O-STA

Družba Arm napoveduje imenovanje Paula E. Jacobsa in Rosemary Schooler v upravni odbor

CAMBRIDGE, Anglija--(BUSINESS WIRE)-- Družba Arm je danes naznanila imenovanje novih članov upravnega odbora, Dr. Paula E. Jacobsa, predsednika in izvršnega direktorja družbe XCOM Labs ter nekdanjega izvršnega direktorja in izvršnega predsednika družbe Qualcomm Inc., in Rosemary Schooler, nekdanje podpredsednice in generalne direktorice za prodajo podatkovnih centrov in umetne inteligence pri družbi Intel. Družbi Arm, ki se pripravlja na vstop na borzo, oba prinašata pomembne izkušnje na področjih razvoja tehnologije, poslovnih strategij in upravljanja podjetij.

"Paul in Rosemary bosta s svojim edinstvenim vpogledom in bogatimi izkušnjami pomagala razširiti in popestriti naš upravni odbor, hkrati pa bosta družbi Arm v ključnem trenutku na naši poti zagotovila izjemno vrednost," je dejal Rene Haas, izvršni direktor družbe Arm.

Haas je dodal: "Paul ima neverjetne zasluge za razvoj vrhunskih tehnologij in vodenje družbe Qualcomm v obdobju izjemne rasti, Rosemary pa je v svoji dolgoletni karieri pokazala izjemne vodstvene sposobnosti pri določanju in izvajanju strateških prednostnih nalog, spodbujanju inovacij in negovanju odnosov s strankami v različnih podjetjih družbe Intel. Veselim se sodelovanja s Paulom in Rosemary pri krepitvi našega vodilnega položaja v polprevodniškem ekosistemu in pripravah na javne trge."

"Z družbo Arm sodelujem že od prvih dni pametnih telefonov in brezžičnega interneta," je dodal Paul E. Jacobs. Računalništvo postaja vse bolj razširjeno, zato se odpirajo nove priložnosti za nadgradnjo vodilnega položaja družbe Arm na trgu. Veseli me, da se lahko pridružim upravnemu odboru družbe Arm in sodelujem z vrhunsko ekipo, da bi pripomogel k naslednjim tehnološkim revolucijam."

"Družba Arm je pripravljena postati vodilna v polprevodniški in računalniški industriji," je dejala Rosemary Schooler. "V svoji karieri sem bil vedno osredotočen na sodelovanje s strankami pri reševanju njihovih najzahtevnejših tehnoloških izzivov. Veseli me, da sem se pridružil družbi Arm, in z veseljem ji bom pomagal razširiti njen odtis na področju povezanega računalništva po vsem svetu.

O Paulu E. Jacobsu

Dr. Paul E. Jacobs je predsednik in izvršni direktor družbe XCOM Labs, ki jo je ustanovil leta 2018 za razvoj visoko zmogljivih brezžičnih tehnologij in aplikacij. Pred prihodom v podjetje XCOM je bil Dr. Jacobs generalni direktor in izvršni predsednik družbe Qualcomm Inc., kjer je vodil prizadevanja podjetja za razvoj in komercializacijo temeljnih dosežkov na področju mobilne tehnologije, ki so spodbudili revolucijo na področju brezžičnega interneta in pametnih telefonov. Med njegovim vodenjem se je Qualcommov prihodek povečal za štirikrat, njegova tržna kapitalizacija pa podvojila. Dr. Jacobs je plodovit izumitelj z več kot 80 ameriškimi patenti na področju brezžične tehnologije in naprav, ki so bili odobreni ali čakajo na odobritev.

Dr. Jacobs je trenutno direktor družb Dropbox, Inc. in FIRST. Na univerzi Berkeley je diplomiral iz elektrotehnike in računalništva, magistriral iz elektrotehnike ter doktoriral iz elektrotehnike in računalništva. Na Berkeleyju je ustanovil inštitut za inovacije na področju oblikovanja. Dr. Jacobs je član Nacionalne akademije za inženirstvo in član Ameriške akademije znanosti in umetnosti.

O Rosemary Schooler

Rosemary Schooler je preizkušena voditeljica z več kot 30-letnimi izkušnjami v svetovni tehnološki industriji. Nazadnje je bila podpredsednica in generalna direktorica za prodajo podatkovnih centrov in umetne inteligence v družbi Intel. V svoji 33-letni karieri pri družbi Intel je Schoolerjeva vodila in nadzorovala prodajo ter korporativno strategijo za poslovanje podjetja na področju interneta stvari. Opravljala je tudi funkcije podpredsednice in generalne direktorice v številnih Intelovih zagonskih pobudah na področju vgrajenih sistemov interneta stvari, omrežij in shranjevanja, vključno z izkazi poslovnega izida, arhitekturo, razvojem izdelkov in prizadevanji za uspeh pri strankah. V svoji vlogi mreženja je gospa Schooler vodila pobude za preoblikovanje industrije, vključno z virtualizacijo omrežnih funkcij (NFV) in tehnologijami, kot je Data Plane Development Kit (DPDK).

Gospa Schooler je podprla prizadevanja industrije, vključno z ATIS in TIA, ter neprofitne organizacije, vključno z Nacionalnim centrom za ženske v tehnologiji (NCWIT). Prej je bila neodvisna direktorica za Cloudero, trenutno pa je članica upravnega odbora za Zurn Water Solutions. Gospa Schooler je diplomirala iz keramične znanosti in inženiringa na Penn State University.

O družbi Arm

Družba Arm technology narekuje prihodnost računalništva. Naše energetsko učinkovite zasnove procesorjev in programske platforme so omogočile napredno računalništvo v več kot 240 milijardah čipov, naše tehnologije pa varno poganjajo izdelke od senzorjev do pametnih telefonov in superračunalnikov. Skupaj z več kot 1.000 tehnološkimi partnerji omogočamo, da umetna inteligenca deluje povsod, na področju kibernetske varnosti pa zagotavljamo temelje za zaupanje v digitalnem svetu - od čipa do oblaka. Prihodnost se gradi na Armu.

Vse informacije so na voljo "takšne, kot so", brez jamstva ali predstavitve. Ta dokument se lahko prosto deli, s spremnimi informacijami in brez sprememb. Arm je registrirana blagovna znamka družbe Arm Limited (ali njenih hčerinskih družb). Vse blagovne znamke ali imena izdelkov so last njihovih lastnikov. © 1995-2022 Arm Group.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Za medije
Arm - zunanje komuniciranje

Kristen Ray
kristen.ray@arm.com

Za odnose z vlagatelji
Arm IR

Ian Thornton
ian.thornton@arm.com


Vir: Arm