O-STA

DoveBid(R) je predstavil nov program za prenos na strežnik za uporabnike z funkcijo strokovne ocene (Expert Review(TM)); nov avtomatični program za prenos bo DoveBid prodajalcem omogočil lažjo prodajo kapitalskih sredstev na spletu

FOSTER CITY, Kalifornija, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 23. marec 2006 - DoveBid, Inc., (http://www.dovebid.com), eno vodilnih podjetij za elektronsko poslovanje med podjetji, ki povezuje globalne kupce in prodajalce (B2B) je danes predstavilo novo aplikacijo za prenos na strežnik za uporabnike z funkcijo Expert Review(TM). Namen programa je omogočiti prodajalcem hitrejšo izdelavo seznama in prodajo kapitalskih sredstev po vsem svetu preko spleta.

Storitev omogoča avtomatičen prenos stotine predmetov na strežnik ter prodajo sredstev na večih spletnih dražbah z enim klikom za podjetja vseh velikosti, od podjetnikov do največjih globalnih korporacij. Program vsebuje podrobna navodila in priporočila za vsa področja, od spoznavanja in nadzora nad dražbami do uporabe marketinških prijemov za optimiziranje dobičkonosnosti sredstev. Za razliko od ostalih podobnih programov, program DoveBid vključuje "Expert Review(TM)", postopek s katerim lahko skrbniki za kategorije pregledajo in predlagajo izboljšave seznamov z namenom povečanja dobičkonosnosti.

"DoveBid še nadalje izdeluje pomembna orodja, ki našim strankam omogočajo hiter in enostaven dostop do kvalificiranih kupcev po celotnem svetu preko spleta," je dejal Jake Mendelsohn, član uprave za globalno poslovanje pri DoveBid, Inc. "Novi program za uporabnike vsebuje edinstveno kombinacijo vrhunske tehnologije in strokovnih storitev, ki prodajalcem omogoča stalno in kontinuirano prodajo sredstev, namesto prodaje na temu namenjenih občasnih in redkih dogodkih."

"Self Load skupaj z Expert Review(TM) je pomemben sestavni del strategije podjetja DoveBid za povečanje likvidnosti svojih hitro rastočih izmenjav na dražbah," je dodal Brent Cohen, predsednik uprave podjetja DoveBid, Inc. "Ta storitev bo še posebej dobrodošla za naše stranke z lokacijami po vsem svetu ki bodo z njeno pomočjo lahko hitro in sproti prodala sredstva, ki ne dosegajo zahtevane dobičkonosnosti, na našem globalnem trgu."

S svojo preprostostjo uporabe in hitrostjo novi program za prenos na strežnik prodajalcem omogoča velik razpon možnosti za izboljšanje postopka prodaje. Spodaj je naštetih nekaj novih funkcij na voljo prodajalcem:

- Skupna izdelava katalogov - podjetja lahko združijo sredstva v enem ali več katalogih in svojim podružnicam omogočijo, da same dodajo sredstva za dražbo.

- Upravljavec prodajnih pogojev - prodajalci lahko določijo začetno ceno ali rezervirano ceno ter način in kraj, kjer želijo svoja sredstva prodati

- Program za prenos - program omogoča prenos slik, opisov, serijskih številk in prilog na strežnik

- Expert Review - DoveBid je edino podjetje med ponudniki spletnih dražb, ki nudi strokovno oceno (Expert Review(TM)), s pomočjo katere skrbniki kategorij pregledujejo in predlagajo izboljšave za sezname z namenom povišanja dobičkonosnosti

- Ocena po dražbi - prodajalci imajo poročilo o prodajah in statistiko o dobičkonosnosti na voljo v realnem času, s čimer lahko izboljšajo pospešijo preko DoveBid

Takojšnji dostop do globalnega trga za sredstva, ki ne dosegajo zahtevane dobičkonosnosti.

Nova storitev prodajalcem omogoča pogost dostop do in stik z milijoni uporabnikov storitev DoveBid s pomočjo ciljnega sistema marketinga in komuniciranja. Prodajalci iz celotnega sveta lahko začnejo novo storitev uporabljati že danes in sicer tako, da obiščejo spletno stran http://amp.dovebid.com.

Za celoten seznam naših prihodnjih dražb, katalogov sredstev in brošur obiščite spletno stran podjetja DoveBid na http://www.dovebid.com.

O podjetju DoveBid(R)

DoveBid, Inc. je globalni ponudnik dražb za kapitalska sredstva in cenitve. Korporacijam in finančnim institucijam ponujamo zaključene zunanje rešitve za cenitve, prerazporeditve in prodajo odvečnih kapitalskih sredstev. S pomočjo DoveBid Auction Services ponujamo več formatov dražb, vključno s spletnimi dražbami s prenosom v živo, standardnimi spletnimi dražbami, dražbami na kraju in zasebno dogovorjene prodajo. Ko del naših avkcijskih storitev uporabnikom ponujamo tudi spletno aplikacijo AssetZone, ki omogoča nadzor nad odvečnimi kapitalskimi sredstvi znotraj korporacije. Naše strokovne storitve za cenitve kapitalskih sredstev, DoveBid Valuation Services, pa so namenjene finančnim institucijam in korporacijam. Naši strokovni cenilci imajo dostop do naše obsežne baze transakcij ter ostale vire za cenitve, s pomočjo katerih lahko ocenijo stroje, proizvodna orodja, poslovni inventar in ostala kapitalska sredstva.

DoveBid, s sedežem v Foster City, Kalifornija, ZDA, ima preko 67 let izkušenj pri dražbah kapitalskih sredstev. Podjetje deluje na 37 lokacijah v 15 državah. Več informacij o podjetju DoveBid si lahko pogledate na www.dovebid.com ali tako, da stopite v stik s sedežem podjetja na (800) 665-1042 or (650) 571-7400.

DoveBid in DoveBid logotip sta registrirani blagovni znamki podjetja DoveBid,Inc.

DoveBid, Inc.

Josh Prince,

650-377-2604

jprince@dovebid.com