O-STA

McDonald's(R) objavil svoj prvi globalni spletni natečaj; vse svet je oder za nove obraze na McDonaldsovi embalaži

OAK BROOK, Illinois, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 3. april 2006 - McDonald's je danes objavil svoj prvi globalni svetovni natečaj, s katerim je uporabnikom širom po svetu ponudil možnost, da se znajdejo na McDonaldsovi embalaži, ki jo vsak dan uporablja 50 milijonov ljudi v več kot 100 državah. Udeleženci natečaja morajo na naslov www.mcdglobalcasting.com do 31. maja 2006 posredovati kratko - 100 besed ali manj - zgodbo o stvareh, ki jih imajo radi, in digitalno fotografijo, na kateri je zajeto bistvo njihove zgodbe. Izbranih bo do 25 udeležencev, ki si bodo status embalažnih zveznikov prislužili s prispevki, v katerih bo s pomočjo motivov navdiha, strasti in zabave zajet duh slogana "i'm lovin' it(TM)".

McDonaldsova nova embalažna kampanja je podaljšek trenutnega programa in duha "i'm lovin' it(TM)", ki globalno slavi resnične ljudi, resnične strasti in resnične zgodbe. Novi kozarci in vrečke, ozaljšane z izbranimi "zvezdniki", bodo v McDonaldsovih restavracijah po vsem svetu na voljo v drugem četrtletju leta 2007. Omenjeni "zvezdniki" se bodo pridružili znanim obrazom, ki so že krasili McDonaldsovo embalažo, med njimi olimpijci, teniški zvezdnici Venus in Williams Serena Williams ter košarkarska senzacija Yao Ming.

"Naš prvi globalni spletni natečaj z novim pristopom k tehnologiji prispeva k oživitvi energije in duha slogana 'i'm lovin' it' s pomočjo povezave z uporabniki, ki jim je dan prostor za izražanje preko stvari, ki jih imajo radi," je povedala Mary Dillon, McDonaldsova direktorica za globalno trženje. "Komaj čakamo, da bomo lahko te osebne podobe s celega sveta na edinstven in zabaven način položili dobesedno v roke naših 50 milijonov uporabnikov."

"Zvezdniški" tretma

K sodelovanju pri McDonaldsovem globalnem spletnem natečaju na naslovu www.mcdglobalcasting so vabljeni posamezniki vseh starosti, pri čemer pa morajo prijave v imenu tistih, ki v svojih državah veljajo za mladoletne, oddati njihovi starši ali skrbniki. Prijave bomo sprejemali do 31. maja 2006. Izbrani "zvezniki" bodo obveščeni do 1. avgusta 2006. Izbrani "zvezdniki" in po eden od njihovih prijateljev bodo konec avgusta nagrajeni s plačanim izletom v London, ki bo vključeval tudi ogled mesta in izjemno zabavo.

Enega od vrhuncem izleta bo predstavljala foto seansa vsakega od "zveznikov" s priznanim "fotografom življenjskega utripa" Nickom Clementsom, ki je delal s svetovno znanimi javnimi osebami in modnimi revijami. Na fotografijah bodo "zvezdniki" prikazovali svoje strasti, ki lahko segajo od športa, glasbe, zabavništva, mode, konjičkov do preprostih užitkov in še česa. Leta 2007 bodo fotografije natisnjene na McDonaldsovih glavnih embalažah - kozarcih in vrečkah.

McDonaldsova "i'm lovin' it" embalaža, ki je bila svetu prvič predstavljena leta 2004, nudi vrhunske fotografije ljudi, ki opravljajo zabavne stvari, kot so poslušanje glasbe, igranje nogometa ali branje svojim otrokom. Med uveljavljenimi zvezdniki, ki so spoznali užitek biti upodobljen na McDonaldsovi embalaži med opravljanjem stvari do katerih čutiš strast - igranje tenisa - je teniški fenomen Venus Williams.

"Kljub temu, da sem že zmagovala na največjih teniških turnirjih, bila na televiziji, radiu in na naslovnicah neštetih revij, je bil trenutek, ko sem se zagledala na McDonaldsovi embalaži, eden najprijetnejših in najvznemirljivejših v mojem življenju - dobesedno zažarela sem, ko sem zagledala fotografijo," je povedala olimpijska zmagovalka in svetovna teniška prvakinja Venus Williams. "McDonaldsov globalni spletni natečaj bo ljudem širom po svetu ponudil možnost, da občutijo isto vznemirjenje."

Za več informacij o McDonaldsovem globalnem spletnem natečaju do 31. maja 2006 obiščite spletno stran www.mcdglobalcasting.com.

O podjetju McDonald's

McDonald's je vodilni ponudnik storitev s področja prehrane. V več kot 30.000 restavracijah vsak dan streže kakovostno hrano skoraj 50 milijonom strankam v več kot 100 državah. Približno 70 odstotkov McDonaldsovih restavracij po svetu vodijo neodvisni, lokalni podjetniki.

McDonald's

Joanne Jacobs,

630-623-7943

or

GolinHarris Kim Todd,

312-729-4295