O-STA

Približuje se mednarodna konferenca InnoRenew CoE 2022 o stavbah in materialih za trajnostno prihodnost

Približuje se mednarodna konferenca InnoRenew CoE 2022 o stavbah in materialih za

Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE in Univerza na Primorskem organizirata mednarodno konferenco InnoRenew CoE 2022 "Na novo premišljene stavbe in materiali za trajnostno prihodnost", ki bo potekala od 17. do 18. novembra 2022, v stavbi inštituta InnoRenew CoE, v Izoli, največji leseni stavbi v Sloveniji.

"Konferenca bo združila znanstvenike, ki si bodo izmenjali ideje o izboljšanju gradbenih praks za boljše počutje uporabnikov stavb, zmanjšanje podnebnih vplivov in spodbujanje inovacij na tem področju, " je dejal dr. Michael Burnard, namestnik direktorice v InnoRenew CoE, in dodal: "Veselimo se gostovanja konference in predavanj strokovnjakov iz različnih raziskovalnih področij."

Osrednji nagovor udeležencev bo imel izr. prof. dr. Thomas Brudermann, ki je profesor na Univerzi v Gradcu in doktor znanosti na področju psihologije. Ukvarja se predvsem z interdisciplinarnim področjem raziskav trajnosti in inovacij, pri čemer se osredotoča na procese sprejemanja odločitev, povezanih s prehodi na trajnostni razvoj in podnebno psihologijo.

Mednarodna konferenca ponuja forum na temo obnovljivih materialov ter njihove uporabe pri ustvarjanju zdravih in trajnostnih zgradb. V sklopu štirih tematskih sklopov bodo udeleženci lahko prisluhnili predstavitvam o okolju prijaznih in energetsko učinkovitih materialih ter praksah za izboljšanje grajenega okolja, najsodobnejših rešitvah za načrtovanje in ocenjevanje stavb, grajenem okolju za dobro počutje ter o načinih za premostitev vrzeli med raziskavami in družbo.

Poleg tega organizatorji pripravljajo tudi posebno delavnico v okviru evropskega leta mladih z naslovom "Modeliranje tokov lesa: vprašanja, izzivi in boljša prihodnost za našo mladino".

Konferenca je priložnost za celovito izmenjavo znanja in razpravo o nastajajoči vedi o obnovljivih materialih, namenjenih razvijanju grajenega okolja, ki ugodno vpliva na človekovo zdravje in okolje, pa tudi o inovacijah na tem področju.

Vljudno vabljeni k ogledu programa konference ter k prijavi. Obiščite spletno stran IRIC2022 za več informacij.