O-STA

S polno paro naprej: Družba Mary Kay podeljuje šest štipendij mladim ženskam, pionirkam v svetovnem merilu na področjih znanosti, tehnologije, inženirstva, umetnosti in matematike

Globalni program štipendij in socialna kampanja izpostavljata mlade ženske, ki spreminjajo svet z znanostjo in inovacijami ter kljubujejo izzivu glede spolnih norm

DALLAS--( BUSINESS WIRE )-- Kot globalno vodilno podjetje na področju opolnomočenja žensk in inovativne znanosti, družba Mary Kay Inc. razglaša šest prejemnic štipendij za leto 2022 na področju znanosti, tehnologije, inženirstva, umetnosti in matematike (ZTIUM). Prejemnice so mlade ženske iz vsega sveta za izjemne prispevke na omenjenih področjih.

Leta 2020 je družba Mary Kay uvedla program štipendij "Mlade ženske na področjih ZTIUM" in družbeno kampanjo, da bi pomagala spremeniti dojemanje "obraza znanosti" in spodbudila mlade ženske, da sledijo poti ZTIUM. Po podatkih Unesca, Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo, so ženske še vedno v manjšini na znanstvenih področjih in so premalo zastopane na področjih, kot so računalništvo, digitalna informacijska tehnologija, inženiring, matematika in fizika.

"Pri družbi Mary Kay slavimo mlade ženske z visokošolsko izobrazbo in kariero na področjih ZTIUM, saj še naprej pomagamo zmanjševati razlike med spoloma in pristranskost na znanstvenih in sorodnih področjih," je povedala dr. Lucy Gildea, glavna direktorica za inovacije, produkte in znanost. družbe Mary Kay Inc. "Ni skrivnost, da so ženske premalo zastopane v panogah ZTIUM, in to želimo spremeniti z zagotavljanjem učinkovitih štipendij za spodbujanje mladih žensk pri njihovem delu na področjih, povezanih z navedenimi panogami. Prejemnice naših štipendij "Mlade ženske na področjih ZTIUM" za leto 2022 utirajo pot v vsem svetu in s pomočjo znanosti in inovacij pomagajo reševati nekatere najbolj zapletene probleme človeštva. Ponosno nagrajujemo njihove prispevke in s podporo tem izjemnim mladim ženskam nadaljujemo neomajno poslanstvo družbe Mary Kay, ki je bogatenje življenj žensk po vsem svetu."

Prejemnice programa štipendij "Mlade ženske na področjih ZTIUM" za leto 2022 so izpostavljene na globalnih kanalih družbenih medijev podjetja in bodo prejele štipendije v višini 2,500 USD za pomoč pri njihovih trenutnih ali prihodnjih prizadevanjih na omenjenih področjih.

Prejemnice štipendije "Mlade ženske na področjih ZTIUM" za leto 2022:

· Angela Busheska, 20 (Makedonija) - Socialna podjetnica in raziskovalna inovatorka je dobila navdih za ZTIUM, potem ko se je pridružila ekipi na matematični olimpijadi v 7. razredu, kjer se je zaljubila v reševanje problemov. Kot razvijalka aplikacije EnRoute Busheska, uporabnikom pomaga živeti bolj trajnosten življenjski slog z uporabo algoritmov strojnega učenja, ki uporabnikom pomagajo opustiti hitro modo. Spodbuja druge mlade ženske, da se pridružijo področjem ZTIUM, in upa, da bo človeštvo uporabljalo tehnologije ZTIUM za večjo družbeno dobro.

· Fengyun Chen, 17 (Kitajska) - njeni projekti vključujejo fiziko in vlogo čiste energije pri okoljski trajnosti. Leta 2017 je Chen ustanovila Yun Energy, zvezo za znanstvene in tehnološke inovacije, ki s tečaji znanstvenega osveščanja in fiziko letno pomaga 20.000 ljudem. Z očetom je opravila 30-dnevno preiskavo, ki je privedla do izuma naprave za distribucijo vode, proizvedene z geotermalno energijo in zrakom 3.0. Prepričana je, da izobraževanje ZTIUM študentom omogoča raziskovanje praktičnih idej s pomočjo praktičnih eksperimentov, ki spodbujajo ustvarjalnost in domišljijo.

· Farzana Alam Eshita, 23 (Avstralija) - Kot gradbena inženirka in odličnjakinja na Univerzi Monash v Avstraliji, se je Eshita v zadnjem letniku projekta osredotočila na raziskovanje razvoja strižnih trakov v triosno obremenjenih peščenih pasovih z uporabo rentgenske računalniške tomografije. Njeni trenutni projekti vključujejo tudi načrtovanje večjih cestnih projektov v skladu z avstralskimi standardi in razvoj znamenite strukture športnega kompleksa, ki poudarja odličnost v arhitekturnem in urbanističnem oblikovanju. Eshita verjame, da področja ZTIUM ponujajo številne prednosti za ženske, vključno s priložnostjo za pridobitev samozavesti, izboljšanje sposobnosti reševanja problemov ter razvoj novih izobraževalnih in zaposlitvenih možnosti.

· Aruna Sherma, 20 (Nemčija) - Njen projekt je osredotočen na razvoj alternativnega kontrastnega sredstva za slikanje MRI, ki nadomešča konvencionalno sredstvo, gadolinij. Kot študentka fizike je Sherma delala v štirih različnih laboratorijih za razvoj kontrastnega sredstva in niz testov na Univerzi v Hamburgu je pokazal, da je alternativno kontrastno sredstvo biokompatibilno z močnejšim učinkom pri slikanju MRI pri nižjem odmerku kot običajni kontrast. Čeprav so lahko teme ZTIUM za mnoge zastrašujoče, meni, da je raznolikost pomembna na vseh področjih in da imajo ženske enake sposobnosti kot moški pri oblikovanju prihodnost v tehnologiji in raziskavah.

· Jingyuan Xu, 31 (Nemčija) - tehnologinja za pretvorbo energije in zagovornica trajnostne energije, raziskuje na tehnološkem inštitutu Karlsruhe v Nemčiji. Xujina raziskava se osredotoča na tehnologije trajnostne energije za zagotavljanje ekonomičnih rešitev pri hlajenju, ogrevanju in energiji. Svoje znanje in izkušnje uporablja za doseganje čim manjše globalne porabe primarne energije in emisij CO2. Po njenem mnenju ženske v ZTIUM krepijo timski duh, raznolikost, ki jo prinaša vključenost, pa ustvarja boljšo znanost. Mlada dekleta spodbuja, naj z navdušenjem sodelujejo na področjih ZTIUM in sledijo svojemu srcu, da bi lahko svetu pomagale s prodorno znanostjo.

· Eizelle Yee, 30 (Filipini) - Okoljevarstvenica, arhitektka in podjetnica je ustanovna članica kolektiva za oblikovanje javnih prostorov Pocket Garden, , ki ga je ustanovila skupina prostovoljcev, ki soustvarjajo in oblikujejo skupne zelene površine na Filipinih. Prepričana je, da imajo ženske ostro oko za podrobnosti, ki pomagajo organizirano združiti umetnost in znanost. Ko gre za pobude ZTIUM, meni, da lahko sodelovanje med različnimi kulturami in tradicijami prinese vključujoče in primerljive stvaritve na področjih znanosti, tehnologije, inženirstva, umetnosti in matematike.

Za več informacij o programu štipendij Mlade ženske na področjih ZTIUM obiščite https://newsroom.marykay.com/ .

O družbi Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki je presegla običajno točko kariernega razvoja žensk in "razbila stekleni strop", je leta 1963 ustanovila svoje sanjsko kozmetično podjetje z enim samim ciljem: izpopolniti življenja žensk. Te sanje so se razvile v več milijard dolarjev vredno podjetje z milijoni neodvisnih članov prodajnih služb v skoraj 40 državah. Kot družba za razvoj podjetništva si Mary Kay prizadeva opolnomočiti ženske na njihovi poti z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, mreženjem in inovacijami. Družba Mary Kay je predana vlaganju v znanost o lepoti in proizvodnji vrhunskih izdelkov za nego kože, ličil, prehranskih dopolnil in dišav. Družba Mary Kay verjame, da bogati življenje danes za trajnostni jutri, in sodeluje z organizacijami z vsega sveta, ki spodbujajo poslovno odličnost, podpirajo raziskave za zdravljenje raka, spodbujajo enakost spolov, ščitijo žrtve nasilja v družini, lepšajo naše skupnosti in spodbujajo otroke, da sledijo svojim sanjam.. Preberite več na marykayglobal.com , poiščite nas na Facebooku , Instagramu in LinkedInu ali nas spremljajte na Twitterju .

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53076046/en

Kontaktni podatki

Mary Kay Inc. Služba za korporativno komuniciranje
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.