiranja, ki je pred nami, zahteva od nas ogromno znanja, jasno zastavljene cilje, vrhunski kader in vso dobro energijo, ki jo Velenje ima. Konec septembra je v Velenju potekala mednarodna konferenca o preobrazbi sistemov daljinskega ogrevanja v Evropi, na kateri so bili poleg predstavnikov države prisotni tudi predstavniki Evropske komisije ter drugi deležniki. Razpravljali smo o načrtu ogrevanja v Šaleški dolini, ki naj bi bil razpršen in naj bi vključeval zelene vire: sončne toplarne, toplotne črpalke in za hladnejše mesece dodatno še uporabo biomase. V Velenju smo si zadali cilj, da do leta 2030 preidemo na zeleno energijo. Pri preobrazbi daljinskega ogrevanja imamo podporo tudi s strani Evropske komisije in Evropske investicijske banke. Občankam in občanom bomo z nasveti, kako zmanjšati porabo energije, pomagali v energetski pisarni, ki jo bomo v središču mesta odprli v sredini novembra.

Do konca meseca bomo pri Pošti Velenje pripravili tudi razstavo, v kateri bomo izpostavili pomembnejše vsebine iz brošure.

Z dobro energijo, naprej!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje