O-STA

Cummins Westport prejel naročilo za 278 motorjev na naravni plin (CNG) v Rusiji

VANCOUVER, Britanska Kolumbija, KANADA - (BUSINESS WIRE) - 30. marec 2006 - Cummins Westport Inc. ("CWI"), vodilno svetovno podjetje za izdelavo visoko zmogljivih motorjev na alternativna goriva za globalni svet, je objavilo, da je podjetje Russian Busses iz Moskve naročilo 278 Cummins Westport motorjev na naravni plin C Gas Plus natural gas (CNG).

"To je prvo večje naročilo motorjev na naravni plin Cummins Westport s strani proizvajalca izvirne opreme (OEM) iz Skupnosti neodvisnih držav (CIS)," je dejal Aleksej Ustinov, vodja oddelka za čezmejno poslovanje pri podružnici Cummins Russia. "Prvi prototip motorja na naravni plin je OEM LiAZ prejel leta 2003. Trenutno obstaja sedem prototipov avtobusov različnih modelov, ki bodo vozili po večjem številu ruskih mest."

"To je eno največjih naročil za Cummins Westport od ustanovitve podjetja in največje v Evropi," je dejal Guan Saw predsednik Cummins Westport Inc. "Rusija je hitro rastoč trg za CNG vozila, to naročilo pa predstavlja veliko potrditev za izdelke in podporo podjetja CWI. Prav tako bi radi pohvalili odlično opravljeno delo zaposlenih v Cummins Russia pri pridobitvi tega pomembnega naročila."

Motorji C Gas Plus CNG bodo vgrajeni v avtobuse tipa LiAZ-5256 (250 KM) in LiAZ-6212 (pregibni, 280KM), ki bodo namenjeni izključno prevozu delavcev v in iz AutoVAZ avtomobilske tovarne v Togliattiju, regija Samara, 1000 kilometrov iz Moskve. AutoVAZ je največji proizvajalec avtomobilov v Rusiji. Kompleks v Togliattiju letno proizvede več kot 700.000 avtomobilov.

Za več podatkov o C Gas Plus si oglejte:

http://www.cumminswestport.com/products/cgasplus.php.

O podjetju Russian Buses

Russian Buses je največji ruski proizvajalec avtobusov, ki jih proizvaja pod blagovnimi znamkami LiAZ, PAZ, GoIAZ in KAVZ. Podjetje deluje pod okriljem konglomerata RusAutoProm, ki se ukvarja s proizvodnjo avtobusov, lahkih in težkih tovornjakov, avtomobilov, strojev za gradnjo cest, nakladačev, dizelskih in bencinskih motorjev ter instrumentov za gorivo.

O podjetju Cummins Westport Inc.

Cummins Westport Inc., mešano podjetje Cummins Inc. (NYSE:CMI) in Westport Innovations Inc. (TSX:WPT), izdeluje in prodaja največji razpon motorjev na alternativna goriva z nizko stopnjo emisij, ki se uporabljajo v komercialnem transportu, npr. v tovornjakih in avtobusih. Westport Innovations je vodilni razvijalec tehnologij za pogon na čista goriva, kot so naravni plin, vodik in naravni plin, obogaten z vodikom (HCNG). www.cumminswestport.com

O podjetju Cummins Inc.

Cummins Inc., je korporacija sestavljena iz komplementarnih poslovnih enot, ki načrtuje, izdeluje, prodaja in nudi servis za motorje in z njimi povezane sisteme, kot so sistemi za gorivo, nadzor, klimatizacijo, filtracijo, nadzor nad izpusti ter generacijo električne energije. Podjetje s sedežem v Columbusu, Indiana, ZDA, ima stranke v več kot 160 državah, ki jih oskrbuje s pomočjo 550 podružnic in neodvisnih distributerjev ter več kot 5000 prodajnih mest. Cummins je leta 2005 ustvaril dobiček 550 milijonov dolarjev ob prodaji v višini 9.9 milijarde dolarjev. Sporočila za javnost lahko najdete na spletni strani www.cummins.com.

Opomba: To sporočilo za javnost vsebuje izjave o napovedih o poslovanju, delovanju, tehnološkem razvoju ter poslovnem okolju podjetja Cummins Westport, ki temeljijo na ocenah, napovedih in predvidevanjih podjetja. Te izjave ne zagotavljajo uspešnega poslovanja podjetja v prihodnosti ter vsebujejo tveganja in negotovosti, ki jih je težko napovedati, ali pa podjetje Cummins Westport nanje ne more vplivati. Bralci se zato ne bi smeli neomejeno zanašati na take izjave o napovedih. Te izjave so prav tako povezane z datumom njihovega nastanka. Cummins Westport ne prevzema nikakršne obveze ali odgovornosti za posodabljanje ali spremembo katerekoli izjave o napovedih, ne glede na nove podatke, dogodke v prihodnosti ali druge spremembe.

Cummins Westport Inc. / Westport Innovations Inc.

Investor Relations:

Jonathan Burke, 604-718-2046

E-mail: invest@westport.com

Splet: www.westport.com

ali

Cummins Westport Inc.

Trženje & Marketing;

Informacije o proizvodih,

604-718-8100

E-mail: sales@cumminswestport.com

Splet: www.cumminswestport.com

or

Cummins Inc.

Mark Land,

317-610-2456

E-mail: mark.d.land@Cummins.com

Splet: www.cummins.com