O-STA

Air France predstavil nove kabine na letalih na dolge razdalje

Minuli konec tedna je letalo družbe Air France, poimenovano "Fontainebleau", z novimi kabinami prvič poletelo v New York, Rio de Janeiro in Dakar. Prenovljene kabine na letalih tipa Boeing 777-300 ER, ki letijo na dolge razdalje, odlikujejo ergonomsko oblikovani sedeži iz prvovrstnih materialov, dobra povezljivost, zasloni z visoko ločljivostjo ter priročni USB vhodi.

Potniki bodo nove kabine preizkusili na letih v New York, Rio de Janeiro in Dakar

Air France bo z nadaljnjo prenovo 12 letal na dolge razdalje v zimski sezoni omogočil polete z novimi kabinami v New York, Rio de Janeiro in Dakar, kasneje bodo to mrežo razširili še na ostale destinacije. S tem pomembnim korakom na poti razvoja, bodo do konca leta 2023 zagotovili, da bodo vsa letala na dolge razdalje v poslovnem razredu (Business cabin) opremljena s sedeži, ki se spremenijo v postelje, medtem ko je bil do sedaj delež takšnih letal 90 %. V tem razredu bo celotna flota, z izjemo regionalne, med letom opremljena tudi z brezžičnim internetom.

Celovita prenova kabin v vseh treh razredih

V poslovnem razredu (Business cabin) so prenovili sedeže, ki se lahko spremenijo v skoraj dva metra dolgo posteljo za popolno udobje med potovanjem. Poleg tega novi sedeži omogočajo lažji dostop do prehoda in optimalno zasebnost, ne glede na to, ali potujete sami ali v družbi. Da bodo dolgi leti minili čim hitreje, so pri družbi Air France sedeže opremili s širokim 17,3-palčnim zaslonom visoke ločljivosti, slušalkami za zmanjševanje hrupa, povezavo Bluetooth, ki omogoča uporabo lastnih slušalk, ter več električnih vtičnic. Sedeži so izdelani iz volne, aluminija in francoskega usnja, naravnih materialov, ki zagotavljajo mehkobo in popolno udobje.

V razredu Premium Economy cabin so na letala namestili najnovejši model sedeža, ki je potnikom že na voljo v letalih tipa Airbus A350. Ta ponuja 96 centimetrov prostora za noge, preoblikovane sedežne blazine in razširjeno naslonjalo za še več udobja. Potniki lahko kadarkoli med letom uporabijo slušalke za zmanjševanje hrupa ter priključka USB A in C. Na ta način bo uživanje v glasbi in filmih nemoteno, polet pa bo minil, kot bi mignil.

Letalska družba Air France je prenovila tudi ekonomski razred (Economy cabin), katerega sedeži izpolnjujejo najvišje standarde na trgu. Široki so 43 centimetrov in nudijo ergonomsko naslonjalo s 119-stopinjskim nagibom in dovolj prostora za noge. Ti sedeži z ustrezno bočno oporo so opremljeni tudi s priključkom USB A.

Razreda Premium Economy cabin in Economy cabin sta opremljena s širokimi 13,3-palčnimi zasloni visoke ločljivosti s povezavo Bluetooth, kar omogoča uživanje v več kot 1500 urah zabavnih vsebin na zahtevo.

Potniki vseh razredov imajo dostop do portala Air France Connect, ki omogoča pošiljanje in prejemanje sporočil ter dostop do informacij o letalskih povezavah.

To zimo se ponuja idealna priložnost, da raziščete vedno priljubljeni New York, odletite na pustni karneval v Rio de Janeiro ali obiščete vznemirljivi Dakar na skrajni zahodni točki Afrike.

Več informacij o letih in aktualni ponudbi je na voljo na: wwws.airfrance.si.