O-STA

Svež morski zrak je idealen za zaključek ali pa začetek leta

December je mesec, poln praznovanj, druženja in zabav. Obiskujemo družino in prijatelje, nazdravljamo ter uživamo v prazničnih specialitetah. Če ste med tistimi, ki december zajemajo z veliko žlico, je nujno, da si kasneje naberete moči in poskrbite za ponovno ravnovesje telesa in duha. Leto lahko zaključite tako, da si vzamete čas zase in poskrbite za dobro počutje in pravo mero aktivnosti ter si privoščite prav posebno wellness razvajanje. Če vam decembra to ne uspe, pa lahko na takšen način leto začnete. Za vas imamo nekaj predlogov za aktiven in sproščujoč zaključek oziroma začetek leta.

1. Naužijte se svežega morskega zraka, bogatega z negativnimi ioni

Izlet na morje je v vseh letnih časih dobra ideja, saj je morski zrak bogat z negativnimi ioni, ki blagodejno vplivajo na naše počutje. Pobegnite pred meglo in mrazom ter ujemite sončne žarke, ki bodo izboljšali vaše razpoloženje. Ste že obiskali slikovito Opatijsko riviero ob Kvarnerskem zalivu, ki se ponaša z bogato kulturno dediščino in čudovitimi razgledi? Mestece Opatija, ki mu pravijo tudi "Biser Jadrana" je prve turiste pritegnilo že v 19. stoletju. Vasice od Voloskega do Lovrana povezuje obalno sprehajališče Lungomare, ki pelje mimo čudovitih vil in zgodovinskih hotelov s pogledi na otoka Krk in Cres.

2. Poživite svoje telo in duha z aktivnostmi ob morju

V hladnem delu leta smo pogosto bolj utrujeni in brez motivacije, kar je posledica tega, da manj časa preživljamo na svežem zraku in se manj gibamo. Za svež in energičen začetek leta lahko poskrbite z aktivnim oddihom ob obali. Prebudite svoje telo iz zimskega spanja z vadbo joge in plavanjem ter poskrbite za uravnovešeno prehrano. V Hotelu Istra so za obiskovalce pripravili programe, ki vključujejo tako sproščanje kot športne aktivnosti, ki vam bodo napolnile baterije. Odločite se lahko za jogo ob zvoku morskih valov, fit pilates, dihalne vaje ali nordijsko hojo po dih jemajoči mediteranski pokrajini. Detoks zajtrk z zelenim čajem in ovseno kašo vam bo dal energijo za nov dan, zvečer pa vas čaka okusna večerja z ribjimi jedmi, solatami in lokalnimi specialitetami.

3. Združite uživanje v wellnessu in kulinarično razvajanje

Kaj pa, če bi si za nekaj dni privoščili popoln odklop in se razvajali s spa tretmaji ter si privoščili vrhunske kulinarične specialitete? Ob številnih opravkih in hitenju ob koncu leta si morate vzeti čas tudi za počitek in odmik od skrbi. Spočiti boste bolj motivirani in se boste lažje spopadli z izzivi, ki jih prinaša novo leto. Privoščite si zaslužen oddih v petzvezdičnem hotelu Ambasador ali elegantnem hotelu Palace Bellevue ob glavni opatijski ulici in izkoristite posebno "Wellness & Gourmet" ponudbo. Ta vključuje wellness program za sproščanje telesa v notranjem bazenu z morsko vodo, sproščujočo masažo in kosilo s tremi hodi. Blagodejna morska voda bo polepšala in očistila kožo ter odpravila napetosti v telesu.

4. Privoščite si masažo s poldragimi kamni

Si želite privoščiti malo drugačno razvajanje in preizkusiti nekaj novega? V opatijskem hotelu Ambasador gostom nudijo prav posebno masažo s poldragimi kamni Gemology SPA Experience. Za dobrodošlico vam bodo postregli z gin tonikom, nato pa se lahko v sproščujočem vzdušju wellness centra prepustite bogatemu tretmaju Private SPA za dva, ki vključuje masažo s poldragimi kamni francoske kozmetične linije Gemology, kozarec penine in sladko presenečenje. Pravo kraljevsko razvajanje!

Ne glede na to, kako boste preživeli zadnje dni iztekajočega leta, poskrbite za dovolj počitka, sproščujočo nego telesa in zdravo prehrano. Vaše telo vam bo hvaležno in tako boste dobro razpoloženi ter polni energije vstopili v novo leto.