O-STA

Preventivna akcija Bodi viden - bodi previden

8. DECEMBER 2022


V soboto, 10. decembra, bo med 10. in 14. uro v prostorih nakupovalnega centra Velenjka potekala preventivna akcija Bodi viden - bodi previden. Organizatorji bodo predstavili testiranje psihofizičnih sposobnosti udeležencev v cestnem prometu. Obiskovalci bodo lahko preverili uporabno vrednost odsevnih teles v temačnem prostoru demonstracijskega rekvizita Vidko, prejeli pa bodo tudi odsevna telesa (odsevne kresničke, odsevne trakove). Svoje sposobnosti pri vožnji bodo lahko preizkusili tudi s simulatorjem varne vožnje.

Preventivno akcijo bodo izvajali članice in člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje, policisti Policijske postaje Velenje, člani Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Velenje ter Šolski center Velenje - MIC. Projekt poteka v sklopu akcije Pešec, ki jo v okviru Nacionalnega programa varnosti cestnega prometa koordinira Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa. Vsako leto poteka v jesenskih in zimskih mesecih, ko je ogroženost pešcev največja.

Voznike pozivamo, naj bodo med vožnjo izjemno pozorni na pešce. Še posebej naj bodo previdni v območju prehodov za pešce in tudi na območjih, kjer je pričakovati prisotnost pešcev. Tudi pešce pozivamo, da tako kot ostali udeleženci v prometu spoštujejo cestnoprometna pravila. Uporabljajo naj prometne površine, namenjene hoji pešcev, in ponoči nosijo odsevna telesa za večjo vidnost ali svetilko, ki oddaja belo svetlobo.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje