O-STA

Bogatimo otroška igrišča v veselje naših otrok


V Mestni občini Velenje se zavedamo, kako pomembno je otrokom in njihovim staršem omogočiti kakovostno preživljanje skupnega prostega časa, zato vse leto skrbimo za urejenost in obogatitev otroških igrišč, ki jih imamo. V teh dneh bomo v KS Bevče pri Gasilskem domu postavili in ogradili novo otroško igrišče (kombinirano igralo, peskovnik in dve vzmetni otroški igrali), v KS Staro Velenje smo prenovili otroško igrišče (igralna hiška s plezali, trojna gugalnica, plezalna piramida in vzmetno otroško igralo), v KS Gorica smo postavili tri nova igrala (dve na Kosobrinovem in eno na Lovrekovem otroškem igrišču). Dela so v zaključni fazi, igrala so postavljena, v tem tednu bo nasut prodec okoli igral. Še v tem letu nameravamo odstraniti nevarna igrala na otroškem igrišču pri stanovanjskem objektu Šalek 93 (za Mercatorjem), ki je postavljeno na zemljišču etažnih lastnikov. Za obnovo ali obogatitev otroških igrišč smo letos namenili preko 100.000 evrov. Ta znesek, poleg sredstev namenjenih za nakup novih igral, predstavlja tudi pripravo varnostnih podlag, prestavilo in odstranitev dotrajanih igral ter postavitev ograj ob igriščih. V sklopu koncesije Mestna občina Velenje dodatno namenja za vzdrževanje otroških igrišč in igral letno 13.100 evrov. V prihodnosti želimo na mestnem otroškem igrišču postaviti veliko kombinirano igralo iz črk z napisom VELENJE, ki bo edinstveno v Sloveniji in verjamemo, bo prineslo otrokom ter staršem veliko veselja.

Mestna občina Velenje ima v upravljanju 15 otroških igrišč: Igrišče škrata Bisera (Kardeljev trg), Gusarjevo igrišče (Foitova cesta), Alfredovo igrišče (Prešernova cesta), Kekčevo igrišče (Goriška cesta 39-41), Bedančevo igrišče (Goriška cesta 45-49), Kosobrinovo igrišče (Goriška cesta 61-65), Lovrekovo igrišče (Koželjskega cesta), Aničino igrišče (Šalek 82), Šalčkovo igrišče (Šalek 98-104), Tomaževo igrišče (Cesta Simona Blatnika), Rožletovo igrišče (Sončni park), Igrišče Čebelice Maje (Konovo, Saloon), Mastodontovo igrišče (igrišče pod Visto) in Pozojevo igrišče (igrišče pod tenis igrišči na Visti).

Konec leta 2021 smo vsa otroška igrišča opremili z označevalnimi tablami o imenih otroških igrišč. Letos smo v fazi pridobivanja ocene varnosti za več kot polovico otroških igrišč v našem upravljanju, v prvi polovici leta 2023 pa bomo ocene pridobili še za preostala otroška igrišča.

Leta 2021 smo z igrali dopolnili Pozojevo igrišče (v sklopu projekta Wonder), Kosobrinovo igrišče (plezalna piramida), Alfredovo igrišče (kombinirano igralo), Rožletovo igrišče (plezalo in trojna gugalnica), na Gusarjevem igrišču smo postavili dodatno ograjo okoli igrišča.

Koncesionar mora otroška igrišča tudi redno kositi, urejati varovalno podlago, skrbeti za drevnino in grmovnice, čistiti odpadke ter vzdrževati urbano opremo. Na otroških igriščih je postavljenih 52 košev za smeti. Koncesionar skrbi tudi 81 klopi postavljenih na otroških igriščih. Na otroških igriščih smo v preteklih letih zasadili kar nekaj dreves.

Tudi v prihodnje si bomo prizadevali, da bodo otroška igrišča v našem mestu urejena in igra naših otrok varna.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje