O-STA

Osupljiva razstava kreativnega recikliranja v Europarku

V mariborskem Europarku si bodo obiskovalci od ponedeljka, 16. januarja, lahko ogledali Razstavo kreativnega recikliranja, pod katero se podpisuje umetnica Annarita Serra, ki prihaja s Sardinije. Posebnost razstavljenih umetniških slik je to, da so narejene iz odpadnih materialov, s čimer želi avtorica opozoriti na onesnaženost morja in ozaveščati o pomembnosti recikliranja odpadkov.

Umetniške slike iz odpadnih materialov

Annarita Serra se je s projektom začela ukvarjati pred dvajsetimi leti, ko je bilo za tovrstno onesnaženje le malokomu mar. Pri svojem delu tako uporablja plastične dele in različne s soljo prepojene figurice, žlice za sladoled, dragoceno staro keramiko, na desetine kavbojk, avdio kaset, barvnih vatiranih palčk, pločevink sardin, perje in celo uporabljene dude ter umetne nohte, ki jih najde na plaži. "Ko sem videla plažo, posuto s plastiko, sem svojo energijo in umetniško izražanje posvetila okoljskemu ozaveščanju. Samo moč umetnosti mi lahko pomaga rešiti morje," je pojasnila umetnica, katere slike so bile razstavljene v Italiji, Španiji in Franciji. Pogosto reproducira ikone pop kulture, kot so znani hollywoodski igralci, pri čemer sestavlja različne koščke in s tem ustvarja vtis, kot da bi šlo za prave poteze s čopičem. Razstava osupljivih slik Annarite Serra bo na Europarkovem osrednjem prireditvenem prostoru na ogled od 16. do 26. januarja.

Žabje pravljično dopoldne in ustvarjalna delavnica

Sobotno dopoldne bo v Europarku prav tako povezano z naravo in čudovitimi bitji - žabami. To soboto, 14. januarja, ob 11. uri bo namreč nakupovalno središče obiskal pravljičar Rober Kereži, ki bo najmlajšim pred kavarno Ginger pripovedoval žabje zgodbe. Otroci bodo med drugim lahko prisluhnili ljudski pravljici Podkovana žaba, spoznali Žabico Nagico in si ogledali kamišibaj Paglavčeva obljuba. Po zaključku pripovedovalskega dela bo sledila delavnica izdelovanja papirnatih žab in tekmovanje v žabjih skokih. Ob koncu dogodka se bo otrokom pridružila tudi Veverica Mica. Se vidimo v soboto na Europarkovem žabjem pravljičnem dopoldnevu!

Med drugim so se v Europarkovih prodajalnah v teh dneh začela zimska znižanja, kar je idealna priložnost, da si zagotovite nove kose za zimske radosti in športne aktivnosti na prostem. Več informacij o aktualni ponudbi in ugodnostih je na voljo na spletni strani www.europark.si in družabnih omrežjih.