O-STA

Mary Kay Inc. z virtualno izmenjavo znanj spodbuja vodstveni položaj žensk na področju ohranjanja narave

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-Družba Mary Kay Inc., globalna zagovornica trajnosti poslovanja in krepitve vloge žensk, je nedavno sodelovala na virtualni izmenjavi znanja, ki so jo organizirali Center za Koralni trikotnik (CTC), organizacija The Nature Conservancy (TNC) in regionalni sekretariat pobude Koralni trikotnik za koralne grebene, ribištvo in prehransko varnost (CTI-CFF).

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20221012005232/en/

Družba Mary Kay Inc. si prizadeva, da bi povečala vodilno vlogo žensk pri ohranjanju morij ter izpostavila inovacije in ukrepe, ki jih voditeljice izvajajo v Koralnem trikotniku za zaščito morske biotske raznovrstnosti. (Grafika: Mary Kay Inc.)

Dogodek z naslovom Ženske voditeljice, ki varujejo ogroženo biotsko raznovrstnost in ogrožene vrste Koralnega trikotnika je osvetlil inovacije in ukrepe voditeljic v Koralnem trikotniku za zaščito morske biotske raznovrstnosti ter izpostavil uspešne pobude žensk na področju trajnostnega upravljanja morskih virov in varstva oceanov. Pobude se osredotočajo na varstvo biotske raznovrstnosti, podnebne ukrepe in upravljanje zavarovanih morskih območij, povezanih s svetovnim ciljem, da se do leta 2030 zaščiti 30% svetovnih oceanov.

V Koralnem trikotniku domujejo nekateri izmed najbolj raznolikih in najlepših koralnih grebenov na svetu, življenjski prostor pa je tam našlo več kot 250 vrst rib. Vendar pa številne morske živali in ekosisteme v koralnem trikotniku ogrožajo človekove dejavnosti.

Mary Kay se je pridružila razpravljavcem iz CTC, CTI-CFF, TNC ter WWF Malezija, Conservation International in filipinske univerze Diliman, da bi z njimi delila navdihujoče zgodbe o trajnostnem varstvu morskih želv, dugongov, morskih psov in ribištva.

Številni projekti, ki jih podpira Mary Kay, dosegajo uspehe pri ohranjanju narave, enakosti spolov in krepitvi ekonomske moči v skupnostih. V Koralnem trikotniku Mary Kay še naprej sodeluje s TNC in ženskami v Papui Novi Gvineji ter skupino Mangoro Market Meri, ki trži trajnostne izdelke iz mangrov, kot so školjke in črne rakovice, hkrati pa varuje mangrove pred sekanjem zaradi lesa. Skupnost se usposablja na področju vodenja, finančne pismenosti in vodenja podjetij, da bi ustvarila prepotreben dohodek in zaposlitvene možnosti, hkrati pa bi koristila tudi ekosistemu mangrov.

Mary Kay je podprla tudi sodelovanje TNC s KAWAKI na Salomonovih otokih pri zaščiti morskih želv ter izvajanju izobraževanja o ohranjanju narave in zdravstvenih programov skupnosti v morskem parku skupnosti Arnavon, ki je vključevalo usposabljanje o enakosti spolov s 30 nadzorniki parka, člani KAWAKI in drugimi deležniki skupnosti, da bi razumeli in odpravili norme na podlagi spola, ki lahko ovirajo sodelovanje žensk v parku. Njihovi izobraževalni in sanitarni programi za ohranjanje narave so dosegli 2 000 ljudi v šolah in lokalnih skupnostih.

Če želite prebrati več o Mary Kayovi zavezanosti k trajnosti, obiščite marykayglobal.com/sustainability in prenesite Mary Kayovo globalno strategijo trajnosti: Bogatimo življenja danes za trajnostni jutri).

O družbi Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih uspešnih podjetnic, je leta 1963 ustanovila sanjsko kozmetično podjetje z enim samim ciljem: obogatiti življenje žensk. Te sanje so se razcvetele v večmilijardno podjetje z milijoni neodvisnih prodajalcev v skoraj 40 državah. Kot podjetje za razvoj podjetništva si Mary Kay prizadeva, da bi ženske opolnomočila z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, povezovanjem v mreže in z inovacijami. Podjetje Mary Kay vlaga v znanost, ki poganja lepoto in proizvaja vrhunske izdelke za nego kože, dekorativno kozmetiko, prehranska dopolnila in dišave. Mary Kay verjame, da je treba danes bogatiti življenja za trajnostni jutri, pri čemer sodeluje z organizacijami z vsega sveta in se osredotoča na spodbujanje poslovne odličnosti, podpiranje raziskav raka, spodbujanje enakosti spolov, zaščito žrtev nasilja v družini, lepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Za več informacij obiščite marykayglobal.com, poiščite nas na Facebooku, Instagramu in na LinkedInu ali nam sledite na Twitterju.

Izvirno različico besedila si oglejte na businesswire.com na https://www.businesswire.com/news/home/20221012005232/en/

Kontakti

Poslovno komuniciranje
marykay.com/newsroom
972.687.5332 ali media@mkcorp.com


Vir: Mary Kay Inc.

Večpredstavnostne vsebine

Družba Mary Kay Inc. si prizadeva, da bi povečala vodilno vlogo žensk pri ohranjanju morij ter izpostavila inovacije in ukrepe, ki jih voditeljice izvajajo v Koralnem trikotniku za zaščito morske biotske raznovrstnosti. (Grafika: Mary Kay Inc.)

V Koralnem trikotniku domujejo nekateri izmed najbolj raznolikih in najlepših koralnih grebenov na svetu, življenjski prostor pa je tam našlo več kot 250 vrst rib. Družba Mary Kay je organizaciji The Nature Conservancy pomagals razširiti projekte za ohranjanje narave, ki jih vodijo ženske, da bi izboljšali zdravje oceanov na Pacifiku, vključno s Koralnim trikotnikom. (Foto: Mary Kay Inc.)

V Koralnem trikotniku družba Mary Kay še naprej sodeluje s TNC pri podpori ženskam v Papui Novi Gvineji in Mangoro Market Meri, da bi zagotovila usposabljanje na področju vodenja, finančne pismenosti in poslovnega upravljanja. Ženske v teh regijah tržijo trajnostne izdelke iz mangrove, ki pomagajo ustvarjati prepotreben dohodek in zaposlitvene možnosti. (Foto: Mary Kay Inc.)

Družba Mary Kay je podprla delo organizacije The Nature Conservancy s podjetjem KAWAKI na Salomonovih otokih za zaščito morskih želv, izobraževanje o ohranjanju narave in spodbujanje zdravstvenih programov skupnosti v morskem parku skupnosti Arnavon. Delo v tej regiji vključuje izvajanje usposabljanja o enakosti spolov, da bi bolje razumeli in izpodbijali norme na podlagi spola, ki lahko ovirajo sodelovanje in vodenje žensk pri prizadevanjih za ohranjanje narave. (Foto: Mary Kay Inc.)

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.