O-STA

Mary Kay Inc. objavila poročilo o trajnostnem razvoju in družbenem vplivu 2020-2022

Poročilo poudarja globalno trajnost in družbeni vpliv legendarne lepotne znamke do leta 2030

DALLAS--( BUSINESS WIRE )-- družba Mary Kay Inc., globalna zagovornica družbene odgovornosti podjetij, je danes izdala poročilo s podrobnim opisom napredka pri Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow (ELTFAST) (Obogatitev življenja danes za trajnostni jutri), globalnem trajnostnem programu blagovne znamke.

"Ponosni smo na napredek, ki smo ga doslej dosegli na naši trajnostni poti, in z navdušenjem spremljamo, kako bodo naša današnja dejanja rešila globalne izzive za prihodnje generacije," je dejala Deborah Gibbins, operativna direktorica v družbi Mary Kay Inc. "Podjetje Mary Kay posluje v skoraj 35 državah - to štejemo za dosežek in odgovornost. Obogatitev življenja danes za trajnostni jutri je naš načrt za podporo naši poslovni strategiji, zmanjševanje vpliva na okolje in podporo skupnostim, kjer delujemo."

Obogatitev življenja danes za trajnostni jutri razširja vizijo družbe Mary Kay do leta 2030 in naprej. Ustvarja sliko obetov za družbo Mary Kay, neodvisne kozmetične svetovalce, stranke in - kar je najpomembnejše - za planet. Obogatitev življenja danes za trajnostni jutri je bil razvit s ključnimi deležniki družbe Mary Kay in je usklajen s cilji trajnostnega razvoja Združenih narodov, zaradi česar je družba Mary Kay ključni del globalne koalicije za zagotavljanje boljše prihodnosti.

Celotno poročilo 2020-2022 si lahko ogledate tukaj . Povzetek poročila je na voljo tukaj .

Od uvedbe projekta ELTFAST leta 2020 je družba Mary Kay dosegla pomemben napredek pri doseganju svojih ciljev kljub številnim izzivom, ki jih predstavlja epidemija COVID-19. Poročilo za leto 2022 vsebuje podrobnosti o prizadevanjih podjetja od leta 2020, ko se je začelo akcijsko desetletje, in ponovno potrjuje njegovo prizadevanje za trajnostne spremembe.

Poslovna odličnost

  • Podjetje Mary Kay se osredotoča na negovanje kulture podjetja, zato je prejelo 13 nagrad za delodajalca / odlično delovno mesto in se uvrstilo na 8. mesto na seznamu podjetij, ki jih zaposleni ne želijo zapustiti, objavljenem na Resume.io.
  • Objavljeni podatki o raznolikosti spolov v vodstvu: v izvršni ekipi je 54 % žensk, v vodstveni ekipi in višje je 59 % žensk, med vsemi zaposlenimi pa 62 % žensk.
  • V letu 2021 je bila dosežena 75-odstotna zavzetost zaposlenih, kar je za 6 % več kot v raziskavi zavzetosti iz leta 2019 (to je 10 % nad svetovnim povprečjem zavzetosti zaposlenih).
  • 38 nagrad podjetij za poslovno odličnost, družbeni vpliv in trajnost.
  • Deloitte je družbo Mary Kay Inc. uvrstil med najbolje upravljane družbe v ZDA leta 2022.

Skrbno gospodarjenje z izdelki

  • Pridobljen certifikat Forest Stewardship Council (Svet za gospodarjenje z gozdovi) (FSC) (samo ZDA) . Certifikat FSC zagotavlja, da izdelki izvirajo iz odgovorno upravljanih gozdov, kar zagotavlja okoljske, družbene in gospodarske koristi.
  • 12 % naših posrednih dobaviteljev je v lasti žensk, manjšin ali veteranov (samo v ZDA) .
  • Pridobljen certifikat za 88 % palmovega olja in 72 % palmovih jedrc.
  • Na svetovnem sedežu je potekal uvodni vrh dobaviteljev, osredotočen na trajnost.
  • Imenovanje za srebrnega prvaka 2022 za raznolikost in vključenost dobaviteljev.
  • Imenovanje in odobreno članstvo usmerjevalnega odbora SPICE (Sustainable Packaging Initiative for CosmEtics - Pobuda za trajnostno embalažo za kozmetiko).

Odgovorna proizvodnja

  • Podpora fundaciji Arbor Day pri treh globalnih projektih pogozdovanja v Braziliji, na Madagaskarju in v Združenih državah.
  • Nadaljevanje dodatne analize porabe vode z načrti za vgradnjo novih vodomerov.
  • Podpora programa Globalni grebeni organizacije Nature Conservancy z 12 edinstvenimi programi vpliva.
  • Pridružitev koaliciji za upravljanje oceanov Globalnega dogovora ZN.
  • Obrat za proizvodnjo/raziskave in razvoj Richard R. Rogers (R3) je objavil, da je ponovno pridobil certifikat OSHA VPP Star (Zvezda prostovoljnih programov varstva Uprave za varnost in zdravje pri delu) brez ugotovitev in priporočil.
  • Prejem poverilnic ponovnega certificiranja OSHA Star (Zvezda Uprave za varnost in zdravje pri delu).

Opolnomočenje žensk

  • Objavljeno poročilo o vplivu "Piloting SDG Localization at the Village Level: A Women-focused Poverty Reduction and Sustainable Development Project in Yunnan Province, China." (Pilotiranje lokalizacije ciljev trajnostnega razvoja na ravni vasi: Na ženske osredotočen projekt zmanjšanja revščine in trajnostnega razvoja v provinci Yunnan na Kitajskem.) (1. faza: 2017-2021).
  • Dokončano orodje za analizo vrzeli med spoloma v okviru načel opolnomočenja žensk kot del našega sodelovanja v ciljnem pospeševalniku globalnega dogovora ZN o enakosti spolov.
  • Napredno vodstvo žensk v ribiški industriji v Mehiki prek osmih projektov, ki jih izvaja organizacija The Nature Conservancy.
  • Spodbuda globalnega začetka brezplačnega podjetniškega programa v šestih jezikih, ki ga je razvila pobuda International Trade Center SheTrades Initiative.
  • Podelitev14 štipendij za znanost, tehnologijo, inženirstvo, umetnost in matematiko mladim ženskam po vsem svetu, ki sledijo sanjam v panogah, povezanih s temi študijskimi programi.
  • Pridružitev programu ZN za ciljno enakost spolov Global Compact za poglobitev izvajanja načel opolnomočenja žensk.
  • Predložitev ankete o izvajanju zavez v akcijskih koalicijah za enakost generacij; ugotovitve, prikazane v poročilu ZN Women's Generation Equality Accountability Report (Poročilo o odgovornosti za generacijsko enakost žensk 2022).

Socialni vpliv

  • Od leta 2008 je pobuda Pink Changing Lives s sodelovanjem z več kot 3250 organizacijami in donacijami v vrednosti več kot 17 milijonov dolarjev vplivala na več kot šest milijonov žensk in njihovih družin. Leta 2022 je program opolnomočenja za namen podprl več kot 20 nevladnih organizacij po vsem svetu.
  • Mary Kay in fundacija Mary Kay Ash sta z donacijami podprli razvoj in uvedbo "Smernic za razvojne programe proti nasilju na podlagi spola" in njihovo uvedbo v 10 državah intervencije ter ustanovitev Skupnosti prakse, ki je do danes zbrala 240 članov v 16 državah.
  • Donacije Mary Kay in fundacije Mary Kay Ash so skrbniškemu skladu ZN pomagale, da je s 157 projekti proti nasilju na podlagi spola v 68 državah iz petih regij spremenil življenja 54.822 žensk in deklet, ki so preživele nasilje, vključno z ženskami in dekleti, ki živijo s posebnimi potrebami, notranje razseljenimi ženskami in dekleti ali begunkami ter staroselskimi ženskami in dekleti.
  • Donacija v višini več kot 1,3 milijona dolarjev globalnim organizacijam, ki pomagajo obogatiti življenja žensk.

O družbi Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki je presegla običajno točko kariernega razvoja žensk in "razbila stekleni strop", je leta 1963 ustanovila svoje sanjsko kozmetično podjetje z enim samim ciljem: obogatiti življenje žensk. Te sanje so se razvile v več milijard dolarjev vredno podjetje z milijoni neodvisnih članov prodajnih služb v skoraj 40 državah. Kot podjetje za razvoj podjetništva si družba Mary Kay z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, mreženjem in inovacijami prizadeva opolnomočiti ženske na njihovi poti do ekonomske neodvisnosti. Družba Mary Kay je predana vlaganju v znanost o lepoti in proizvodnji vrhunskih izdelkov za nego kože, ličil, prehranskih dopolnil in dišav. Družba Mary Kay verjame, da danes bogati življenja za trajnostni jutri, in sodeluje z organizacijami z vsega sveta, ki spodbujajo poslovno odličnost, podpirajo raziskave raka, spodbujajo enakost spolov, ščitijo žrtve nasilja v družini, lepšajo naše skupnosti in spodbujajo otroke, da sledijo svojim sanjam. Izvedite več na marykayglobal.com, poiščite nas na Facebooku, Instagramu in LinkedInu ali nam sledite na Twitter.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53023640/en

Kontaktni podatki

Mary Kay Inc. Služba za korporativno komuniciranje
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.